דילוג לתוכן הראשי

רביולי גבינות ברוטב עדין

שקוף, שקוף כי אין סודות, שקוף כי רק ככה נכנס האור, שקוף כי אמת היא הדרך היחידה, האמת הפנימית שלנו, היכולת שלנו לתקשר ולהגיד כל מה שבלב.
שקוף כי פסטה תמיד גורמת לשמחה, אז שקוף כי לחצתי על הבצק, כי רציתי לראות דרכו, כי רציתי שקרניים של אור יאירו את כולו.
עלה של פסטה בייתית מנוקד בעלים ירוקים כאילו ונרקמו בתוכו, מלית של גבינות ורוטב עדין שמזכיר לי שהחיבור של כל הטעמים האלו יחד יוצר אמת אחת, האמת שלי.
רביולי גבינות ברוטב חמאה יין ושרי בתיק האוכל שלנו ושמש מושלמת שמאירה לנו את הכל.
לפסטה:
200 גרם קמח לפסטה
2 חלמונים
3 כפות שמן זית
1/2 כפית מלח
מים קרים לפי הצורך
10 עלי בזיליקום ללא הגבעול
למלית:
200 גרם גבינת ריקוטה
100 גרם פרמזן מגורר
לרוטב:
15 עגבניות שרי
30 גרם חמאה
חצי כוס יין לבן
3 עלי מרווה\ בזיליקום
2 שיני שום פרוסות או כתושות.
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור


אופן ההכנה:
מעבדים במעבד מזון או ידנית את בצק הפסטה ללא הפטרוזיליה.
עוטפים בניילון נצמד ומכניסים שעה למקרר.
לאחר שעה מרדדים את הבצק בצורה ידנית- ניתן להשתמש במכונת פסטה, על משטח מקומח לעלה דק ככל האפשר, מפזרים על חצי ממנו עלי פטרוזיליה ומקפלים עליו את החצי השני של העלה, ממשיכים לרדד עד העלה הפטרוזיליה משתקף בעלה הפסטה ובעקבות הלחיצות מתפרק לחתיכות קטנות לכל רוחב העלה.
מערבבים את מרכיבי המלית יחד.
חוצים את הבצק בעזרת גלגלת לרצועה רחבה , מניחים מלית במרכז הבצק במרווחים האחד מהשני, מברישים סביב  הבצק במעט מים ומניחים מעל עוד יחידת בצק, קורצים בעזרת קורצן את הרביולי.
מבשלים את הרביולי בסיר עם מים רותחים וכף מלח עד שהם צפים ומסננים אותם.
במחבת ממיסים חמאה, מוסיפים שום ומרווה ומטגנים כחצי דקה, מוסיפים את עגבניות השרי, מלח ופלפל, מביאים לרתיחה ומוסיפים יין לבן, מצמצמים מעט ומוסיפים את הרביולי.
מומלץ להגיש לצד גבינה קשה ויין לבן.






פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

עוגת שוקולד קטוגנית

 ימי שישי בבוקר הם הימים הכי מיוחדים, יש להם קצב משלהם, להתעורר ביקיצה טבעית, להכין בצק לחלות, לשתות קפה עם חברים, הקצב הוא שונה ואיתו גם כל יום שישי שונה ובכל שישי אני מוצאת עצמי עושה משהו אחר, אולי כי אני אדם שלא אוהב להשתעמם ואולי כי צחוק הוא חלק בלתי נפרד מהחיים שלי וכשעושים כל פעם משהו אחר מגיעים לסיטואציות מצחיקות. לפני כמה שבועות בזמן שחיכיתי לבצק החלה שיתפח, הכנתי אותה בפעם הראשונה והבאתי אותה איתי לארוחת ערב אצל המשפחה. לא סיפרתי להם שהיא שונה...רק נהניתי לראות כמה הם מתלהבים ממנה. עוגת שוקולד  מיוחדת בתיק האוכל שלנו, ללא גלוטן, ללא סוכר, דלת פחמימה ועם מרקם שנמס בפה. מרכיבים לעוגה בקוטר 24 5 ביצים מופרדות 1 כוס תחליף סוכר אריתריטול 100 גרם חמאה \  תחליף פרווה 1 כוס שמנת להקצפה\ קרם קוקוס 100 גרם שוקולד 85% ומעלה 1.5 כוסות קמח שקדים 1/2 כוס קמח קוקוס 1 כפית אבקת אפייה לציפוי הגנאש ממיסים יחד ומערבבים עד לרוטב חלק : 50 גרם שוקולד 85% ומעלה 1 כפית תחליף סוכר 4 כפות שמנת להקצפה\ קרם קוקוס ההכנה: מפרידים את הביצים לשתי קערות נפרדות מקציפים את החלבונים עם כוס תחליף סוכר עד לקצף עמי

בורקס קטוגני

  אפשר גם אחרת, אפשר גם לנסות דרך אחרת, אף אחד לא אומר לנו שהיא תהיה קלה, אבל בטוח שהיא תהיה שווה את זה. אפשר גם אחרת וזה נוגע לגבי כל תחם בחיים, הכל מתחיל ונגמר בהחלטה שלנו. לקראת חג השבועות שקרב ובא רציתי לפנק את כל אלו שמתגעגעים למאכל שאהוב עליהם רבים מחבריי הקרובים נמנעים מאכילת פחמימות, או גלוטן ובינהם אביב ומעייני שכל מה שהם רוצים לאכול הוא בורקס חם. אז לכבודם, לכבודי ולכבודכם, אפשר גם אחרת בורקס קטוגני בתיק האוכל, דל פחמימה, ללא קמחים מעובדים, ללא גלוטן וככה מכינים אותו. מצרכים: 200 גרם מוצרלה מגוררת 2 כוסות  קמח שקדים ( שקדים טחונים מולבנים) 2 כפות גבינת שמנת 1 ביצה 1 כפית אבקת אפייה 1  כפית מלח למלית : 100 גרם גבינת קשקבל מגוררת 100 גרם גבינה למילוי  ( כנען וכדומה) 1 כפית מלח 1 כוס תרד טרי קצוץ דק מאוד 1/2 כפית פלפל שחור 1 חלבון של ביצה ( את החלמון תשמרו בצד) לציפוי: 1 חלמון ביצה טרוף עם כף שמן זית מלח גס, שומשום, קצח אופן ההכנה: בקערה מניחים את המוצרלה ואת גבינת השמנת וממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד קבלת מרקם רך מאוד מעבירים למיקסר עם ו

פאני פורי ממולא בסלט גלילי‎

  זו לא הכמות, זה מה שאותו אדם יכול להכיל, כל אחד מאיתנו יכול להכיל דברים מסוימים עד לגובה מסוים, עד שאנחנו מרגישים שדי, אי אפשר יותר. ויש גם כאלו שמכילים יותר ממה שחשבו שיוכלו, אני קוראת להם האמיצים, אלו שלמרות הכל הצליחו להכיל יותר, הצליחו להבין שהם חזקים יותר מהכל , שהם יכולים יותר ממה שחשבו. איכשהו הפאני פורי תמיד מזכיר לי את אותם האנשים,   קטן, שברירי ובכל זאת מכיל, מכיל יותר ממה שהוא יכול. פאני פורי וסלט גלילי בתוכו , כזה שמלא בכל מה שירוק , כזה שכיף למלא בתוך פאני פורי קריספי ופשוט לתת ביס. מצרכים: 1 כוס סולת 2 כפות קמח לבן 1/2 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 1.5 כף שמן קנולה  *      הערה: ניתן לקנות בחנויות מתמחות באוכל מהמזרח פאני פורי יבשים ורק לטגן אותם. לטיגון: שמן קנולה לסלט: מערבבים יחד 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד 1/2 כוס נענע קצוצה 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 1 בצל קטן סגול קצוץ 4 עגבניות שרי קצוצות 1 כפית מלח 1 כפית זעתר 2 כפות שמן זית 1 גבעול סלרי קצוץ כולל העלים מיץ מחצי לימון 7 זיתים שחורים מיובשים במלח קצוצים דק ללא