יום רביעי, 5 במרץ 2014

שושני שמרים וגבינה


הרבה אנשים מפחדים מבצק שמרים, מפחדים מהרגע בו הבצק לא יתפח, או שלא יעמוד בציפיות.
אחד הדברים שמקסימים אותי כל פעם מחדש בבצק שמרים זו העובדה שכל מאפה שמרים הוא הפתעה בפני עצמה, לשים, מרדדים, חותכים, מעצבים ומכניסים לתנור ושם מתרחש בעצם כל הקסם, שם הבצק מקבל חיים משלו ומעצב לעצמו את הצורה שהוא רוצה, בחיים אי אפשר לצפות כל דבר ואי אפשר לדעת מה התוצאות של כל דבר, אבל דבר אחד בטוח, אם לא ננסה לא נדע אף פעם מה יכול לצאת מזה :)



שושני שמרים וגבינה
מתכון ל כ- 30  יחידות אישיות

לבצק:
4 כוסות קמח
20 גרם שמרים
5 כפות סוכר
1 כוס חלב פושר
2 ביצים+ 1 חלמון
כפית גרידת לימון
130 גרם חמאה מומסת

למלית :
100 גרם גבינה לבנה
250 גבינת לבנה למילוי  חסרת מתיקות או מליחות( להשיג   במעדניות ).
כפית תמצית וניל
כפית גרידת לימון
1 ביצה
 6 כפות אבקת סוכר
 

לציפוי: ביצה טרופה
להגשה: סירופ מייפל

בקערה רחבה מערבבים את הקמח והשמרים, יוצרים גומה ומניחים בה את באר החומרים, לשים היטב את הבצק ( ניתן להשתמש במיקסר עם וו לישה), עד שהבצק אחיד וחלק.
מניחים בקערה מקומחת, מכסים בניילון ומתפיחים כשעה או את שנפח הבצק הוכפל .

בקערה נפרדת מערבבים את כל חומרי המלית .

את הבצק שתפח מחלקים לשלושה חלקים, מרדדים כל חלק  על משטח מקומח לעובי של חצי ס"מ.
מורחים על כל חלק את מלית הגבינה ומשאירים רווח בסוף העלה של 2 ס"מ ללא מלית. מגלגלים כל עלה מהצד הפנימי המרוח גבינה ומהדקים היטב את הסגירה של כל רולדה, חותכים לפרוסות בעובי של 3-4 ס"מ. מניחים בתוך מנז'ט שמונח בתבנית שקעים, מברישים בביצה טרופה ומתפיחים כ- 20 דקות.
 מחממים תנור ל- 180 מעלות ואופים עד שהן מזהיבות כ- 20-25 דקות תלוי בתנור.

 מברישים בסירופ מייפל מהול במים ביחס שווה.