שוק בלונדון וקור שחודר 2 חולצות , מעיל ושני זוגות מכנסיים.
דוכנים ענקיים של אוכל מכל העולם ודוכן קטן של מאפים.
בירה ביד אחת וצעדים לכיוון אותו דוכן, המוכר הזקן חייך אלי ועוד לפני שביקשתי משהו חתך פרוסת עוגה הניח על קרטון ואמר לי באנגלית עם מבטא מקסים: " שיהיה לך מתוק תמיד".
זו הייתה עוגת עקיצת הדבורה , אבל קצת שונה, מרקם קצת אחר , פחות נוקשה יותר מקבל, מקבל את הסירופ שעטף אותה, עמוס בקרם ושקדים קלויים וזה היה ביס מושלם, זה היה ביס שגורם ישר לחיוך.
שנה חדשה בפתח והחלטות חדשות, הרבה מהן, מה עוד להגשים, מה עוד לעשות, איזה אנשים נשמור בחיים שלנו ואת מי נשחרר, כדי להתחיל שנה חדשה באמת ומה יעשה אותנו באמת מאושרים.
שנה שבה כולם מאחלים חג שמח ואני רק מחכה לקרירות של הערב, זאת שמסמלת את סוף הקיץ ותחילת הקור.
עוגת עקיצת הדבורה מונחת על ארגז בתיק האוכל שלנו, ארגז שהכיל את כל השנה הזאת ועוגה שסימלה את תחילת השנה החדשה שלנו, כזאת שבא לנו לפרוס ורק להגיד לכם, שיהיה לכם מתוק.
עקיצת הדבורה
מצרכים לעוגה בקוטר 26
אביזרים נדרשים : 2 תבניות בקוטר זהה עגולות- ניתן להשתמש בתבניות קרטון חד פעמיות נמוכות
4 ביצים
כפית שמרים
100 גרם חמאה מומסת
2 כוסות קמח
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כוס סוכר
1 כפית תמצית שקדים
3/4 כוס חלב פושר
מצרכים לציפוי העוגה:
1 ביצה טרופה
100 גרם שקדים פרוסיים מולבנים לא קלויים
מצרכים לקרם:
1 כוס חלב
250 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה
1 חבילת אינסטנט פודינג בטעם וניל
מצרכים לסירופ:
1/2 כוס מייפל
3/4 כוס מים
1 כפית קליפת לימון מגוררת דק
אופן ההכנה:
בקערה מערבים יחד את הקמח עם השמרים , הסוכר ואבקת האפייה.
מערבבים בקערה נפרדת את הביצים עם החמאה והחלב ומוסיפים לקערת הקמח שערבבנו.
מערבבים בעזרת כף עץ או בעזרת לישה במיקסר עם וו לישה.
מתקבל בצק רך מאוד ולא יציב.
משמנים ומרפדים 2 תבניות עגולות בקוטר זהה בנייר אפייה.
שופכים מחצית מהמסה בכל תבנית, משטחים ומניחים להתפחה של שעה.
אופים את 2 התבניות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 20 דקות .
לאחר 20 דקות מוציאים עוגה אחת מברישים אותה בביצה טרופה ומפזרים מעליה שקדים .
מחזירים לתנור לאפייה נוספת של 10 דקות בחום של 170 מעלות.
בזמן שהעוגה בתנור מרתיחים יחד את מרכיבי הסירופ ומצננים אותו.
כשהעוגה יוצאת מהתנור וכשהיא עדיין חמה שופכים מהסירופ על 2 העוגות ומצננים בטמפ' החדר.
מקציפים יחד את מרכיבי המלית ומרכיבים את העוגה.
מניחים את העוגה ללא השקדים על צלחת , מזלפים מעל את הקרם ומניחים בזהירות מעל את העוגה עם השקדים מעל.