יום חמישי, 5 ביולי 2018

רביולי גבינות ברוטב עדין

שקוף, שקוף כי אין סודות, שקוף כי רק ככה נכנס האור, שקוף כי אמת היא הדרך היחידה, האמת הפנימית שלנו, היכולת שלנו לתקשר ולהגיד כל מה שבלב.
שקוף כי פסטה תמיד גורמת לשמחה, אז שקוף כי לחצתי על הבצק, כי רציתי לראות דרכו, כי רציתי שקרניים של אור יאירו את כולו.
עלה של פסטה בייתית מנוקד בעלים ירוקים כאילו ונרקמו בתוכו, מלית של גבינות ורוטב עדין שמזכיר לי שהחיבור של כל הטעמים האלו יחד יוצר אמת אחת, האמת שלי.
רביולי גבינות ברוטב חמאה יין ושרי בתיק האוכל שלנו ושמש מושלמת שמאירה לנו את הכל.
לפסטה:
200 גרם קמח לפסטה
2 חלמונים
3 כפות שמן זית
1/2 כפית מלח
מים קרים לפי הצורך
10 עלי בזיליקום ללא הגבעול
למלית:
200 גרם גבינת ריקוטה
100 גרם פרמזן מגורר
לרוטב:
15 עגבניות שרי
30 גרם חמאה
חצי כוס יין לבן
3 עלי מרווה\ בזיליקום
2 שיני שום פרוסות או כתושות.
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור


אופן ההכנה:
מעבדים במעבד מזון או ידנית את בצק הפסטה ללא הפטרוזיליה.
עוטפים בניילון נצמד ומכניסים שעה למקרר.
לאחר שעה מרדדים את הבצק בצורה ידנית- ניתן להשתמש במכונת פסטה, על משטח מקומח לעלה דק ככל האפשר, מפזרים על חצי ממנו עלי פטרוזיליה ומקפלים עליו את החצי השני של העלה, ממשיכים לרדד עד העלה הפטרוזיליה משתקף בעלה הפסטה ובעקבות הלחיצות מתפרק לחתיכות קטנות לכל רוחב העלה.
מערבבים את מרכיבי המלית יחד.
חוצים את הבצק בעזרת גלגלת לרצועה רחבה , מניחים מלית במרכז הבצק במרווחים האחד מהשני, מברישים סביב  הבצק במעט מים ומניחים מעל עוד יחידת בצק, קורצים בעזרת קורצן את הרביולי.
מבשלים את הרביולי בסיר עם מים רותחים וכף מלח עד שהם צפים ומסננים אותם.
במחבת ממיסים חמאה, מוסיפים שום ומרווה ומטגנים כחצי דקה, מוסיפים את עגבניות השרי, מלח ופלפל, מביאים לרתיחה ומוסיפים יין לבן, מצמצמים מעט ומוסיפים את הרביולי.
מומלץ להגיש לצד גבינה קשה ויין לבן.