יום שני, 26 במאי 2014

לזנייה של חצילים, בצל מקורמל וגבינות

חג החגים הוא שבועות, החג בו הכל לובש לבן , הפרחים על השולחן, הגבינות המקיפות אותו והמאכלים הכי עדינים ומושקעים, מכל המנות יש מנה אחת שתמיד תופיע על שולחן החג שלנו, מנה עם מלא גרסאות ועכשיו במיוחד גרסה מהירה למנה שתראה כ״כ מרשימה ותהיה ככ טעימה שאף אחד לא יידע אף פעם שכ״כ קל להכין אותה , הדברים הפשוטים בחיים שמתחברים לאחד שלם ממש כמו אותה תבנית לאזנייה שהכנו, הריח שעטף את החדר היה ריח של זיכרונות ישנים, של טעמים מוכרים, ריח שמבשר את בואו של חג השבועות 

חג שמח מאינס ואפיק




  
ללזנייה( תבנית בינונית רצוי מלבנית): 
 250 גרם גבינה לבנה .
 חבילת עלי לזנייה מוכנים.- אין צורך בבישול מראש                     
 2 חצילים פרוסים לאורכם בעובי של חצי ס״מ  מלח, פלפל שחור. שנאפו מראש על נייר אפייה ל- 20 דקות
200 גרם גבינת פרמז׳ן מגוררת.  
5 עגבניות טריות מרוסקות .
5 שיני שום כתושות.  
210 גרם גבינת שמנת סימפוניה בתוספת בצל מקורמל
3 ביצים.                                          
רבע כוס בזיליקום קצוץ .                                




ההכנה:

מברישים את פרוסות החצילים בשמן ואופים בתבנית מרופדת בנייר אפייה כ- 20 דקות בחום של 200 מעלות.

מערבבים בקערה את כל חומרי המלית חוץ מהחציל, הפרמז'ן ועלי הלזנייה.

מחממים תנור ל- 180 מעלות

משמנים תבנית ומרפדים בעלי לזנייה שופכים מעט מהמלית, מסדרים חצילים ומעל את הפרמז'ן, חוזרים על הפעולה כאשר השכבה המסיימת היא של מלית וגבינות, עוטפים בנייר כסף ואופים חצי שעה, מסירים את הנייר ואופים 20 דקות נוספות עד להשחמה
.
 
 





5 תגובות:

  1. נראה נהדר.
    אבל יש לי הרגשה שהטקסט נקטע, לא?

    השבמחק
    תשובות
    1. הטקסט קטוע... צריך לנחש רק 6...

      מחק
  2. נראה מצוין שושה ומעורר תיאבון..

    השבמחק
  3. טוק, טוק!
    יש מישהו בבית???
    מה קורה עם הוראות ההכנה?

    השבמחק