דילוג לתוכן הראשי

לזניית פטריות קריספית‎


מקום שאליו הולכים הוא מקום בו מרגישים בטוחים, מקום שאליו הולכים הוא מקום בו רוצים להרגיש בבית.
בית  הוא לא רק קירות וגג , בית הוא הרגשה, בית הוא תחושת בטחון, בית הוא במקום בו זה מרגיש נכון.
יש רגעים בחיים שרציתי לתת בהם את אותה תחושת בית גם לאחרים, כדי שירגישו את אותה תחושת בטחון, אותה תחושה טובה ונכונה.
יש רגעים בחיים שלי בהם חיפשתי את אותה תחושת בטחון בשבילי.
יש חופים שמרגישים לי בבית , במקום הטבעי שלי, עם הגלים והצדפות ויש גם רגעים בהם כתבתי על צדפות כדי להעביר את תחושת הבית לאחרים.
יש מנות שתמיד יגרמו לי להרגיש בבית, לזנייה של פטריות קריספית במיוחד אצלנו בתיק האוכל ושמש בכיסים שמאירה אותה, לזנייה שאומרת בית.







מצרכים:
תבנית בינונית
עלי לזנייה
500 גרם גבינה למילוי  ( טבורג\ טוב טעם\ כנען\)
3 שיני שום כתושות
5 פטריות פורטובלו קצוצות ומטוגנות – שומרים 2 כפות מהמלית לטופינג
1 בצל סגול גדול קצוץ מטוגן
200 גרם גבינת קשקבל מגוררת ומעורבבת עם 100 גרם פרמזן מגורר.
2 ביצים
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור
רבע כוס עלי בזיליקום קצוצים
1 שמנת לבישול
לטופינג: 
4 כפות פירורי לחם מעורבבים עם כף שמן זית 

אופן ההכנה:
בקערה רחבה מערבבים יחד גבינה למילוי, תבלינים, שמנת לבישול וביצים.
לאחר מכן מוסיפים שום, בזיליקום ובצל מטוגן לבלילה.
משמנים תבנית בינונית ומניחים 3 כפות מהמלית, מסדרים מעל עלי לזנייה ומעל מלית, מעל המלית מפזרים פטריות וגבינה מגוררת.
מניחים עוד שכבת עלים וחוזרים על הפעולה, מסיימים עם מלית גבינה מהבלילה ומפזרים מעליה פירורי לחם, פטריות וגבינה מגוררת.
עוטפים בנייר אלומיניום ואופים בחום של 180 מעלות 25 דקות.
לאחר 25 דקות מסירים את הנייר ואופים 10 דקות נוספות עד להשחמה.

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

עוגת שוקולד קטוגנית

 ימי שישי בבוקר הם הימים הכי מיוחדים, יש להם קצב משלהם, להתעורר ביקיצה טבעית, להכין בצק לחלות, לשתות קפה עם חברים, הקצב הוא שונה ואיתו גם כל יום שישי שונה ובכל שישי אני מוצאת עצמי עושה משהו אחר, אולי כי אני אדם שלא אוהב להשתעמם ואולי כי צחוק הוא חלק בלתי נפרד מהחיים שלי וכשעושים כל פעם משהו אחר מגיעים לסיטואציות מצחיקות. לפני כמה שבועות בזמן שחיכיתי לבצק החלה שיתפח, הכנתי אותה בפעם הראשונה והבאתי אותה איתי לארוחת ערב אצל המשפחה. לא סיפרתי להם שהיא שונה...רק נהניתי לראות כמה הם מתלהבים ממנה. עוגת שוקולד  מיוחדת בתיק האוכל שלנו, ללא גלוטן, ללא סוכר, דלת פחמימה ועם מרקם שנמס בפה. מרכיבים לעוגה בקוטר 24 5 ביצים מופרדות 1 כוס תחליף סוכר אריתריטול 100 גרם חמאה \  תחליף פרווה 1 כוס שמנת להקצפה\ קרם קוקוס 100 גרם שוקולד 85% ומעלה 1.5 כוסות קמח שקדים 1/2 כוס קמח קוקוס 1 כפית אבקת אפייה לציפוי הגנאש ממיסים יחד ומערבבים עד לרוטב חלק : 50 גרם שוקולד 85% ומעלה 1 כפית תחליף סוכר 4 כפות שמנת להקצפה\ קרם קוקוס ההכנה: מפרידים את הביצים לשתי קערות נפרדות מקציפים את החלבונים עם כוס תחליף סוכר עד לקצף עמי

בורקס קטוגני

  אפשר גם אחרת, אפשר גם לנסות דרך אחרת, אף אחד לא אומר לנו שהיא תהיה קלה, אבל בטוח שהיא תהיה שווה את זה. אפשר גם אחרת וזה נוגע לגבי כל תחם בחיים, הכל מתחיל ונגמר בהחלטה שלנו. לקראת חג השבועות שקרב ובא רציתי לפנק את כל אלו שמתגעגעים למאכל שאהוב עליהם רבים מחבריי הקרובים נמנעים מאכילת פחמימות, או גלוטן ובינהם אביב ומעייני שכל מה שהם רוצים לאכול הוא בורקס חם. אז לכבודם, לכבודי ולכבודכם, אפשר גם אחרת בורקס קטוגני בתיק האוכל, דל פחמימה, ללא קמחים מעובדים, ללא גלוטן וככה מכינים אותו. מצרכים: 200 גרם מוצרלה מגוררת 2 כוסות  קמח שקדים ( שקדים טחונים מולבנים) 2 כפות גבינת שמנת 1 ביצה 1 כפית אבקת אפייה 1  כפית מלח למלית : 100 גרם גבינת קשקבל מגוררת 100 גרם גבינה למילוי  ( כנען וכדומה) 1 כפית מלח 1 כוס תרד טרי קצוץ דק מאוד 1/2 כפית פלפל שחור 1 חלבון של ביצה ( את החלמון תשמרו בצד) לציפוי: 1 חלמון ביצה טרוף עם כף שמן זית מלח גס, שומשום, קצח אופן ההכנה: בקערה מניחים את המוצרלה ואת גבינת השמנת וממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד קבלת מרקם רך מאוד מעבירים למיקסר עם ו

פאני פורי ממולא בסלט גלילי‎

  זו לא הכמות, זה מה שאותו אדם יכול להכיל, כל אחד מאיתנו יכול להכיל דברים מסוימים עד לגובה מסוים, עד שאנחנו מרגישים שדי, אי אפשר יותר. ויש גם כאלו שמכילים יותר ממה שחשבו שיוכלו, אני קוראת להם האמיצים, אלו שלמרות הכל הצליחו להכיל יותר, הצליחו להבין שהם חזקים יותר מהכל , שהם יכולים יותר ממה שחשבו. איכשהו הפאני פורי תמיד מזכיר לי את אותם האנשים,   קטן, שברירי ובכל זאת מכיל, מכיל יותר ממה שהוא יכול. פאני פורי וסלט גלילי בתוכו , כזה שמלא בכל מה שירוק , כזה שכיף למלא בתוך פאני פורי קריספי ופשוט לתת ביס. מצרכים: 1 כוס סולת 2 כפות קמח לבן 1/2 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 1.5 כף שמן קנולה  *      הערה: ניתן לקנות בחנויות מתמחות באוכל מהמזרח פאני פורי יבשים ורק לטגן אותם. לטיגון: שמן קנולה לסלט: מערבבים יחד 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד 1/2 כוס נענע קצוצה 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 1 בצל קטן סגול קצוץ 4 עגבניות שרי קצוצות 1 כפית מלח 1 כפית זעתר 2 כפות שמן זית 1 גבעול סלרי קצוץ כולל העלים מיץ מחצי לימון 7 זיתים שחורים מיובשים במלח קצוצים דק ללא