אנשי הים קמים מוקדם בבוקר והולכים לנשום נשימה ראשונה בחוף, אנשי הים שותים את הקפה הראשון מול הים בשתיקה.
U2 שרים שכל גל שנשבר אל החוף בעצם אומר לחוף שעוד גל מגיע ויש כאלו שיגידו שהגלים שנשברים בעצם לוקחים איתם את כל המחשבות שנשארות על קצה החוף וסוחפים אותם למעמקים.
אנשי הים תמיד ידעו להגיד את הדבר הנכון, הם למודי קרבות ומרובים בסיפורים, על ספינות טועות, על דגים שהם יצאו לדוג לפנות בוקר, על אהבות נכזבות ונשימות עמוקות, על שקרים ועל הדבר האמיתי, על שמחת חיים ועל מה באמת חשוב, אנשי הים ידעו תמיד לזהות את אלו שמחוברים לים ולגלים, למלח ולחול.
אנשי הים הם אלה שבכל שעה של היום ישמחו לקבל קציצות דגים טריים ברוטב עמוק ולחם טרי, אין יותר אמיתי מזה. פוסט שמוקדש כולו למנטור הכי ותיק של מאכלי הים בעל העיניים הכחולות והזקן הלבן, זה שנתן לי את הכינוי "הילדה של הים".
לקציצות הדג:
500 גרם של דג מנוקה מעור ועצמות טחון- אנחנו השתמשנו ב- 300 גרם לוקוס ו- 200 גרם בורי
כוס כוסברה קצוצה
5 שיני שום כתושות
1 בצל קצוץ
2 פרוסות לחם שהושרו במים ונסחטו
כף שמן זית
1 ביצה
כפית פפריקה מתוקה- אפשר גם חריפה
חצי כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור גרוס
כפית גרעיני כוסברה יבשים כתושים
כפית כמון
כף שמן זית
ההכנה:
ללוש את כל המרכיבים יחד לעיסה אחידה, ליצור כדורי קציצות ולהניח על מגש במקרר ל- 20 דקות בערך.
לרוטב:
5 כפות שמן זית
1 עגבנייה מרוסקת
1 גמבה אדומה מתוקה חתוכה לרצועות או לקוביות
5 שיני שום פרוסות
חצי כוס כוסברה קצוצה
רבע כוס בזיליקום קצוץ
1 כף גדושה פפריקה מתוקה
1 פלפל ירוק חריף חתוך לאורכו או פרוס לטבעות
2.5 כוסות מים
כפית מלח
כפית שטוחה כורכום
1 גזר פרוס לרצועות דקות בעזרת קולפן - מומלץ לא חובה
כפית פפריקה חריפה
3 כפות רסק עגבניות
ההכנה:
בסיר רחב ( סוטאז') או מחבת עמוקה להניח 5 כפות שמן זית, גמבה אדומה, עגבנייה מרוסקת ושום, לערבב כ- 2 דקות ולהוסיף את כל התבלינים כולל רסק העגבניות, הכוסברה והבזיליקום , לערבב כשלוש דקות נוספות ולהוסיף את המים, הגזר והפלפל החריף, להביא לרתיחה ואז להנמיך את האש, להוסיף בזהירות את קציצות הדג ולכסות כיסוי חלקי , לבשל כ- 20 דקות , אחרי 20 דקות להסיר את המכסה ובזהירות בעזרת כף לכסות את הקציצות ברוטב, לבשל 5 דקות נוספות ולהסיר מהאש, להגיש לצד לחם טרי או חלה.