יום רביעי, 18 בנובמבר 2015

באו באן



יש שקט שלא קיים במקום אחר, שקט שמגיע מבפנים, שקט שגורם לך לעצום עיניים ולבטוח, להירגע, שקט שרק מישהו מסוים יכול להעניק לך.
יש את אותם רגעים שחיפוש אחר השקט יוביל למטבח, להתעסקות עם צבעים, מרקמים, חומרים.
 להמתנה וצפייה ועדינות ורכות שיופיעו על הצלחת.
רגעים בהם ימים גשומים בחוץ וסיר אידוי סיני מעלה חום ואדים במטבח, ובפנים הן נחות להן, רכות כמו ענן, לבנות ועדינות, הבאו באן.
.יש רגעים שהשקט מגיע מיד אחרי, אחרי שהחזקנו את אותו ענן ביד ונגסנו.

"הדממה היא טהורה, קדושה. היא מקרבת בין אנשים מפני שרק אלו שנוח להם
 זה במחצית זה יכולים לשבת בצוותא מבלי לדבר "( ניקולס ספארקס).



לבאו באן
3.5 כוסות קמח לבן
כוס ורבע מים חמימים 
כף שמרים
1 כף חומץ
1 כף אבקת אפייה
רבע כוס שמן קנולה
חצי כפית מלח
3 כפות סוכר
 הכנת הבצק:
מערבבים בקערה גדולה את הקמח, הסוכר, השמרים ואבקת האפייה, יוצרים גומה ומוסיפים לתוך הגומה את השמן, המלח, החומץ והמים, לשים היטב עד שהבצק רך ואחיד, מעבירים לקערה משומנת קלות עוטפים בניילון ומניחים במקום חמים להתפחה שעתיים לפחות.
לאחר שעתיים לשים שוב את הבצק ומחלקים לכדורים, לשים כל חלק ומכדררים לכדור עגול.
חותכים נייר אפייה לריבועים ומניחים על כל ריבוע כדור בצק. ( התפחה קצרה של עד 10 דקות בזמן הזה מכינים את סיר האידוי)
מרתיחים מים בסיר אידוי וכשהמים מבעבעים מנמיכים את האש, מניחים את סיר האידוי מניחים בסיר האידוי כמה לחמניות בכל פעם יחד עם ריבוע נייר האפייה שמתחת, מכסים את סיר האידוי ומאדים את הלחמניות 10 -12 דקות.
מוציאים מהסיר ומעבירים לצינון על נייר אפייה.



תגובה 1:

  1. האם ניתן לאכול גם ביום המחרת? לחמם ? תודה!

    השבמחק