יום שלישי, 3 באפריל 2018

פיצה כשרה לפסח

כי אי אפשר בלעדיה, כי היא תמיד טעימה בכל שעה של היום,
 כי היא מזכירה לי את סבתא ז"ל והיא כ"כ חסרה לי בחגים.
כי משהו בצורה שלה גורם לחיוך לכל מי שרואה אותה,



כי פסח פה והתגעגענו אליה כבר כמה ימים, אז החלטנו לא לוותר עליה, פיצה ללא גלוטן שמתאימה בדיוק גם לפסח וחזרנו לחייך. חג שמח בתנור שלנו וחג שמח מאפיק ואינס.






פיצה ללא גלוטן- 2 פיצות בינוניות
מצרכים לבצק:
1 כוס של יוגורט – 150 מ"ל
1 ביצה
2 כוסות קמח ללא גלוטן ( קונדיטור)
1 כף אבקת אפייה 
חצי כוס קמח אורז
1 כפית מלח
1/2 כף סילאן
3 כפות שמן זית
1/2 כוס מים פושרים + 1/4 לפי הצורך
מצרכים לרוטב: 
3 עגבניות מרוסקות
1 כף רסק עגבניות
1 כפית סוכר
3 כפות שמן זית
2 שיני שום כתושות
חצי כפית מלח
כפית שטוחה של אורגנו יבש.
לטופינג של הפיצה:
300 גרם גבינה קשה מגוררת ( מוצרלה\ פקורינו)
זיתים שחורים
ירקות שאוהבים: ברוקולי\ פטריות\ בצל סגול.

אופן ההכנה:
להכנת הרוטב: בסיר קטן מבשלים יחד את מרכיבי הרוטב כ- 10 דקות על אש נמוכה ומצננים.
בקערה מערבבים את הקמחים עם אבקת האפייה.
מערבבים בקערה  נפרדת את הביצים, השמן, היוגורט, הסילאן והמלח.
מוסיפים את הקמחים ואת המים בהדרגה עד לבצק אחיד – מוסיפים מים פושרים לפי הצורך.
  מניחים את הבצק בקערה מכוסה לחצי שעה .
לאחר חצי שעה מחלקים את הבצק לשניים.
מרדדים כל חלק על נייר אפייה מקומח מעט . 
מניחים רוטב , גבינות ותוספות שאוהבים.
אופים בתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות כ- 25 דקות.