יום רביעי, 20 ביולי 2016

פנקוטה עם רוטב פירות יער


"מלאכים קטנים" זה היה השם שנתתי בגיל צעיר לפנקוטה של סבתא, משהו בצבע הלבן הבוהק ובמרקם תמיד נתנו תחושה אחרת, תחושה טהורה, תחושה שכל מה שמסביב הוא טוב.
שנים אחרי ואותו קינוח נושא עדיין את השם" קינוח מלאכים" והמסורת, המסורת היא להגיש אותו למי שצריך, למי שעבר יום קשה, למי שמוטרד, למי שליבו נשבר, או למי שצריך חיזוק או חיבוק.
 מגישים את הפנקוטה כי היא מיד גורמת לחיוך, כאילו ונגעו בה מלאכים קטנים שדואגים שתמיד נחייך.
הפנקוטה של סבתא עם פירות מתוקים מעל וקוקוס, מוקדש לכל אותם מלאכים שומרים שנמצאים שם עבורנו תמיד.
"כולנו מלאכים בעלי כנף אחת בלבד, ונוכל לעוף רק אם נחבק זה את זה " ( לוצ'יאנו קרשנצו).



                                                                                   


פנקוטה עם רוטב פירות יער 

מצרכים:

250 מ"ל שמנת מתוקה
2\1 כוס סוכר
2 כפיות ג'לטין
2 כוסות דובדבנים מגולענים\ פירות יער קפואים + 5 כפות סוכר 
כפית תמצית וניל
1/4 כוס חלב
* אופציה לקישוט - קוקוס

אופן ההכנה:

מניחים את הג'לטין בתוך חלב קר ל- 20 דקות
מחממים בסיר את השמנת עם הווניל והסוכר תוך ערבוב בלתי פוסק על אש נמוכה
מכניסים את הג'לטין למיקרוגל ל- 30 שניות מוודאים שהוא נמס מערבבים ומעבירים לסיר עםהשמנת דרך מסננת תוך ערבוב בלתי פוסק עד שהכל אחיד, מסירים מהאש ובעזרת מצקת מוזגים לכלי אישי מעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות.





לרוטב:
מבשלים על אש קטנה דובדבנים מגולענים\ פירות יער  עם סוכר כ- 6 דקות, מצננים ומוזגים מעל הפנקוטה.