דילוג לתוכן הראשי

עוגות גבינה פירורי עוגיות ושוקולד


התמונה המושלמת, התמונה המושלמת היא לבנה, התמונה המושלמת לא מסתירה כלום, הכל גלוי, הכל טהור, התמונה המושלמת יכולה להיות שלג שיורד ביום הולדת, התמונה המושלמת יכולה להיות עוגה לבנה, התמונה המושלמת מרכיבה מילים, אוכל וחפצים שיוצרים יחד שלמות, התמונה נוצרה מהרמוניה, ההרמוניה שלנו, האוכל שלנו, התמונות שלנו, היצירה שלנו, הסיפורים שלנו, כל אלו יוצרים את התמונה המושלמת עבורנו. התמונה המושלמת היא לבנה, מנוקדת בחפצים שהוא הניח ויצרו הרמוניה, התמונה המושלמת הולכת להיות מודפסת ותלוייה  במטבח, כדי שתמיד יהיה מושלם.


עוגות אישיות של גבינה , פירורי עוגיות ושוקולד
מתכון ל- 12-15 יחידות
מצרכים:
תבנית שקעים מסיליקון
לפירורים:
200 גרם עוגיות וניל מפוררות
4 כפות קוקוס- רצוי קלוי
2 כפות ליקר אמרטו- מומלץ לא חובה
1 כפית קפה מגורען מומס ברבע כוס מים חמים
למלית:
100 גרם שוקולד מומס
1 מיכל קטן של שמנת מתוקה להקצפה
200 גרם גבינת מסקרפונה
2\1 שקית של אבקת פודינג בטעם וניל + 3 כפות אבקת סוכר.

ההכנה:
בקערה מניחים את כל המצרכים לפירורים, שופכים את הקפה המומס ברבע כוס המים ומערבבים בעזרת כף ליצירת פירורים דביקים יחסית.

בקערה נפרדת מקציפים יחד את השמנת המתוקה, אבקת הפודינג הממותקת והגבינה.
הרכבת העוגה:
ממלאים מחצית מכל שקע במלית גבינה, לאחר מכן בעזרת כפית מניחים בין כפית לכפית וחצי מהשוקולד המומס על כל שקע ומשתדלים לערבב קלות בעזרת מזלג- רצוי שהשוקולד יגע קצת בדפנות ליצירת 2 מרקמים.
לאחר מכן ממלאים בעוד מלית, משאירים רווח של ס"מ לדחיסת הפירורים, ממלאים את כל השקעים מכסים את המלית בפירורים ודוחסים בעדינות בעזרת האצבעות.
מכניסים למקפיא.
להגשה:
ניתן להגיש קפוא וניתן להוציא לטמפ' החדר 10 דקות לפני ההגשה.




פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

כרוב ממולא בסגנון דרוזי

שבת בבוקר, סדנת בישול דרוזית בלב  כפר בגליל ואישה דרוזית צנועה בכיסוי ראש ועברית רהוטה מספרת לנו על אהבתה לבישול, על אובדן הבעל, על גידול ילדים לבד ועל הכנת אוכל מדברים זמינים וירקות שמגדלים בחצר, קצת אחרי הסיפור וכוס הקפה ניגשנו למטבח, והתחלנו לעבוד, עבודה שקטה , בלי דיבורים, הידיים מסבירות העיניים עוקבות והכל במהירות. הייתי חייבת לשחזר לו את אותו טעם מיוחד , את אותה חוויה, אז הכנו אותו שוב, הפעם בעיר הגדולה, כשריח רחוק של תבשיל מסורתי מתפזר בכל החדר. כרוב ממולא בסגנון דרוזי, הכרוב הממולא הכי מיוחד שתכינו. מצרכים: 1 כרוב בלאדי- כרוב רחב שנוח לפרק ממנו את העלים כף אבקת מרק ( כן כן כך המתכון המקורי) כף בהרט חצי כפית מלח כפית פלפל שחור גרוס 5 כפות שמן זית 2 בצלים קצוצים חצי כוס אורז כוס מים 1 גבעול סלרי כולל העלים קצוץ חצי כפית קינמון 100 גרם חמוציות מיובשות מיץ מלימון אחד חצי כפית כורכום כף בהרט לרוטב חצי קילו בשר בקר טרי טחון ההכנה: חותכים בעדינות חתכים מסביב ל"ליבו" של הכרוב על מנת שהעלים ישתחררו באופן קל בעת הרתחת הכרוב מרת

עוגת שוקולד קטוגנית

 ימי שישי בבוקר הם הימים הכי מיוחדים, יש להם קצב משלהם, להתעורר ביקיצה טבעית, להכין בצק לחלות, לשתות קפה עם חברים, הקצב הוא שונה ואיתו גם כל יום שישי שונה ובכל שישי אני מוצאת עצמי עושה משהו אחר, אולי כי אני אדם שלא אוהב להשתעמם ואולי כי צחוק הוא חלק בלתי נפרד מהחיים שלי וכשעושים כל פעם משהו אחר מגיעים לסיטואציות מצחיקות. לפני כמה שבועות בזמן שחיכיתי לבצק החלה שיתפח, הכנתי אותה בפעם הראשונה והבאתי אותה איתי לארוחת ערב אצל המשפחה. לא סיפרתי להם שהיא שונה...רק נהניתי לראות כמה הם מתלהבים ממנה. עוגת שוקולד  מיוחדת בתיק האוכל שלנו, ללא גלוטן, ללא סוכר, דלת פחמימה ועם מרקם שנמס בפה. מרכיבים לעוגה בקוטר 24 5 ביצים מופרדות 1 כוס תחליף סוכר אריתריטול 100 גרם חמאה \  תחליף פרווה 1 כוס שמנת להקצפה\ קרם קוקוס 100 גרם שוקולד 85% ומעלה 1.5 כוסות קמח שקדים 1/2 כוס קמח קוקוס 1 כפית אבקת אפייה לציפוי הגנאש ממיסים יחד ומערבבים עד לרוטב חלק : 50 גרם שוקולד 85% ומעלה 1 כפית תחליף סוכר 4 כפות שמנת להקצפה\ קרם קוקוס ההכנה: מפרידים את הביצים לשתי קערות נפרדות מקציפים את החלבונים עם כוס תחליף סוכר עד לקצף עמי

מאפה מוסקה

לכל    חג יש את הרגע שלו, לכל חג יש את הזיכרון שלו, לכל חג יש את המנה שכולם כבר יודעים שתופיע על השולחן ואיכשהו גם מחכים לה. לכל חג יש את הרגע המיוחד שלו וגם לחג הסוכות יש את המנה הקבועה שלו. המנה שתמיד תהיה במרכז השולחן ותיקח את תשומת הלב מכל שלל המנות. המנה שתמיד תוציא קריאות התפעלות והיא הכי פשוטה להכנה, אבל מלאה בזיכרונות של חגים קודמים, של רגעים מצחיקים ושל דברים מרגשים. מאפה של מוסקה בתיק האוכל שלנו, כזה שמוגש למרכז השולחן, כזה שתמיד נראה חגיגי וכזה שכל מי שטועם אותו מתמכר מיד. מצרכים : 2 חצילים גדולים פרוסים לאורכם  תרסיס שמן או שמן זית ומברשת לחצילים  מעט מלח גס לפיזור מצרכים למלית : 600 גרם בשר טחון 1 כפית מלח 1 כפית פלפל שחור גרוס 1 כף פפריקה מתוקה 1/2 כף בהרט 100 גרם צנוברים  קלויים 1 בצל גדול קצוץ 4 כפות שמן זית  1 כוס פטרוזיליה קצוצה 2 ביצים אופן ההכנה: 1.        מניחים את פרוסות החציל על תבנית מרופדת נייר אפייה ומשמנים קלות . 2.        מפזרים מעט מלח גס ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 25 דקות עד ה