יום חמישי, 11 במאי 2017

קאפקייקס שוקולד וממרח אגוזי לוז‎


ואם הייתה לכם אפשרות להזיז את השעון לאחור , הייתם משנים משהו? הייתם עושים משהו בצורה שונה? הייתם אומרים מילים ששמרתם בלב? מתנהגים אחרת? 
ואם היה אפשר להחזיר את השעון לאחור, הייתם חושבים על דברים אחרת? הייתם לוקחים חזרה מילים שנזרקו באוויר? מעשים שעשיתם?
"ההזדמנות הגדולה היא לתקן משהו שחשבנו שאי אפשר לתקן, בני האדם לא ישתנו, אבל אפשר להיות שם בשבילם, כי בסופו של יום זו המטרה בחיים, להיות טוב ולהעביר את זה הלאה" ( תעביר את זה הלאה)
לקחת אוסף של  דברים שאוהבים ולחבר אותם למשהו אחד קטן שישמח מישהו אחר, משהו אחד קטן שבאותו היום יגרום למישהו אחר לחייך, קאפקייקס שוקולד וממרח אגוזי לוז בתנור, מהסוג שיגרמו לכל אחד לחייך, תעבירו את זה הלאה...






קאפקייקס שוקולד וממרח אגוזי לוז

החומרים לכ-14 קאפקייקס:

מצרכים: 

2 ביצים גדולות בטמפ' החדר
1 כוס סוכר ( 200 גרם)
100 גרם חמאה מומסת
3/4 כוס חלב או יוגורט (180 מ"ל)
כפית תמצית וניל
כף קקאו
4 כפות ממרח אגוזי לוז
1+3/4 כוסות קמח
כפית אבקת אפייה
קורט מלח
1/2 כפית סודה לשתייה.
 100 גרם שוקולד מריר חתוך לקוביות קטנות.




ההכנה:

מחממים תנור ל 170-180 מעלות.

בקערה מערבבים את הקמח, הקקאו , אבקת האפייה, המלח והסודה לשתייה.

בקערה נפרדת מקציפים את החמאה והסוכר, מוסיפים את הביצים בהדרגה, את הווניל, ממרח אגוזי הלוז ואת היוגורט, מוסיפים את  תכולת קערת החומרים היבשים בהדרגה ומערבבים,  מקפלים לתוך המסה חצי מכמות השוקולד, מחלקים את המסה לתבנית שקעים: כ- 3/4  מגודל השקע, מפזרים מעל את יתרת השוקולד.

אופים כ- 20 דקות עד שהקאפקייקס מתייצבים- לא לאפות יותר מידי, מצננים.