דילוג לתוכן הראשי

כיסוני בשר ברוטב דובדבנים ובירה ובריוש בירה ופירות יער

מתנות קטנות, חיוכים קטנים, רגעים קטנים, נאספים יחד לתוך ביסים קטנים, ביסים קטנים מתוקים\ מלוחים זה לא ממש משנה, אלו אותן מנות קטנות, אלו אותן ביסים קטנים שמביאים אחריהם את החיוך ואוגרים בתוכם את הרגעים.
קיץ חם, בירה קרה, ומנות קטנות שאוכלים בביסים קטנים, קראנו להן נשנושים של קיץ.


בריוש בירה


החומרים לכ- 14 יחידות:
3 כוסות קמח
כף של שמרים יבשים
3 ביצים,
 3/4 כוס בירה לף רובי
150 גרם חמאה
5 כפות סוכר
קורט מלח

תוספת למלית: קונפיטורה של פירות יער או דובדבנים- רצוי עם חתיכות פרי
ההכנה:
בקערה מערבבים: קמח, שמרים, ביצים, סוכר ובירה, לשים במיקסר ( לא חובה ) כ- 3 דקות, מוסיפים את החמאה בקוביות קטנות בהדרגה ואת המלח- לישה של כ- 5 דקות ,.
מניחים בקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר ל- 3 שעות .
לשים את הבצק פעם נוספת ומניחים על משטח מקומח.
משמנים את תבניות הבריוש או תבניות אישיות חד פעמיות, יוצרים כדורים קטנים בגודל של כדור פינג פונג  על משטח מקומח, פותחים מעט בעזרת הידיים כל כדור ומניחים מעט מהקונפיטורה  בתוך כל כדור בצק וסוגרים אותו.
לתוך כל תבנית אישית דוחסים 2-3 כדורים בצמידות.
מניחים לתפיחה כ- חצי שעה, מברישים בביצה וכף חלב, אופים בחום של 170 מעלות כרבע שעה או עד שהן משחימות.
מגישים חם , עם אבקת סוכר מעל.
* ניתן להקפיא את המאפים בקופסא סגורה.








כיסונים פריכים ממולאים בשר ברוטב של בירה ודובדבנים
3  כוסות קמח
200 גר' מחמאה\ חמאה רכה מאוד
1 כפית שטוחה של מלח
1 ביצה
1/4 כוס מים קרים
למלית:
400 גרם בשר בקר טרי טחון
1 בצל- קצוץ דק
10 דובדבנים חתוכים לרבעים ( טריים או משומרים)
מלח, פלפל שחור גרוס
רבע כפית קינמון

לציפוי: ביצה טרופה
לרוטב הבירה דובדבנים:
כוס דובדבנים ללא חרצנים ( אפשר משומרים)
כוס של בירה לף רובי
חצי כפית ג'ינג'ר מגורר
3 כפות דבש
פלפל שחור גרוס
רבע כפית מלח
50 גרם חמאה, או  4 כפות שמן זית למי ששומר כשרות

ההכנה:
להכנת הבצק:
מניחים בקערה  את החומרים היבשים( קמח+מלח), מניחים במרכז הקערה את המחמאה והביצה ומפוררים  אותם לתוך הקמח, מוסיפים את המים הקרים ומערבבים עד שהבצק מתגבש - מומלץ במעבד מזון.
להכנת המלית:
מחממים מחבת עם  2 כפות שמן- רצוי זית , מטגנים יחד את הבצל, והבשר , מוסיפים את התבלינים מערבבים עד שהבשר משנה צבעו, מוסיפים את הדובדבנים ומסירים מהאש לאחר 3 דקות.  

הרכבת הכיסונים:
מקמחים משטח מרדדים את הבצק לעובי של כ- 1/2  ס"מ, על משטח מקומח קורצים עיגולים, או חותכים מלבנים קטנים שווים, ממלאים בכף מהמלית ואוטמים היטב את הקצוות , מניחים על תבנית אפייה מרופדת נייר אפייה, מברישים בביצה ואופים בחום של 180 מעלות כעשרים דקות, עד שהמאפים משחימים .



להכנת הרוטב:
במחבת או סיר קטן מחממים מעט את שמן הזית או החמאה ומוסיפים את הדובדבנים והבירה, מערבבים ומנמיכים את האש, מוסיפים את התבלינים ומבשלים על אש קטנה עד שהרוטב מצטמצם ( כ- 10 דקות)

ההגשה: בקערית או צלחת מניחים מהרוטב  עם הדובדבנים ומעל מסדרים כמה כיסונים, ניתן לקשט בנענע מעל.





פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

עוגת שוקולד קטוגנית

 ימי שישי בבוקר הם הימים הכי מיוחדים, יש להם קצב משלהם, להתעורר ביקיצה טבעית, להכין בצק לחלות, לשתות קפה עם חברים, הקצב הוא שונה ואיתו גם כל יום שישי שונה ובכל שישי אני מוצאת עצמי עושה משהו אחר, אולי כי אני אדם שלא אוהב להשתעמם ואולי כי צחוק הוא חלק בלתי נפרד מהחיים שלי וכשעושים כל פעם משהו אחר מגיעים לסיטואציות מצחיקות. לפני כמה שבועות בזמן שחיכיתי לבצק החלה שיתפח, הכנתי אותה בפעם הראשונה והבאתי אותה איתי לארוחת ערב אצל המשפחה. לא סיפרתי להם שהיא שונה...רק נהניתי לראות כמה הם מתלהבים ממנה. עוגת שוקולד  מיוחדת בתיק האוכל שלנו, ללא גלוטן, ללא סוכר, דלת פחמימה ועם מרקם שנמס בפה. מרכיבים לעוגה בקוטר 24 5 ביצים מופרדות 1 כוס תחליף סוכר אריתריטול 100 גרם חמאה \  תחליף פרווה 1 כוס שמנת להקצפה\ קרם קוקוס 100 גרם שוקולד 85% ומעלה 1.5 כוסות קמח שקדים 1/2 כוס קמח קוקוס 1 כפית אבקת אפייה לציפוי הגנאש ממיסים יחד ומערבבים עד לרוטב חלק : 50 גרם שוקולד 85% ומעלה 1 כפית תחליף סוכר 4 כפות שמנת להקצפה\ קרם קוקוס ההכנה: מפרידים את הביצים לשתי קערות נפרדות מקציפים את החלבונים עם כוס תחליף סוכר עד לקצף עמי

בורקס קטוגני

  אפשר גם אחרת, אפשר גם לנסות דרך אחרת, אף אחד לא אומר לנו שהיא תהיה קלה, אבל בטוח שהיא תהיה שווה את זה. אפשר גם אחרת וזה נוגע לגבי כל תחם בחיים, הכל מתחיל ונגמר בהחלטה שלנו. לקראת חג השבועות שקרב ובא רציתי לפנק את כל אלו שמתגעגעים למאכל שאהוב עליהם רבים מחבריי הקרובים נמנעים מאכילת פחמימות, או גלוטן ובינהם אביב ומעייני שכל מה שהם רוצים לאכול הוא בורקס חם. אז לכבודם, לכבודי ולכבודכם, אפשר גם אחרת בורקס קטוגני בתיק האוכל, דל פחמימה, ללא קמחים מעובדים, ללא גלוטן וככה מכינים אותו. מצרכים: 200 גרם מוצרלה מגוררת 2 כוסות  קמח שקדים ( שקדים טחונים מולבנים) 2 כפות גבינת שמנת 1 ביצה 1 כפית אבקת אפייה 1  כפית מלח למלית : 100 גרם גבינת קשקבל מגוררת 100 גרם גבינה למילוי  ( כנען וכדומה) 1 כפית מלח 1 כוס תרד טרי קצוץ דק מאוד 1/2 כפית פלפל שחור 1 חלבון של ביצה ( את החלמון תשמרו בצד) לציפוי: 1 חלמון ביצה טרוף עם כף שמן זית מלח גס, שומשום, קצח אופן ההכנה: בקערה מניחים את המוצרלה ואת גבינת השמנת וממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד קבלת מרקם רך מאוד מעבירים למיקסר עם ו

פאני פורי ממולא בסלט גלילי‎

  זו לא הכמות, זה מה שאותו אדם יכול להכיל, כל אחד מאיתנו יכול להכיל דברים מסוימים עד לגובה מסוים, עד שאנחנו מרגישים שדי, אי אפשר יותר. ויש גם כאלו שמכילים יותר ממה שחשבו שיוכלו, אני קוראת להם האמיצים, אלו שלמרות הכל הצליחו להכיל יותר, הצליחו להבין שהם חזקים יותר מהכל , שהם יכולים יותר ממה שחשבו. איכשהו הפאני פורי תמיד מזכיר לי את אותם האנשים,   קטן, שברירי ובכל זאת מכיל, מכיל יותר ממה שהוא יכול. פאני פורי וסלט גלילי בתוכו , כזה שמלא בכל מה שירוק , כזה שכיף למלא בתוך פאני פורי קריספי ופשוט לתת ביס. מצרכים: 1 כוס סולת 2 כפות קמח לבן 1/2 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 1.5 כף שמן קנולה  *      הערה: ניתן לקנות בחנויות מתמחות באוכל מהמזרח פאני פורי יבשים ורק לטגן אותם. לטיגון: שמן קנולה לסלט: מערבבים יחד 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד 1/2 כוס נענע קצוצה 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 1 בצל קטן סגול קצוץ 4 עגבניות שרי קצוצות 1 כפית מלח 1 כפית זעתר 2 כפות שמן זית 1 גבעול סלרי קצוץ כולל העלים מיץ מחצי לימון 7 זיתים שחורים מיובשים במלח קצוצים דק ללא