יום רביעי, 26 במרץ 2014

עוגיות שקדים וטחינה‎


לדברים יש נטייה להסתדר כך או כך, תמיד הוקסמתי מהטחינה, אותו חומר גלם שכשמוסיפים לו מים נהיה סמיך יותר, ובעוגיות היא מככבת בטבעיות כאילו הייתה שם תמיד.
ריח של אפיית עוגיות תמיד משדר חום, חום של בית חום של לב, איכשהו תמיד יוצא להכין עוגיות עבור מישהו ולכל אחד יש את העוגייה האהובה עליו, ככה זה. לא צריך תירוץ כדי להכין את אותן עוגיות טחינה ושקדים שפשוט ממכרות, עוגיות שאי אפשר להפסיק לאכול.
כדורים קטנים שמסתדרים מעצמם בתנור לעוגייה פריכה ומושלמת עוגייה שמזכירה לשנינו שלדברים יש נטייה להסתדר גם אם נראה שהם נוטים להתפורר הם יודעים לשמור על עצמם יחד כדי ליצור שלמות, ממש כמו אותה עוגייה.








עוגיות טחינה ושקדים   כ- 50 עוגיות

לבצק:

 2\1+ 2 כוסות קמח
2\1 כוס שקדים טחונים
200 גרם מחמאה או חמאה מרוככת
1 כוס סוכר
1 כוס טחינה גולמית
1 שקית של אבקת אפייה
כפית תמצית וניל
כוס של חצאי שקדים לקישוט

ההכנה:


מערבבים את כל החומרים לבצק רך, מגלגלים כדורים בקוטר של 2 -3 ס"מ, מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים של 2-3 ס"מ ונועצים במרכז כל עוגייה חצי שקד. אופים כ- 25 דקות בחום של 180 מצננים היטב לפני שמשחררים אותן מהתבנית, שומרים בקופסא אטומה