יום רביעי, 25 בפברואר 2015

קנלוני במילוי של גבינות ותרד

ההנאות הקטנות של החיים נמצאות בדברים הקטנים, בנוף שבחלון, בשמיים בצבעים מרהיבים, בים גדול ששולח גלים לעברנו, ברצועת חוף שקטה שלא נגמרת.
באנשים שגורמים לנו לחייך, באנשים שמבינים אותנו גם בלי מילים, במנות שנכנסות לתנור ומפזרות ריח מגרה בכל הבית, בגלילים של פסטה ממולאים שנאפים לאט בתנור.
ההנאות הקטנות בחיים טמונות בדברים הקטנים, בקצוות של התבנית בחלקים הכי שחומים, ההנאות הקטנות בחיים היא ל"ריב " עם מזלגות על אותם חלקים שחומים שמסביב לתבנית.
קנלוני ממולא תרד וגבינות, אוי כמה שנהנינו :) 



 למלית הקנלוני
חבילת צינורות קנלוני
200 גרם גבינה בולגרית 
 4 כפות גבינה לבנה
100 גרם גבינה קשה מגוררת
2 כוסות של תרד לאחר אידוי
1 ביצה
מלח
פלפל
חצי כוס עלי בזיליקום קצוצים
לציפוי: 100 גרם גבינת פרמז'ן  מגוררת ורוטב בשמל

לרוטב הבשמל: 
50 גרם חמאה
1/2 כוס קמח
1/2 ליטר חלב
1/4 כפית אגוז מוסקט

ההכנה:
מערבבים יחד את חומרי המלית ומעבירים לשקית זילוף, ממלאים את צינורות הפסטה.
משמנים קלות תבנית בשמן זית ומניחים את הצינורות הממולאים, שופכים מעל את רוטב הבשמל ( הוראות הכנה לרוטב מצורפות), מפזרים מעל את גבינת הפרמז'ן

להכנת הבשמל: ממיסים בסיר את החמאה ומוסיפים את הקמח עד שהוא מקבל גוון אגוזי, מוסיפים בהדרגה את החלב ומערבבים כל הזמן עד שהמסה הופכת סמיכה ואז מסירים מהאש.
מכסים בנייר אלומיניום ואופים בחום של 180 מעלות 20 דקות לאחר מכן מסירים את הנייר ומכניסים שוב לתנור עד להשחמה- כעשר דקות נוספות