יום שני, 2 באוקטובר 2017

עוגת וניל שקדים ומרציפן‎


פעם בשנה ניתנת לנו ההזדמנות להתחיל מחדש, פעם בשנה ניתנת לנו ההזדמנות לחשוב על הכל, לראות מה ניתן לשנות, לראות איך אפשר לשפר.
דף נקי, דף חדש , התחלה טובה יותר, התחלה  משופרת, התחלה מחושבת יותר, הזדמנות לומר סליחה, הזדמנות לשוחח, הזדמנות למשהו נקי, הזדמנות לתקן דברים שעשינו.
פעם בשנה ניתן לנו הרגע בו הכל מרגיש חדש ונקי, הכל מרגיש טוב.
דף לבן , דף חלק ממש כמו עוגת החג שלנו שניצבה לה צחורה ומתוקה ממש כמו שנה חדשה.


עוגת וניל שקדים ומרציפן:
מצרכים לעוגה:
4 ביצים
1 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
100 גרם שקדים טחונים
2 כוסות קמח תופח
1 כוס קרם קוקוס
1 כוס שמן קנולה

לציפוי:
1 מיכל שמנת מתוקה
1 כוס חלב
1 אינסטנט פודינג בטעם וניל
100 גרם מרציפן



ההכנה:
1.      מקציפים יחד את הביצים והסוכר כ- 5 דקות 
2.      מוסיפים את תמצית הווניל, השמן וקרם הקוקוס וממשיכים להקציף 3 דקות נוספות.
3.      מקפלים לתוך התערובת את השקדים הטחונים והקמח התופח לתערובת אחידה.
4.      מעבירים לתבנית בקוטר 24 או לשתי תבניות  בקוטר 24 זהות( אם רוצים להימנע      מלחצות את העוגה ולקבל 2 חצאים שווים.
5.      אופים בחום של 180 מעלות כ- 30 דקות .
6.      מקציפים יחד את השמנת המתוקה עם הפודינג והחלב לקרם יציב.
7.      מעבירים לשקית זילוף
8.      מרדדים את המרציפן על נייר אפייה וקורצים פרחים.
9.      מצננים את העוגה וממלאים מחתית מהקרם בין 2 השכבות ומחצית מעל.
10.  מקשטים בפרחי מרציפן.