הבוקר שאחרי, הבוקר שאחרי החג, הבוקר בו הוצאנו את הקמח ממחבואו, הבוקר בו הוא קנה גבינה ושוקולד. הבוקר בו הוצאתי מלא קערות והתחלתי להתפיח בצקים , הבוקר בו השמש הופיעה ונעלמה כאילו ומשחקת איתנו מחבואים, כבר תקופה מסויימת שאני קמה והמשפט הראשון שאני אומרת הוא "בוקר טוב עולם", מעין ברכה אישית שלי לעולם כל בוקר מחדש.
תנור חדש התחמם לו והם חיכו לתורם להיכנס לתנור, ריח של מאפים מתוקים וגבינה התפזר לו בכל הבית, ריח של התחלות חדשות, מתוקות יותר, הוא הכין 2 כוסות קפה אני הוצאתי את המאפים, עכשיו אפשר להגיד בוקר טוב עולם J
לבצק:
3 כוסות קמח
כף וחצי שמרים יבשים
רבע כוס סוכר
3 ביצים
120 גרם חמאה מרוככת
חצי כוס חלב פושר
למלית:
500 גרם גבינת כנען
כף קורנפלור
ביצה אחת
כפית תמצית וניל
120 גרם אבקת סוכר
150 גרם שוקולד מריר או חלב חתוך לקוביות
כפית גררת קליפת לימון
לציפוי: ביצה טרופה
לציפוי לאחר האפייה:
סירופ מייפל או סירופ סוכר שמבשלים על הגז ( חצי כוס סוכר + 3/4 כוס מים)
ההכנה:
מערבבים בקערה גדולה קמח שמרים וסוכר, יוצרים גומה. בקערה נפרדת טורפים יחד את הביצים והחמאה ומוסיפים לגומה, מוסיפים את החלב הפושר ולשים לבצק רך וגמיש אם יש צורך מוסיפים עוד רבע כוס חלב.
לאחר שהבצק אחיד מעבירים לקערה ומכסים בניילון , מניחים להתפחה לשעה וחצי בטמפ', החדר.
לאחר שהבצק תפח מערבבים בקערה נפרדת את כל מרכיבי המלית מלבד השוקולד.
מחלקים את הבצק לעשרה כדורים, מרדדים כל כדור לעלה עגול בעובי של חצי ס"מ. בעזרת סכין חותכים "פסים " בעובי של אצבע באורך של רבע מעלה הבצק, על 4\3 מהבצק שנותר מורחים את מלית הגבינה ומפזרים בתחילת העלה לפני הגלגול שורה דקה של שברי שוקולד, מגלגלים לכרוכית עד הקטע של "הפסים החתוכים, לאחר מכן מגלגלים כל פס בצק חתוך סביב הבצק כך שנוצרת צורה של כרוכית ארוכה עליה פסי בצק מגולגלים, מהדקים את הקצוות של הבצק ומקפלים לצורה של חצי ירח.
הערה: ניתן לגלגל כל עלה בצק עם המלית ללא החיתוכים ואח"כ לקפל לצורה של חצי ירח , זה ייתן את אותה התוצאה מלבד מראה פסי הבצק על המאפה.
מניחים את המאפים על 2 תבניות מרופדות בנייר אפייה ומברישים בביצה טרופה, מניחים להתפחה בחדר כ- 30 דקות ואופים בחום של 180 מעלות כ- 20 דקות או עד שהמאפים משחימים.
לאחר האפייה מושחים את המאפים בסירופ, לאחר צינון מלא ניתן להקפיא את המאפים בתוך שקית אטומה.