יום חמישי, 16 ביולי 2015

כיסוני בשר ברוטב דובדבנים ובירה ובריוש בירה ופירות יער

מתנות קטנות, חיוכים קטנים, רגעים קטנים, נאספים יחד לתוך ביסים קטנים, ביסים קטנים מתוקים\ מלוחים זה לא ממש משנה, אלו אותן מנות קטנות, אלו אותן ביסים קטנים שמביאים אחריהם את החיוך ואוגרים בתוכם את הרגעים.
קיץ חם, בירה קרה, ומנות קטנות שאוכלים בביסים קטנים, קראנו להן נשנושים של קיץ.


בריוש בירה


החומרים לכ- 14 יחידות:
3 כוסות קמח
כף של שמרים יבשים
3 ביצים,
 3/4 כוס בירה לף רובי
150 גרם חמאה
5 כפות סוכר
קורט מלח

תוספת למלית: קונפיטורה של פירות יער או דובדבנים- רצוי עם חתיכות פרי
ההכנה:
בקערה מערבבים: קמח, שמרים, ביצים, סוכר ובירה, לשים במיקסר ( לא חובה ) כ- 3 דקות, מוסיפים את החמאה בקוביות קטנות בהדרגה ואת המלח- לישה של כ- 5 דקות ,.
מניחים בקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר ל- 3 שעות .
לשים את הבצק פעם נוספת ומניחים על משטח מקומח.
משמנים את תבניות הבריוש או תבניות אישיות חד פעמיות, יוצרים כדורים קטנים בגודל של כדור פינג פונג  על משטח מקומח, פותחים מעט בעזרת הידיים כל כדור ומניחים מעט מהקונפיטורה  בתוך כל כדור בצק וסוגרים אותו.
לתוך כל תבנית אישית דוחסים 2-3 כדורים בצמידות.
מניחים לתפיחה כ- חצי שעה, מברישים בביצה וכף חלב, אופים בחום של 170 מעלות כרבע שעה או עד שהן משחימות.
מגישים חם , עם אבקת סוכר מעל.
* ניתן להקפיא את המאפים בקופסא סגורה.








כיסונים פריכים ממולאים בשר ברוטב של בירה ודובדבנים
3  כוסות קמח
200 גר' מחמאה\ חמאה רכה מאוד
1 כפית שטוחה של מלח
1 ביצה
1/4 כוס מים קרים
למלית:
400 גרם בשר בקר טרי טחון
1 בצל- קצוץ דק
10 דובדבנים חתוכים לרבעים ( טריים או משומרים)
מלח, פלפל שחור גרוס
רבע כפית קינמון

לציפוי: ביצה טרופה
לרוטב הבירה דובדבנים:
כוס דובדבנים ללא חרצנים ( אפשר משומרים)
כוס של בירה לף רובי
חצי כפית ג'ינג'ר מגורר
3 כפות דבש
פלפל שחור גרוס
רבע כפית מלח
50 גרם חמאה, או  4 כפות שמן זית למי ששומר כשרות

ההכנה:
להכנת הבצק:
מניחים בקערה  את החומרים היבשים( קמח+מלח), מניחים במרכז הקערה את המחמאה והביצה ומפוררים  אותם לתוך הקמח, מוסיפים את המים הקרים ומערבבים עד שהבצק מתגבש - מומלץ במעבד מזון.
להכנת המלית:
מחממים מחבת עם  2 כפות שמן- רצוי זית , מטגנים יחד את הבצל, והבשר , מוסיפים את התבלינים מערבבים עד שהבשר משנה צבעו, מוסיפים את הדובדבנים ומסירים מהאש לאחר 3 דקות.  

הרכבת הכיסונים:
מקמחים משטח מרדדים את הבצק לעובי של כ- 1/2  ס"מ, על משטח מקומח קורצים עיגולים, או חותכים מלבנים קטנים שווים, ממלאים בכף מהמלית ואוטמים היטב את הקצוות , מניחים על תבנית אפייה מרופדת נייר אפייה, מברישים בביצה ואופים בחום של 180 מעלות כעשרים דקות, עד שהמאפים משחימים .



להכנת הרוטב:
במחבת או סיר קטן מחממים מעט את שמן הזית או החמאה ומוסיפים את הדובדבנים והבירה, מערבבים ומנמיכים את האש, מוסיפים את התבלינים ומבשלים על אש קטנה עד שהרוטב מצטמצם ( כ- 10 דקות)

ההגשה: בקערית או צלחת מניחים מהרוטב  עם הדובדבנים ומעל מסדרים כמה כיסונים, ניתן לקשט בנענע מעל.





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה