יום רביעי, 28 באוקטובר 2015

פאי לימון


ילדה של חורף היא כזאת שבגיל 5 מוצאים אותה רוקדת בשלוליות .
ילדה של חורף היא כזאת שמוצאים אותה עומדת מתחת לעצי ההדרים בגשם עם חיוך ואושר בעיניים.
ילדה של חורף היא כזאת שתצא שעה אחרי הגשם ותעמוד בחוץ ופשוט תנשום.
ילדה של חורף היא כזאת שתצא לחצר ותקטוף לימונים טריים מהעץ עמוסי טיפות גשם כשכל משיכה של לימון מהענף תשליך עליה טיפות של גשם.
ילדה של חורף היא כזאת שתריח את הלימונים תחתוך אותם ותאפה איתם משהו מתוק, משהו שיזכיר שבכל רע יש גם טוב , שבכל חמוץ יש גם מתוק, שגם אם הוא טיפוס של קיץ הוא יחייך כשבחוץ גשום.
ברוך הבא חורף חיכינו לך שתשטוף את הכל. 

לקלתית הפאי:  ( 12 יחידות אישיות או אחת בקוטר של 24-22)

1+3/4 כוסות קמח לבן
4 כפות סוכר לבן
150 גרם חמאה\ מחמאה 
1 ביצה
נייר אפייה וכוס של קטניות ( חומוס או שעועית)
הכנת הקלתית:
במעבד מזון, או בצורה ידנית מעבדים לבצק אחיד- לא ללוש יותר מידי כדי לא לאבד פריכות, להכניס למקרר לחצי שעה, לרדד על משטח מקומח ולהניח בתבניות אישיות או בתבנית עגולה בקוטר של – 22-24, לחורר מעט במזלג ולהכניס למקפיא לחצי שעה עד שהבצק קשה – פעולה זו עוזרת לבצק לא לצנוח בזמן האפייה.
לפני האפייה להניח על הבצק נייר אפייה וקטניות ( חומוס או שעועית) פעולה זו יוצרת מעין משקולת לבצק ועוזרת לו לשמור על צורתו ועל השוליים.
לאפות בחום של 160 מעלות כ- 25 דקות ולצנן מחוץ לתנור.



למלית קרם הלימון:
כוס ורבע סוכר לבן
גררת לימון מלימון שלם ללא החלק הלבן
מיץ מלימון וחצי
2 כפות קורנפלור
כוס ורבע מים
4 חלמונים
30 גרם חמאה
כפית תמצית שקדים – מומלץ לא חובה

להכנת הקרם:
על בן מארי ( הנחה של קערה מעל סיר אדים פעיל) – מניחים קערה על סיר האדים כשבתוכה החמאה, הסוכר, תמצית השקדים גררת ומיץ הלימון לערבב בעזרת מטרפה ידנית ולהוסיף בהדרגה את החלמונים להמשיך לערבב ולהוסיף את המים שערבבנו מראש עם הקורנפלור עד שהקרם סמיך, להעביר לקלתית ולאפות 15 דקות בחום של 150 מעלות, להוציא מהתנור ולצנן

לציפוי המרנג:
4 חלבונים
כפית חומץ
7 כפות סוכר

ההכנה:
להקציף יחד עד לקצף נוקשה לזלף מעל קרם  הלימון בעזרת שקית זילוף, להכניס לתנור בחום גבוה ל- 5 דקות או עד שהמרנג משחים , ניתן לדלג על פעולה זאת ולעבוד עם ברנר על מנת להשחים את המרנג.

לשמור בקירור עד להגשה.