יום רביעי, 4 בפברואר 2015

עוגות גבינה פירורי עוגיות ושוקולד


התמונה המושלמת, התמונה המושלמת היא לבנה, התמונה המושלמת לא מסתירה כלום, הכל גלוי, הכל טהור, התמונה המושלמת יכולה להיות שלג שיורד ביום הולדת, התמונה המושלמת יכולה להיות עוגה לבנה, התמונה המושלמת מרכיבה מילים, אוכל וחפצים שיוצרים יחד שלמות, התמונה נוצרה מהרמוניה, ההרמוניה שלנו, האוכל שלנו, התמונות שלנו, היצירה שלנו, הסיפורים שלנו, כל אלו יוצרים את התמונה המושלמת עבורנו. התמונה המושלמת היא לבנה, מנוקדת בחפצים שהוא הניח ויצרו הרמוניה, התמונה המושלמת הולכת להיות מודפסת ותלוייה  במטבח, כדי שתמיד יהיה מושלם.


עוגות אישיות של גבינה , פירורי עוגיות ושוקולד
מתכון ל- 12-15 יחידות
מצרכים:
תבנית שקעים מסיליקון
לפירורים:
200 גרם עוגיות וניל מפוררות
4 כפות קוקוס- רצוי קלוי
2 כפות ליקר אמרטו- מומלץ לא חובה
1 כפית קפה מגורען מומס ברבע כוס מים חמים
למלית:
100 גרם שוקולד מומס
1 מיכל קטן של שמנת מתוקה להקצפה
200 גרם גבינת מסקרפונה
2\1 שקית של אבקת פודינג בטעם וניל + 3 כפות אבקת סוכר.

ההכנה:
בקערה מניחים את כל המצרכים לפירורים, שופכים את הקפה המומס ברבע כוס המים ומערבבים בעזרת כף ליצירת פירורים דביקים יחסית.

בקערה נפרדת מקציפים יחד את השמנת המתוקה, אבקת הפודינג הממותקת והגבינה.
הרכבת העוגה:
ממלאים מחצית מכל שקע במלית גבינה, לאחר מכן בעזרת כפית מניחים בין כפית לכפית וחצי מהשוקולד המומס על כל שקע ומשתדלים לערבב קלות בעזרת מזלג- רצוי שהשוקולד יגע קצת בדפנות ליצירת 2 מרקמים.
לאחר מכן ממלאים בעוד מלית, משאירים רווח של ס"מ לדחיסת הפירורים, ממלאים את כל השקעים מכסים את המלית בפירורים ודוחסים בעדינות בעזרת האצבעות.
מכניסים למקפיא.
להגשה:
ניתן להגיש קפוא וניתן להוציא לטמפ' החדר 10 דקות לפני ההגשה.




2 comments:

  1. לא חסר סוכר במלית?

    השבמחק
  2. עוגה שמזכירה לי ערב של שתי חברות - אחיות .. מדהימה !! גם מי שהכינה אותה!! אז שוב תודה על ערב יוצא דופן שאזכור לעד..

    השבמחק