יום חמישי, 12 בינואר 2017

פאי שוקולד וקרמל מלוח‎

 חמש שנים מתוקות ומלוחות חמש שנים בהם התפתחנו, בהם למדנו, בהם חווינו צחוק ועצב, דמעות של שמחה וחוויות מוזרות וכייפיות כאחד, חמש שנים שתיק האוכל שלנו בנה עצמו שנה אחר שנה וכל שנה הרגישה לנו מיוחדת וכל שנה הרגישה לנו מרגשת וכל שנה כבר חיכינו לראות מה תביא איתה אותה שנה וכמה טעים הולך להיות.
מעגל החיים חזק מהכל ובתוכו תמיד יהיה קצת מתוק וקצת מלוח, קצת קשה וקצת אהוב, אוסף של חוויות שמרכיבות את החיים, אוסף של חוויות שנכנסות כולן לתיק אחד, תיק האוכל שלנו.
תודה שאתן מלווים אותנו ופותחים את התיק שלנו כל שבוע, אנחנו מצידנו מבטיחים להמשיך ולהפתיע והכי חשוב לעשות הכל מאהבה גדולה ועם קפה שחור בצד J פאי שוקולד מריר ומתוק ומלוח, פאי שוקולד שמתחיל לנו את השנה החמישית בדיוק כמו שצריך.



 פאי שוקולד וקרמל מלוח
לקלתית: קוטר 26
150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
כוס +2\1קמח
רבע כוס שקדים טחונים
3 כפות סוכר
1 חלמון ביצה
ההכנה:
מכניסים למעבד מזון את מרכיבי הקלתית ובפולסים יוצרים מרקם אחיד יחסית, מעבירים למשטח, מכדררים בלי לעבד יותר מידי את הבצק , עוטפים בניילון ומכניסים למקרר ל- 20 דקות
לאחר מכן מרדדים על משטח מקומח ומעבירים בזהירות לתבנית פאי בקוטר 26
מהדקים את הדפנות ומכניסים למקפיא לרבע שעה.אופים בחום של 180 מעלות  כ- 12 דקות ומוציאים.





להכנת המלית:
מערבבים יחד 2 ביצים
200 גרם שוקולד מריר מומס
100 גרם חמאה מומסת
 שופכים על הקלתית ומכניסים לאפייה נוספת של 20 דקות ב- 160 מעלות.
מוציאים ומצננים
מכינים בינתיים את הגאנש: 200 מ"ל שמנת מתוקה המומסת עם 200 גרם שוקולד מריר.
שופכים את הגנאש על הפאי האפוי ומכניסים למקרר.
לאחר צינון המקרר מפזרים שבבי קרמל ומעט מלח
לציפוי: מעט מלח אטלנטי ושבבי קרמל אותם ניתן לקנות בכל חנות המתמחה באפייה.