יום רביעי, 26 ביולי 2017

מאפה של כדורי לחם על תבשיל בשר‎

 יש דברים שתמיד יתנו את התחושה הבטוחה של משפחה.
יש דברים שיוצרים כי יודעים מראש שהם ישמחו את מי שינסה אותם.
יש אהבות שלא נגמרות למרות שהן כבר לא שם, יש שירים שעדיין מנגנים את המילים שלנו, יש שיעורים בחיים שאנחנו צריכים לעבור, יש כוחות ששמורים רק לנו, יש שמחות שרק אנחנו מכירים ויש מאפים שתמיד יגידו בית .
כדורים לחם רכים ומתקתקים שנאפו על תבשיל ריחני וספגו את הטעמים שלו, מאפה שאומר כולו בית חם.



מאפה של כדורי לחם על תבשיל בשר

מצרכים לבצק לתבנית גדולה בקוטב 26-28
3 כוסות קמח לבן
כף שמרים יבשים
כוס ורבע מים פושרים
רבע כוס שמן זית
כפית מלח
כפית סוכר
לציפוי:
1 ביצה טרופה
לציפוי שני: מעט סילאן מהול במים
מצרכים למלית:
500 גרם בשר הודו\ בקר טחון
3 כפות שמן זית
1 בטטה קלופה,  חתוכה לקוביות קטנות- ניתן לגוון ולחתוך ירקות נוספים כגון פטריות\ זוקיני
1 בצל קצוץ
3 שיני שום קצוצות
חצי כפית צ'ילי יבש גרוס
חצי כפית מלח
רבע כוס מים
2 כפות טריאקי
כפית כמון




 ההכנה:
להכנת המלית:
במחבת מניחים שמן זית ובצל קצוץ מטגנים עד להשחמה ומוסיפים את הבשר ושאר המצרכים מלבד המים, מערבבים  כ- 5 דקות ומוסיפים מים, מבשלים 5 דקות נוספות ומעבירים לתבנית אפייה – לא קפיצית.
להכנת הבצק:
מערבבים בקערה את הקמח עם הסוכר והשמרים.
יוצרים גומה ומניחים בתוכה את המים, השמן והמלח, לשים לבצק גמיש ומעבירים לקערה משומנת, מכסים בשקית ומתפיחים כשעה.
לאחר שעה לשים שוב על משטח מקומח מעט ויוצרים כדורים בינוניים , מניחים את הכדורים על המלית .
מצפים בביצה טרופה ומשאירים להתפחה ל- 40 דקות נוספות.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות ואופים כ- 35 דקות , לאחר האפייה מברישים בסילאן מהול במים.