יום רביעי, 22 באפריל 2015

לחמה בעג'ין (לחם עם בשר)



ורגע אחרי שהזיקוקים יאירו נתחיל בחגיגות ונארגן תיקים ונארוז ציוד ונקבע עם אנשים ונתכנן וניסע שעות עד ליעד וניתקע בפקקים ונתלונן ונגיע ליעד ויהיה צפוף ונתלונן ונשתה ונצחק ונחשוב כמה יפה היא הארץ שלנו ונדליק את המנגל ונשוויץ בכישורי הנפנוף שלנו ובבחירת הנתח הנכון ונחכה עד שהכל יהיה מוכן ונאכל ושוב נתלונן על כמה אכלנו ולמה היינו צריכים להגיע כ"כ רחוק כדי לבלות יום יחד ובדרך חזרה שוב נתקע בפקקים ושוב נתלונן ונגיע עייפים ולמרות התלונות נגיע גם מרוצים ובין הבירות לשיפודים, בין הפיצוחים לקרטיב הלימון ניזכר באותם לחמים שטוחים ודקים אלו שאפינו בבית ערב לפני והבאנו איתנו, אלו שחיממנו כמה דקות על המנגל וחילקנו לכל החברים, אלו שהגשנו לצד טחינה עד שהכל יהיה מוכן , אלו שגונבים את ההצגה בכל פיקניק.
"הלחמה בעג'ין" פיתות דקות אפויות עם בשר מתובל, טחינה ליד, בירה קרה  ועצמאות שמח 



לבצק: כ- 25 יחידות אישיות
2.5 כוסות קמח לבן
כף וחצי שמרים יבשים
כפית סוכר
2 כפות שמן רצוי זית
כוס מים פושרים
כפית מלח
ההכנה:
בקערה מערבבים קמח שמרים וסוכר, יוצרים גומה ושופכים לתוכה את השמן והמלח ואז הדרגה את המים הפושרים לשים עד שנוצר בצק גמיש ואחיד.
מניחים בקערה משומנת מכוסה בניילון להתפחה לפחות כשעה.

למלית:
2 עגבניות מרוסקות ומסוננות מנוזלים
חצי קילו בשר בקר טחון טרי
1 כף שמן זית
כף רסק עגבניות
חצי כפית בהרט
מלח – לפי הטעם
פלפל שחור גרוס – לפי הטעם
1 בצל קצוץ ומטוגן עד לצבה זהוב בהיר עם 2 כפות שמן
פלפל שחור גרוס
כף רסק עגבניות
חצי כפית סומק או רכז רימונים- מומלץ לא חובה- החמיצות מוסיפה טעם
ההכנה:
בקערה לשים את כל חומרי המלית במשך 3 דקות , לאחר שהבצק תפח מחלקים את הבצק ל- 20 -25 כדורים בעזרת ידיים משומנות, מרדדים כל כדור לעלה דק ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה במרחק של כ- 3 ס"מ בין מאפה אחד לשני, לוקחים כף גדושה מהמלית ובעזרת כף היד משטחים את הבשר על כל שטח המאפה כולל הקצוות מכיוון שהבשר עוד יתכווץ באפייה, מניחים להתפחה כרבע שעה ואופים בחום של 220 מעלות כ- 20 דקות עד שהמאפה משחים.
מומלץ להגיש עם לימון כבוש מעל\ טחינה ולצד סלט חריף וטרי.
המלצה ליום העצמאות לאפות ערב לפני לעטוף לאחר אפייה וצינון בנייר אלומיניום ולהניח לחימום ביום הפיקניק על רשת המנגל.