יום חמישי, 22 באוקטובר 2015

קובה תפ"א אפוי במלית תרד


עוטפת, עוטפת בעדינות, עוטפת ברוך, סוגרת מכל הכוונים כך שהכל יהיה מוגן.
תנועות איטיות ועדינות. מכניסה בדיוק כמה שאפשר להכיל ולא יותר.
עוטפת בשכבות, שכבות שמגנות על הכל , שכבות ששומרות את הכל בפנים.
החיים מלאי הפתעות חלקן טובות חלקן לא, עוטפת את שלי כך שההפתעה בפנים תהיה הכי טובה שיש,  הכי אמיתית, רב הנסתר על הגלוי, קובה אפוי, מעטפת רכה של תפ"א ומלית של תרד חמים.


למעטפת:

 4 תפ"א גדולים מבושלים וקלופים
חצי כוס סולת
מלח
פלפל שחור גרוס
רבע כפית קינמון
למלית:

חבילה של תרד או מנגולד ( רק החלקים הירוקים) חתוך לרצועות דקות
1 בצל קצוץ
מלח, פלפל
3 כפות שמן זית
לציפוי: 1 ביצה טרופה
פירורי לחם
לאפייה: ספריי שמן

ההכנה:

בקערה מועכים היטב את התפ"א עם התבלינים והסולת עד לבצק רך.
במחבת מטגנים את הבצל עם שמן הזית עד לריכוך ומוסיפים את התרד והתבלינים, מטגנים 5 דקות נוספות עד שהתרד מתכווץ ומתרכך.
מסירים מהאש ומצננים עד שהמלית לא חמה כלל.
לוקחים כף גדושה ממלית המעטפת משטחים על כף היד, מניחים מהמלית של התרד וסוגרים לצורה של קציצה שטוחה.
כל קציצה טובלים בביצה טרופה ואז בפירורי לחם.
מניחים על תבנית מרופדת נייר אפייה, כאשר נייר האפייה מרוסס בספרי שמן.
לאחר שסידרנו את כל הקציצות מרססים בספרי שמן היטב כל קציצה.
אופים כ- 20 דקות בחום של 180 מעלות.
* הצעת הגשה לצד יוגורט טרי או צזיקי.