דילוג לתוכן הראשי

פאי שוקולד וקרמל מלוח‎

 חמש שנים מתוקות ומלוחות חמש שנים בהם התפתחנו, בהם למדנו, בהם חווינו צחוק ועצב, דמעות של שמחה וחוויות מוזרות וכייפיות כאחד, חמש שנים שתיק האוכל שלנו בנה עצמו שנה אחר שנה וכל שנה הרגישה לנו מיוחדת וכל שנה הרגישה לנו מרגשת וכל שנה כבר חיכינו לראות מה תביא איתה אותה שנה וכמה טעים הולך להיות.
מעגל החיים חזק מהכל ובתוכו תמיד יהיה קצת מתוק וקצת מלוח, קצת קשה וקצת אהוב, אוסף של חוויות שמרכיבות את החיים, אוסף של חוויות שנכנסות כולן לתיק אחד, תיק האוכל שלנו.
תודה שאתן מלווים אותנו ופותחים את התיק שלנו כל שבוע, אנחנו מצידנו מבטיחים להמשיך ולהפתיע והכי חשוב לעשות הכל מאהבה גדולה ועם קפה שחור בצד J פאי שוקולד מריר ומתוק ומלוח, פאי שוקולד שמתחיל לנו את השנה החמישית בדיוק כמו שצריך.



 פאי שוקולד וקרמל מלוח
לקלתית: קוטר 26
150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
כוס +2\1קמח
רבע כוס שקדים טחונים
3 כפות סוכר
1 חלמון ביצה
ההכנה:
מכניסים למעבד מזון את מרכיבי הקלתית ובפולסים יוצרים מרקם אחיד יחסית, מעבירים למשטח, מכדררים בלי לעבד יותר מידי את הבצק , עוטפים בניילון ומכניסים למקרר ל- 20 דקות
לאחר מכן מרדדים על משטח מקומח ומעבירים בזהירות לתבנית פאי בקוטר 26
מהדקים את הדפנות ומכניסים למקפיא לרבע שעה.אופים בחום של 180 מעלות  כ- 12 דקות ומוציאים.





להכנת המלית:
מערבבים יחד 2 ביצים
200 גרם שוקולד מריר מומס
100 גרם חמאה מומסת
 שופכים על הקלתית ומכניסים לאפייה נוספת של 20 דקות ב- 160 מעלות.
מוציאים ומצננים
מכינים בינתיים את הגאנש: 200 מ"ל שמנת מתוקה המומסת עם 200 גרם שוקולד מריר.
שופכים את הגנאש על הפאי האפוי ומכניסים למקרר.
לאחר צינון המקרר מפזרים שבבי קרמל ומעט מלח
לציפוי: מעט מלח אטלנטי ושבבי קרמל אותם ניתן לקנות בכל חנות המתמחה באפייה.


פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

עוגת שוקולד קטוגנית

 ימי שישי בבוקר הם הימים הכי מיוחדים, יש להם קצב משלהם, להתעורר ביקיצה טבעית, להכין בצק לחלות, לשתות קפה עם חברים, הקצב הוא שונה ואיתו גם כל יום שישי שונה ובכל שישי אני מוצאת עצמי עושה משהו אחר, אולי כי אני אדם שלא אוהב להשתעמם ואולי כי צחוק הוא חלק בלתי נפרד מהחיים שלי וכשעושים כל פעם משהו אחר מגיעים לסיטואציות מצחיקות. לפני כמה שבועות בזמן שחיכיתי לבצק החלה שיתפח, הכנתי אותה בפעם הראשונה והבאתי אותה איתי לארוחת ערב אצל המשפחה. לא סיפרתי להם שהיא שונה...רק נהניתי לראות כמה הם מתלהבים ממנה. עוגת שוקולד  מיוחדת בתיק האוכל שלנו, ללא גלוטן, ללא סוכר, דלת פחמימה ועם מרקם שנמס בפה. מרכיבים לעוגה בקוטר 24 5 ביצים מופרדות 1 כוס תחליף סוכר אריתריטול 100 גרם חמאה \  תחליף פרווה 1 כוס שמנת להקצפה\ קרם קוקוס 100 גרם שוקולד 85% ומעלה 1.5 כוסות קמח שקדים 1/2 כוס קמח קוקוס 1 כפית אבקת אפייה לציפוי הגנאש ממיסים יחד ומערבבים עד לרוטב חלק : 50 גרם שוקולד 85% ומעלה 1 כפית תחליף סוכר 4 כפות שמנת להקצפה\ קרם קוקוס ההכנה: מפרידים את הביצים לשתי קערות נפרדות מקציפים את החלבונים עם כוס תחליף סוכר עד לקצף עמי

בורקס קטוגני

  אפשר גם אחרת, אפשר גם לנסות דרך אחרת, אף אחד לא אומר לנו שהיא תהיה קלה, אבל בטוח שהיא תהיה שווה את זה. אפשר גם אחרת וזה נוגע לגבי כל תחם בחיים, הכל מתחיל ונגמר בהחלטה שלנו. לקראת חג השבועות שקרב ובא רציתי לפנק את כל אלו שמתגעגעים למאכל שאהוב עליהם רבים מחבריי הקרובים נמנעים מאכילת פחמימות, או גלוטן ובינהם אביב ומעייני שכל מה שהם רוצים לאכול הוא בורקס חם. אז לכבודם, לכבודי ולכבודכם, אפשר גם אחרת בורקס קטוגני בתיק האוכל, דל פחמימה, ללא קמחים מעובדים, ללא גלוטן וככה מכינים אותו. מצרכים: 200 גרם מוצרלה מגוררת 2 כוסות  קמח שקדים ( שקדים טחונים מולבנים) 2 כפות גבינת שמנת 1 ביצה 1 כפית אבקת אפייה 1  כפית מלח למלית : 100 גרם גבינת קשקבל מגוררת 100 גרם גבינה למילוי  ( כנען וכדומה) 1 כפית מלח 1 כוס תרד טרי קצוץ דק מאוד 1/2 כפית פלפל שחור 1 חלבון של ביצה ( את החלמון תשמרו בצד) לציפוי: 1 חלמון ביצה טרוף עם כף שמן זית מלח גס, שומשום, קצח אופן ההכנה: בקערה מניחים את המוצרלה ואת גבינת השמנת וממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד קבלת מרקם רך מאוד מעבירים למיקסר עם ו

פאני פורי ממולא בסלט גלילי‎

  זו לא הכמות, זה מה שאותו אדם יכול להכיל, כל אחד מאיתנו יכול להכיל דברים מסוימים עד לגובה מסוים, עד שאנחנו מרגישים שדי, אי אפשר יותר. ויש גם כאלו שמכילים יותר ממה שחשבו שיוכלו, אני קוראת להם האמיצים, אלו שלמרות הכל הצליחו להכיל יותר, הצליחו להבין שהם חזקים יותר מהכל , שהם יכולים יותר ממה שחשבו. איכשהו הפאני פורי תמיד מזכיר לי את אותם האנשים,   קטן, שברירי ובכל זאת מכיל, מכיל יותר ממה שהוא יכול. פאני פורי וסלט גלילי בתוכו , כזה שמלא בכל מה שירוק , כזה שכיף למלא בתוך פאני פורי קריספי ופשוט לתת ביס. מצרכים: 1 כוס סולת 2 כפות קמח לבן 1/2 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 1.5 כף שמן קנולה  *      הערה: ניתן לקנות בחנויות מתמחות באוכל מהמזרח פאני פורי יבשים ורק לטגן אותם. לטיגון: שמן קנולה לסלט: מערבבים יחד 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד 1/2 כוס נענע קצוצה 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 1 בצל קטן סגול קצוץ 4 עגבניות שרי קצוצות 1 כפית מלח 1 כפית זעתר 2 כפות שמן זית 1 גבעול סלרי קצוץ כולל העלים מיץ מחצי לימון 7 זיתים שחורים מיובשים במלח קצוצים דק ללא