יום חמישי, 26 באפריל 2018

עוגת קוקוס

יש עוגות שאיכשהו תמיד מביאות איתן חיוך, יש כמה מרכיבים בחיים שגורמים לי תמיד לרצות לאפות, במיוחד שקדים, לימונים וקוקוס. 
אולי כי במקור הוא מגיע בתוך אגוז קשיח ומחוספס, כזה שלא מגלה מה הוא מחביא בפנים ואיזה הפתעות אפשר למצוא בתוכו.
תמיד כשקונים אגוז קוקוס לוקחים הימור, כי לא באמת יודעים אם הוא יפתיע לטובה, או לרעה.
אגוזים קשים לפיצוח תמיד מאתגרים ותמיד מחביאים בתוכם משהו אהוב.
קצת כמו בחיים, יש דברים ששווה להתעקש עליהם ממש כמו אגוז קוקוס שמחביא בתוכו נוזל מתוק ופרי לבן בוהק .
אז נכון, לא תמיד קל לפצח אותו אבל ממש כמו אנשים שקשים לפיצוח, לפעמים זה פשוט שווה את המאמץ.

"האהבה לא מפריעה לאיש להמשיך בדרך אל יעודו. ואם זה קורה, זה מפני שאין זאת אהבה אמיתית".
קואלו פאולו- האלכימאי.

עוגת קוקוס עסיסית השבוע בתיק האוכל שלנו, עוגה שמלאה בהפתעות בכל ביס שלה.

עוגת קוקוס:
מצרכים:
3 ביצים 
כוס וחצי קוקוס טחון
4\3 כוס קמח תופס
1 כפית קליפת לימון מגוררת
1 כוס קרם קוקוס
חצי כוס שמן קנולה
3/4 כוס סוכר
לציפוי:
 4 כפות אבקת סוכר מעורבבת עם 3 כפות קרם קוקוס\ יוגורט 
50 גרם קוקוס קלוי\ קוקוס טחון
אופן ההכנה:
1. בקערה מקציפים יחד ביצים וסוכר לתערובת בהירה ותפוחה מעט.
2. מוסיפים את קליפת הלימון, השמן וקרם הקוקוס ומקציפים 2 דקות נוספות.
3. מערבבים בקערה נפרדת את הקמח התופח עם הקוקוס ומוסיפים לבלילה בתנועות קיפול בעזרת לקקן\ מטרפה ידנית.
4.מעבירים לתבנית אינגליש קייק משומנת ואופים בחום של 180 מעלות כ- 30 דקות.
5. מערבבים את חומרי המיפוי ומצפים את העוגה.
6.מפזרים קוקוס.