יום רביעי, 20 בדצמבר 2017

עוגת פרג

אתה יכול להיות מוקף בחברים, במשפחה, בחברים לעבודה, אתה יכול לבלות שעות, אתה יכול לצחוק, לשתות, לשכוח, אתה יכול להרגיש הכי קרוב למי שתרצה, אתה יכול להרגיש בטוח ואהוב כשיש עוגה שתמיד תגרום לך להרגיש מוקף בטוב, תמיד תגרום לך לתחושה מוכרת ובטוחה, כזאת שתמיד תקיף אותך באנשים שמלווים את חייך לתמיד.
עוגת פרג רכה, ציפוי של שוקולד חם וחורף בחלון תיק האוכל .
"דומה שהמרחב יותר מאולף מהזמן, או פחות מסוכן ממנו: בכל מקום אפשר לראות אנשים שיש להם שעונים, ורק לעיתים רחוקות מאוד אנשים שיש להם מצפן".( ז'ורז' פרק)



מצרכים לתבנית בקוטר 26
4 ביצים
1 מיכל שמנת להקצפה
רבע כוס שמן קנולה
1 כוס סוכר
1 כוס פרג טרי טחון
1 כוס קמח תופח
1 כפית תמצית וניל
חצי כוס  יוגורט


לציפוי:
100 גרם חמאה 
150 גרם שוקולד מריר
ההכנה:
מקציפים יחד ביצים וסוכר כ-  3 דקות
מוסיפים שמנת להקצפה, יוגורט, וניל ושמן ומקציפים 3 דקות נוספות
מערבבים בקערה קמח ופרג ומוסיפים לתערובת הנוזלית, מערבבים רק עד שהקמח נטמע בתערובת.
משמנים תבנית ומעבירים את מסת העוגה אליה.
אופים בחום של 170 מעלות כ- 30 דקות ( ניתן לבדוק בעזרת קיסם אם העוגה מוכנה ברגע שהוא יוצא עם פירורים לחים.
מצננים את העוגה 
ממיסים יחד במיקרוגל, או על בן מארי את החמאה והשוקולד לקרם אחיד ושופכים על העוגה.