דילוג לתוכן הראשי

פסטה עם פטריות ורוטב לימוני


"כשאתם הולכים לאיבוד ביער, לפעמים לוקח קצת זמן להבין שבאמת הלכתם לאיבוד. הרבה זמן אתם ממשיכים לשכנע את עצמכם שרק התרחקתם קצת מהשביל, שממש עוד כמה רגעים תחזרו אליו.ואז יורד עליכם לילה ועוד לילה, ואין לכם מושג איפה אתם נמצאים, ואתם מבינים שהגיע הזמן שתודו שכבר התרחקתם כל כך מהשביל, שאין לכם מושג אפילו מאיזה כיוון זורחת השמש..." 
מתוך "לאכול, להתפלל, לאהוב



סבתא שלי תמיד הייתה מזכירה לי בסופו של יום שמחר יום חדש, מלר הוא דף נקי, הוא התחלה של כל דבר שארצה שיקרה, דף לבן להתחיל לצייר עליו, לקשט אותו, לקפל אותו ולהחליט אם להכניס אותו לכיס ולשמור עליו, או לקמט אותו לזרוק לפח.
כל יום הוא יום חדש והוא כמו קנבס של ציור שרק מחכה לנו.
שנים אחרי ואני במטבח מבשלת, מצאתי עצמי אומרת למישהו ששאל אותי מאיפה השראה לבישולים ולאפייה ואני עונה שאני תמיד רואה סיר או תבנית כמו קנבס של ציור, דף חדש ולבן שאני צריכה לקשט אותו.
תמונה משפחתית ישנה בשחור לבן של המשפחה באיטלייה שהייתה על השולחן גרמה לי להתגעגע לאלו שהיו פעם החיים שלנו , אלו שלימדו אותנו דבר או שניים על החיים והזכירו לי שכל יום הוא יום חדש.,  פסטה עם ריחות של סתיו  בתיק האוכל שלנו ואור בחלון שמזכיר לנו שמחר יום חדש.
פסטה עם פטריות ורוטב לימוני .
מצרכים:
1 חבילת ספגטי לינגווני , או פטוצ'יני.
מיץ מליים סחוט
1 כף קליפת ליים מגוררת
3/4 כוס יין לבן
30 גרם חמאה
4 כפות שמן זית
5 שיני שום פרוסות
2 כוסות של פטריות מכל סוג שאוהבים פרוסות דק ( כ- 10 שמפיניון )
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור
150 גרם גבינת פקורינו\ איטליקו\ פרמזן מגוררת.
3 עלי מרווה קצוצים.
אופן ההכנה:
מבשלים את הפסטה ומסננים- לא שוטפים במים ושומרים חצי כוס ממי הבישול.
בסיר רחב ושטוח מניחים חמאה , שמן זית , עלי מרווה ושום, מערבבים כחצי דקה ומוסיפים את הפטריות , מערבבים ומוסיפים מלח ופלפל.
מוסיפים את היין הלבן , קליפת הלימון ומיץ הלימון, מערבבים ומוסיפים חצי כוס ממי הבישול מביאים לרתיחה ומכניסים את הספגטי לסיר, מערבבים ומוסיפים כ- 50 גרם מכמות הגבינה המגוררת לסיר ומערבבים שוב.
מגישים חם עם גבינה מגוררת מעל.


פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

עוגת שוקולד קטוגנית

 ימי שישי בבוקר הם הימים הכי מיוחדים, יש להם קצב משלהם, להתעורר ביקיצה טבעית, להכין בצק לחלות, לשתות קפה עם חברים, הקצב הוא שונה ואיתו גם כל יום שישי שונה ובכל שישי אני מוצאת עצמי עושה משהו אחר, אולי כי אני אדם שלא אוהב להשתעמם ואולי כי צחוק הוא חלק בלתי נפרד מהחיים שלי וכשעושים כל פעם משהו אחר מגיעים לסיטואציות מצחיקות. לפני כמה שבועות בזמן שחיכיתי לבצק החלה שיתפח, הכנתי אותה בפעם הראשונה והבאתי אותה איתי לארוחת ערב אצל המשפחה. לא סיפרתי להם שהיא שונה...רק נהניתי לראות כמה הם מתלהבים ממנה. עוגת שוקולד  מיוחדת בתיק האוכל שלנו, ללא גלוטן, ללא סוכר, דלת פחמימה ועם מרקם שנמס בפה. מרכיבים לעוגה בקוטר 24 5 ביצים מופרדות 1 כוס תחליף סוכר אריתריטול 100 גרם חמאה \  תחליף פרווה 1 כוס שמנת להקצפה\ קרם קוקוס 100 גרם שוקולד 85% ומעלה 1.5 כוסות קמח שקדים 1/2 כוס קמח קוקוס 1 כפית אבקת אפייה לציפוי הגנאש ממיסים יחד ומערבבים עד לרוטב חלק : 50 גרם שוקולד 85% ומעלה 1 כפית תחליף סוכר 4 כפות שמנת להקצפה\ קרם קוקוס ההכנה: מפרידים את הביצים לשתי קערות נפרדות מקציפים את החלבונים עם כוס תחליף סוכר עד לקצף עמי

בורקס קטוגני

  אפשר גם אחרת, אפשר גם לנסות דרך אחרת, אף אחד לא אומר לנו שהיא תהיה קלה, אבל בטוח שהיא תהיה שווה את זה. אפשר גם אחרת וזה נוגע לגבי כל תחם בחיים, הכל מתחיל ונגמר בהחלטה שלנו. לקראת חג השבועות שקרב ובא רציתי לפנק את כל אלו שמתגעגעים למאכל שאהוב עליהם רבים מחבריי הקרובים נמנעים מאכילת פחמימות, או גלוטן ובינהם אביב ומעייני שכל מה שהם רוצים לאכול הוא בורקס חם. אז לכבודם, לכבודי ולכבודכם, אפשר גם אחרת בורקס קטוגני בתיק האוכל, דל פחמימה, ללא קמחים מעובדים, ללא גלוטן וככה מכינים אותו. מצרכים: 200 גרם מוצרלה מגוררת 2 כוסות  קמח שקדים ( שקדים טחונים מולבנים) 2 כפות גבינת שמנת 1 ביצה 1 כפית אבקת אפייה 1  כפית מלח למלית : 100 גרם גבינת קשקבל מגוררת 100 גרם גבינה למילוי  ( כנען וכדומה) 1 כפית מלח 1 כוס תרד טרי קצוץ דק מאוד 1/2 כפית פלפל שחור 1 חלבון של ביצה ( את החלמון תשמרו בצד) לציפוי: 1 חלמון ביצה טרוף עם כף שמן זית מלח גס, שומשום, קצח אופן ההכנה: בקערה מניחים את המוצרלה ואת גבינת השמנת וממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד קבלת מרקם רך מאוד מעבירים למיקסר עם ו

פאני פורי ממולא בסלט גלילי‎

  זו לא הכמות, זה מה שאותו אדם יכול להכיל, כל אחד מאיתנו יכול להכיל דברים מסוימים עד לגובה מסוים, עד שאנחנו מרגישים שדי, אי אפשר יותר. ויש גם כאלו שמכילים יותר ממה שחשבו שיוכלו, אני קוראת להם האמיצים, אלו שלמרות הכל הצליחו להכיל יותר, הצליחו להבין שהם חזקים יותר מהכל , שהם יכולים יותר ממה שחשבו. איכשהו הפאני פורי תמיד מזכיר לי את אותם האנשים,   קטן, שברירי ובכל זאת מכיל, מכיל יותר ממה שהוא יכול. פאני פורי וסלט גלילי בתוכו , כזה שמלא בכל מה שירוק , כזה שכיף למלא בתוך פאני פורי קריספי ופשוט לתת ביס. מצרכים: 1 כוס סולת 2 כפות קמח לבן 1/2 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 1.5 כף שמן קנולה  *      הערה: ניתן לקנות בחנויות מתמחות באוכל מהמזרח פאני פורי יבשים ורק לטגן אותם. לטיגון: שמן קנולה לסלט: מערבבים יחד 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד 1/2 כוס נענע קצוצה 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 1 בצל קטן סגול קצוץ 4 עגבניות שרי קצוצות 1 כפית מלח 1 כפית זעתר 2 כפות שמן זית 1 גבעול סלרי קצוץ כולל העלים מיץ מחצי לימון 7 זיתים שחורים מיובשים במלח קצוצים דק ללא