דילוג לתוכן הראשי

לחמה בעג'ין (לחם עם בשר)



ורגע אחרי שהזיקוקים יאירו נתחיל בחגיגות ונארגן תיקים ונארוז ציוד ונקבע עם אנשים ונתכנן וניסע שעות עד ליעד וניתקע בפקקים ונתלונן ונגיע ליעד ויהיה צפוף ונתלונן ונשתה ונצחק ונחשוב כמה יפה היא הארץ שלנו ונדליק את המנגל ונשוויץ בכישורי הנפנוף שלנו ובבחירת הנתח הנכון ונחכה עד שהכל יהיה מוכן ונאכל ושוב נתלונן על כמה אכלנו ולמה היינו צריכים להגיע כ"כ רחוק כדי לבלות יום יחד ובדרך חזרה שוב נתקע בפקקים ושוב נתלונן ונגיע עייפים ולמרות התלונות נגיע גם מרוצים ובין הבירות לשיפודים, בין הפיצוחים לקרטיב הלימון ניזכר באותם לחמים שטוחים ודקים אלו שאפינו בבית ערב לפני והבאנו איתנו, אלו שחיממנו כמה דקות על המנגל וחילקנו לכל החברים, אלו שהגשנו לצד טחינה עד שהכל יהיה מוכן , אלו שגונבים את ההצגה בכל פיקניק.
"הלחמה בעג'ין" פיתות דקות אפויות עם בשר מתובל, טחינה ליד, בירה קרה  ועצמאות שמח 



לבצק: כ- 25 יחידות אישיות
2.5 כוסות קמח לבן
כף וחצי שמרים יבשים
כפית סוכר
2 כפות שמן רצוי זית
כוס מים פושרים
כפית מלח
ההכנה:
בקערה מערבבים קמח שמרים וסוכר, יוצרים גומה ושופכים לתוכה את השמן והמלח ואז הדרגה את המים הפושרים לשים עד שנוצר בצק גמיש ואחיד.
מניחים בקערה משומנת מכוסה בניילון להתפחה לפחות כשעה.

למלית:
2 עגבניות מרוסקות ומסוננות מנוזלים
חצי קילו בשר בקר טחון טרי
1 כף שמן זית
כף רסק עגבניות
חצי כפית בהרט
מלח – לפי הטעם
פלפל שחור גרוס – לפי הטעם
1 בצל קצוץ ומטוגן עד לצבה זהוב בהיר עם 2 כפות שמן
פלפל שחור גרוס
כף רסק עגבניות
חצי כפית סומק או רכז רימונים- מומלץ לא חובה- החמיצות מוסיפה טעם
ההכנה:
בקערה לשים את כל חומרי המלית במשך 3 דקות , לאחר שהבצק תפח מחלקים את הבצק ל- 20 -25 כדורים בעזרת ידיים משומנות, מרדדים כל כדור לעלה דק ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה במרחק של כ- 3 ס"מ בין מאפה אחד לשני, לוקחים כף גדושה מהמלית ובעזרת כף היד משטחים את הבשר על כל שטח המאפה כולל הקצוות מכיוון שהבשר עוד יתכווץ באפייה, מניחים להתפחה כרבע שעה ואופים בחום של 220 מעלות כ- 20 דקות עד שהמאפה משחים.
מומלץ להגיש עם לימון כבוש מעל\ טחינה ולצד סלט חריף וטרי.
המלצה ליום העצמאות לאפות ערב לפני לעטוף לאחר אפייה וצינון בנייר אלומיניום ולהניח לחימום ביום הפיקניק על רשת המנגל. 





פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

עוגת שוקולד קטוגנית

 ימי שישי בבוקר הם הימים הכי מיוחדים, יש להם קצב משלהם, להתעורר ביקיצה טבעית, להכין בצק לחלות, לשתות קפה עם חברים, הקצב הוא שונה ואיתו גם כל יום שישי שונה ובכל שישי אני מוצאת עצמי עושה משהו אחר, אולי כי אני אדם שלא אוהב להשתעמם ואולי כי צחוק הוא חלק בלתי נפרד מהחיים שלי וכשעושים כל פעם משהו אחר מגיעים לסיטואציות מצחיקות. לפני כמה שבועות בזמן שחיכיתי לבצק החלה שיתפח, הכנתי אותה בפעם הראשונה והבאתי אותה איתי לארוחת ערב אצל המשפחה. לא סיפרתי להם שהיא שונה...רק נהניתי לראות כמה הם מתלהבים ממנה. עוגת שוקולד  מיוחדת בתיק האוכל שלנו, ללא גלוטן, ללא סוכר, דלת פחמימה ועם מרקם שנמס בפה. מרכיבים לעוגה בקוטר 24 5 ביצים מופרדות 1 כוס תחליף סוכר אריתריטול 100 גרם חמאה \  תחליף פרווה 1 כוס שמנת להקצפה\ קרם קוקוס 100 גרם שוקולד 85% ומעלה 1.5 כוסות קמח שקדים 1/2 כוס קמח קוקוס 1 כפית אבקת אפייה לציפוי הגנאש ממיסים יחד ומערבבים עד לרוטב חלק : 50 גרם שוקולד 85% ומעלה 1 כפית תחליף סוכר 4 כפות שמנת להקצפה\ קרם קוקוס ההכנה: מפרידים את הביצים לשתי קערות נפרדות מקציפים את החלבונים עם כוס תחליף סוכר עד לקצף עמי

בורקס קטוגני

  אפשר גם אחרת, אפשר גם לנסות דרך אחרת, אף אחד לא אומר לנו שהיא תהיה קלה, אבל בטוח שהיא תהיה שווה את זה. אפשר גם אחרת וזה נוגע לגבי כל תחם בחיים, הכל מתחיל ונגמר בהחלטה שלנו. לקראת חג השבועות שקרב ובא רציתי לפנק את כל אלו שמתגעגעים למאכל שאהוב עליהם רבים מחבריי הקרובים נמנעים מאכילת פחמימות, או גלוטן ובינהם אביב ומעייני שכל מה שהם רוצים לאכול הוא בורקס חם. אז לכבודם, לכבודי ולכבודכם, אפשר גם אחרת בורקס קטוגני בתיק האוכל, דל פחמימה, ללא קמחים מעובדים, ללא גלוטן וככה מכינים אותו. מצרכים: 200 גרם מוצרלה מגוררת 2 כוסות  קמח שקדים ( שקדים טחונים מולבנים) 2 כפות גבינת שמנת 1 ביצה 1 כפית אבקת אפייה 1  כפית מלח למלית : 100 גרם גבינת קשקבל מגוררת 100 גרם גבינה למילוי  ( כנען וכדומה) 1 כפית מלח 1 כוס תרד טרי קצוץ דק מאוד 1/2 כפית פלפל שחור 1 חלבון של ביצה ( את החלמון תשמרו בצד) לציפוי: 1 חלמון ביצה טרוף עם כף שמן זית מלח גס, שומשום, קצח אופן ההכנה: בקערה מניחים את המוצרלה ואת גבינת השמנת וממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד קבלת מרקם רך מאוד מעבירים למיקסר עם ו

פאני פורי ממולא בסלט גלילי‎

  זו לא הכמות, זה מה שאותו אדם יכול להכיל, כל אחד מאיתנו יכול להכיל דברים מסוימים עד לגובה מסוים, עד שאנחנו מרגישים שדי, אי אפשר יותר. ויש גם כאלו שמכילים יותר ממה שחשבו שיוכלו, אני קוראת להם האמיצים, אלו שלמרות הכל הצליחו להכיל יותר, הצליחו להבין שהם חזקים יותר מהכל , שהם יכולים יותר ממה שחשבו. איכשהו הפאני פורי תמיד מזכיר לי את אותם האנשים,   קטן, שברירי ובכל זאת מכיל, מכיל יותר ממה שהוא יכול. פאני פורי וסלט גלילי בתוכו , כזה שמלא בכל מה שירוק , כזה שכיף למלא בתוך פאני פורי קריספי ופשוט לתת ביס. מצרכים: 1 כוס סולת 2 כפות קמח לבן 1/2 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 1.5 כף שמן קנולה  *      הערה: ניתן לקנות בחנויות מתמחות באוכל מהמזרח פאני פורי יבשים ורק לטגן אותם. לטיגון: שמן קנולה לסלט: מערבבים יחד 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד 1/2 כוס נענע קצוצה 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 1 בצל קטן סגול קצוץ 4 עגבניות שרי קצוצות 1 כפית מלח 1 כפית זעתר 2 כפות שמן זית 1 גבעול סלרי קצוץ כולל העלים מיץ מחצי לימון 7 זיתים שחורים מיובשים במלח קצוצים דק ללא