דילוג לתוכן הראשי

פאי לימון


ילדה של חורף היא כזאת שבגיל 5 מוצאים אותה רוקדת בשלוליות .
ילדה של חורף היא כזאת שמוצאים אותה עומדת מתחת לעצי ההדרים בגשם עם חיוך ואושר בעיניים.
ילדה של חורף היא כזאת שתצא שעה אחרי הגשם ותעמוד בחוץ ופשוט תנשום.
ילדה של חורף היא כזאת שתצא לחצר ותקטוף לימונים טריים מהעץ עמוסי טיפות גשם כשכל משיכה של לימון מהענף תשליך עליה טיפות של גשם.
ילדה של חורף היא כזאת שתריח את הלימונים תחתוך אותם ותאפה איתם משהו מתוק, משהו שיזכיר שבכל רע יש גם טוב , שבכל חמוץ יש גם מתוק, שגם אם הוא טיפוס של קיץ הוא יחייך כשבחוץ גשום.
ברוך הבא חורף חיכינו לך שתשטוף את הכל. 

לקלתית הפאי:  ( 12 יחידות אישיות או אחת בקוטר של 24-22)

1+3/4 כוסות קמח לבן
4 כפות סוכר לבן
150 גרם חמאה\ מחמאה 
1 ביצה
נייר אפייה וכוס של קטניות ( חומוס או שעועית)
הכנת הקלתית:
במעבד מזון, או בצורה ידנית מעבדים לבצק אחיד- לא ללוש יותר מידי כדי לא לאבד פריכות, להכניס למקרר לחצי שעה, לרדד על משטח מקומח ולהניח בתבניות אישיות או בתבנית עגולה בקוטר של – 22-24, לחורר מעט במזלג ולהכניס למקפיא לחצי שעה עד שהבצק קשה – פעולה זו עוזרת לבצק לא לצנוח בזמן האפייה.
לפני האפייה להניח על הבצק נייר אפייה וקטניות ( חומוס או שעועית) פעולה זו יוצרת מעין משקולת לבצק ועוזרת לו לשמור על צורתו ועל השוליים.
לאפות בחום של 160 מעלות כ- 25 דקות ולצנן מחוץ לתנור.



למלית קרם הלימון:
כוס ורבע סוכר לבן
גררת לימון מלימון שלם ללא החלק הלבן
מיץ מלימון וחצי
2 כפות קורנפלור
כוס ורבע מים
4 חלמונים
30 גרם חמאה
כפית תמצית שקדים – מומלץ לא חובה

להכנת הקרם:
על בן מארי ( הנחה של קערה מעל סיר אדים פעיל) – מניחים קערה על סיר האדים כשבתוכה החמאה, הסוכר, תמצית השקדים גררת ומיץ הלימון לערבב בעזרת מטרפה ידנית ולהוסיף בהדרגה את החלמונים להמשיך לערבב ולהוסיף את המים שערבבנו מראש עם הקורנפלור עד שהקרם סמיך, להעביר לקלתית ולאפות 15 דקות בחום של 150 מעלות, להוציא מהתנור ולצנן

לציפוי המרנג:
4 חלבונים
כפית חומץ
7 כפות סוכר

ההכנה:
להקציף יחד עד לקצף נוקשה לזלף מעל קרם  הלימון בעזרת שקית זילוף, להכניס לתנור בחום גבוה ל- 5 דקות או עד שהמרנג משחים , ניתן לדלג על פעולה זאת ולעבוד עם ברנר על מנת להשחים את המרנג.

לשמור בקירור עד להגשה.



פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

כרוב ממולא בסגנון דרוזי

שבת בבוקר, סדנת בישול דרוזית בלב  כפר בגליל ואישה דרוזית צנועה בכיסוי ראש ועברית רהוטה מספרת לנו על אהבתה לבישול, על אובדן הבעל, על גידול ילדים לבד ועל הכנת אוכל מדברים זמינים וירקות שמגדלים בחצר, קצת אחרי הסיפור וכוס הקפה ניגשנו למטבח, והתחלנו לעבוד, עבודה שקטה , בלי דיבורים, הידיים מסבירות העיניים עוקבות והכל במהירות. הייתי חייבת לשחזר לו את אותו טעם מיוחד , את אותה חוויה, אז הכנו אותו שוב, הפעם בעיר הגדולה, כשריח רחוק של תבשיל מסורתי מתפזר בכל החדר. כרוב ממולא בסגנון דרוזי, הכרוב הממולא הכי מיוחד שתכינו. מצרכים: 1 כרוב בלאדי- כרוב רחב שנוח לפרק ממנו את העלים כף אבקת מרק ( כן כן כך המתכון המקורי) כף בהרט חצי כפית מלח כפית פלפל שחור גרוס 5 כפות שמן זית 2 בצלים קצוצים חצי כוס אורז כוס מים 1 גבעול סלרי כולל העלים קצוץ חצי כפית קינמון 100 גרם חמוציות מיובשות מיץ מלימון אחד חצי כפית כורכום כף בהרט לרוטב חצי קילו בשר בקר טרי טחון ההכנה: חותכים בעדינות חתכים מסביב ל"ליבו" של הכרוב על מנת שהעלים ישתחררו באופן קל בעת הרתחת הכרוב מרת

פאני פורי ממולא בסלט גלילי‎

  זו לא הכמות, זה מה שאותו אדם יכול להכיל, כל אחד מאיתנו יכול להכיל דברים מסוימים עד לגובה מסוים, עד שאנחנו מרגישים שדי, אי אפשר יותר. ויש גם כאלו שמכילים יותר ממה שחשבו שיוכלו, אני קוראת להם האמיצים, אלו שלמרות הכל הצליחו להכיל יותר, הצליחו להבין שהם חזקים יותר מהכל , שהם יכולים יותר ממה שחשבו. איכשהו הפאני פורי תמיד מזכיר לי את אותם האנשים,   קטן, שברירי ובכל זאת מכיל, מכיל יותר ממה שהוא יכול. פאני פורי וסלט גלילי בתוכו , כזה שמלא בכל מה שירוק , כזה שכיף למלא בתוך פאני פורי קריספי ופשוט לתת ביס. מצרכים: 1 כוס סולת 2 כפות קמח לבן 1/2 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 1.5 כף שמן קנולה  *      הערה: ניתן לקנות בחנויות מתמחות באוכל מהמזרח פאני פורי יבשים ורק לטגן אותם. לטיגון: שמן קנולה לסלט: מערבבים יחד 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד 1/2 כוס נענע קצוצה 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 1 בצל קטן סגול קצוץ 4 עגבניות שרי קצוצות 1 כפית מלח 1 כפית זעתר 2 כפות שמן זית 1 גבעול סלרי קצוץ כולל העלים מיץ מחצי לימון 7 זיתים שחורים מיובשים במלח קצוצים דק ללא

מאפה מוסקה

לכל    חג יש את הרגע שלו, לכל חג יש את הזיכרון שלו, לכל חג יש את המנה שכולם כבר יודעים שתופיע על השולחן ואיכשהו גם מחכים לה. לכל חג יש את הרגע המיוחד שלו וגם לחג הסוכות יש את המנה הקבועה שלו. המנה שתמיד תהיה במרכז השולחן ותיקח את תשומת הלב מכל שלל המנות. המנה שתמיד תוציא קריאות התפעלות והיא הכי פשוטה להכנה, אבל מלאה בזיכרונות של חגים קודמים, של רגעים מצחיקים ושל דברים מרגשים. מאפה של מוסקה בתיק האוכל שלנו, כזה שמוגש למרכז השולחן, כזה שתמיד נראה חגיגי וכזה שכל מי שטועם אותו מתמכר מיד. מצרכים : 2 חצילים גדולים פרוסים לאורכם  תרסיס שמן או שמן זית ומברשת לחצילים  מעט מלח גס לפיזור מצרכים למלית : 600 גרם בשר טחון 1 כפית מלח 1 כפית פלפל שחור גרוס 1 כף פפריקה מתוקה 1/2 כף בהרט 100 גרם צנוברים  קלויים 1 בצל גדול קצוץ 4 כפות שמן זית  1 כוס פטרוזיליה קצוצה 2 ביצים אופן ההכנה: 1.        מניחים את פרוסות החציל על תבנית מרופדת נייר אפייה ומשמנים קלות . 2.        מפזרים מעט מלח גס ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 25 דקות עד ה