יום רביעי, 29 ביולי 2015

קציצות טונה ופקורינו ברוטב חמאת בוטנים וכוסברה



" הילדה של הים" הכינוי שנתן לי פעם שף שהכי מחובר לים ולעולם הדגים. תמיד טענתי שאני טיפוס של חורף ( מזל גדי) אבל בכל מזג אויר, בכל בוקר מוצאת את עצמי מול הגלים, נושמת נשימה מהגלים, כזאת שמחזיקה אותי לכל היום, הוא הטיפוס של הקיץ, הגלים הגדולים, השמש והים.
הים הוא זה שמחבר עולמות, הים הוא זה ששומר סודות יותר טוב מכל חבר, הים הוא זה ששולח את התשובות להכל. אז הכנתי לו מנה של קיץ מנה שתקרב לו את הים אל הצלחת .
 רוטב בוטנים ירוק, קציצות פקורינו וטונה ושמש חמה מעלינו.


לקציצות:
1 קופסת טונה במים מסוננת מנוזלים
1 ביצה
2 פרוסות לחם- רצוי מקמח מלא שהשרנו במים ואז סחטנו
חצי כוס פטרוזיליה
5 שיני שום
חצי כפית מלח
כפית פלפל שחור גרוס
כפית כמון
כפית פפריקה מתוקה\ חריפה – לפי העדפה
חצי כפית ג'ינג'ר מגורר
50 גרם גבינת פקורינו מפוררת
לציפוי:
1 ביצה טרופה
פירורי לחם
* שמן קנולה לטיגון

לרוטב כוסברה וחמאת בוטנים:
חצי חבילה של כוסברה
3 כפות חמאת בוטנים
מיץ מלימון שלם גדול
2 שיני שום
1 כף רוטב סויה
חצי כפית ג'ינג'ר
1 פלפל צ'ילי חריף
1 כף שמן
מלח ופלפל לפי הטעם.

ההכנה: במעבד מזון טוחנים את כל מרכיבי קציצות הטונה ( כוללה הטונה והגבינה ) לעיסה אחידה.
לאחר מכן יוצרים קציצות קטנות ומניחים על צלחת שטוחה, מכניסים למקרר לחצי שעה.
לאחר חצי שעה טובלים כל קציצה בביצה טרופה ומצפים אותה בפירורי לחם.
מטגנים את הקציצות במחבת עמוקה בשמן חצי עמוק עד שהן זהובות משני הצדדים.
להכנת הרוטב:
טוחנים את כל מרכיבי הרוטב יחד, בודקים טעמים ומוסיפים מלח או פלפל לפי הצורך.
ההגשה:
מניחים בכל צלחת מרוטב הכוסברה וחמאת הבוטנים ומעל מניחים את הקציצות החמות.




2 comments:

  1. נכון את כותבת יפה אבל בסופו של יום הוא איתי.... רק אומרת

    השבמחק