יום רביעי, 25 בינואר 2017

לחם בטטה ללא לישה אפוי במחבת יצוקה\ סיר‎

 זמן , זמן הוא כנראה הדבר עם הערך הכי גדול בחיינו, זמן הוא שקובע כל צעד שלנו, זמן הוא אותו פקטור שאנשים משתמשים בו כדי להימנע מפחדים, כדי להימנע מלהתקדם, זמן הוא אותו רגע שחיכינו לו, אותו פרק זמן שרצינו שיעבור, אותו הרגע שלפעמים הרגיש לנו כמו נצח ואותו האחד בדיוק שלפעמים רצינו שיימשך לנצח.
זמן לנשום, זמן לאהוב, זמן לצחוק וזמן לבכות, זמן להבין שזמן עובר מהר וזמן הוא יקר, זמן להבין שיש דברים שצריך לתת להם קצת זמן, זמן להתרגל, זמן להכיר את המעמקים, זמן שצריך כדי להבין אם זה שווה.
לחם בטטה ריחני שתפח לו מעל 10 שעות, זמן שהוא היה צריך כדי לצאת כמו שהוא, זמן שהיינו צריכים לתת לו כדי שיראה לנו מי הוא באמת.


 לחם בטטה ללא לישה אפוי במחבת יצוקה\ סיר

המצרכים:
2 כוסות קמח מלא
2 כוסות קמח לבן
2 כפיות שמרים יבשים
1 כף מלח
1 בטטה גדולה מקולפת ומרוסקת
 2 כוסות מים פושרים
2 כפות טימין טרי – רק העלים

 אופן ההכנה:
מערבבים יחד את כל החומרים משתדלים שלא יהיה קשר ישיר בין השמרים והמלח - הבצק אמור להיות דביק  ומשאירים  להתפחה בקערה מכוסה ניילון ל- 10 שעות לפחות בטמפ' החדר
לאחר מכן מקמחים היטב משטח עבודה מעבירים אלין בזהירות את הבצק ומגבשים לכדור את הבצק הדביק – ניתן להיעזר בקלף
מעבירים למחבת יצוקה או סיר ממתכת כבדה אותו משמנים ומקמחים היטב לפני.
מתפיחים לשעתיים  מפזרים מעט קמח מעל ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 220 מעלות  לרבע שעה , מנמיכים את החום ל- 180 מעלות ואופים כ- חצי שעה 
מצננים את לחם ואז פורסים

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה