יום רביעי, 14 במאי 2014

קציצות ברוטב שקשוקה וחלב קוקוס


דברים שמכינים באהבה מקבלים טעם אחר לגמרי, כל מתכון שמכינים יש  לו את הסודות שלו והטעמים שלו, אבל  מתכונים שמכינים ממקום של אהבה מקבלים טעם אחר, טעם שאי אפשר להסביר, כאלו הן הקציצות לכל קציצה יש טעמים אחרים והכיף הוא לשחק בטעמים, לשנות, לגוון ולהגיע לטעם שזה שיטעם אותן ישר יתחבר אליהן, יש הטוענים שזו היד שמערבבת את התערובת ויש הטוענים שאלו התבלינים שבפנים, כך או כך זה חייב להגיע ממקום אוהב כדי שיצא מיוחד. מסוג המנות שכיף לאכול ישר מהמחבת ולא בצלחת תוסיפו לזה רוטב שמשתדך בול ולחם טרי  ליד ויש כאן סיפור אחר לגמרי, סיפור אהבה.


לקציצות:
חצי קילו בשר בקר טרי
חצי כוס פטרוזילה קצוצה
כפית מלח
פלפל שחור כרוס
כף כמון
כפית פפריקה
1 ביצה
1 כפית בהרט
שלב א':
מערבבים הכל יחד, יוצרים ציצות קטנות ומניחים על תבנית מרופדת נייר אפייה, מרססים ספריי שמן ואופים 20 דקות בתנור בחום של 200 מעלות.
לרוטב:
1 בצל קצוץ
1 פלפל חריף חתוך לקוביות
4 עגבניות חתוכות לקוביות גדולות
כפית פפריקה
חצי כוס חלב קוקוס
3 כפות שמן זית
שלב ב:
במחבת כבדה מניחים את שמן הזית עם הבצל, הפלפל והעגבניות, מטגנים יחד 5 דקות ומוסיפים את השום, ממשיכים לערבב ומוסיפים חצי כוס חלב קוקוס וכפית פפריקה - רצוי חריפה אפשר מתוקה.
מערבבים ומניחים בתוך הרוטב את הקציצות לאחר 5 דקות הופכים את הקציצות על צידן השני מבשלים עוד 5 דקות ומסירים מהאש.
* למתכון זה השתמשנו במחבת של טפאל בה פיזור החום הוא אחיד בעזרת "הנקודה האדומה" שמודיעה מתי המחבת מגיעה לטמפ' חמה לבישול  ונותנת אחדות לכל התבשיל.