יום רביעי, 25 בדצמבר 2013

סושי

"ידיים קרות לב חם" משפט שתמיד היו אומרים לי, יש שיגידו שהסיבה שאני אוהבת לאפות לחמים היא בעצם  כדי לחמם את כפות הידיים, ‎‬ויש שיגידו שיש מאכלים שידיים קרות נועדו בדיוק בשבילם: הסושי, ככל שהידיים קרות יותר הסושי יהיה מוצלח יותר  ( היפנים חושבים כך בכל אופן) .
יש משהו בצבעים של המנה, בשילוב העדין של כמה גוונים שמשתלבים למנה אחת של שלמות טעמים.
לכל אלה שתמיד אומרים " אי אפשר לאכול את העולם במכה אחת" בא הסושי ומראה להם שכן אפשר...  
המנה שבכל עונה יוצרת את אותו הרגע בו אנחנו מרכיבים לעצמנו את הטעמים שאנו אוהבים למנה אחת צבעונית, ביס שמכיל את כל הטעמים.
אז לקחתי את הטעמים שאני מעדיפה , גלגלתי לרול, חתכתי וארזתי לו לעבודה, יש משהו במגש קטן של סושי באמצע יום עבודה שעושה את היום לקצת יותר צבעוני.





לסושי:

מצרכים ל-3 סועדים :

1.5 כוסות אורז
1.5  כוסות מים
רבע כוס חומץ  מיוחד לאורז לסושי
2 כפות סוכר
1/2 כפית מלח



 למלית: 

אבוקדו חתוך לרצועות דקות
רצועות של בטטה אפויה או מטוגנת
רצועות של מלפפון
רצועות של גזר
שומשום שחור
עירית טרייה
דפי  אצה לסושי
מחצלת לגלגול סושי
ניילון נצמד
חביתה  יפנית - חביתה שבזמן בישולה מקפלים את 2 חלקיה החיצונים כלפי פנים כדי ליצור צורת מלבן ( מורכבת מ- 2 ביצים, כפית מירין, כפית סויה וכפית מים)
אנחנו בחרנו בגרסה ללא דגים, ניתן להוסיף רצועות של דג טונה או סלמון


להגשה: ג'ינג'ר כבוש\ וואסבי \ רוטב סויה\ טריאקי


ההכנה:

 מבשלים בסיר  את החומץ, הסוכר והמלח ומרתיחים יחד עד שהכל נמס ומניחים בצד לקירור. 

לאורז: 
שוטפים היטב את האורז שלוש פעמים תחת מים להוצאת העמילן , מניחים את האורז בסיר עם תחתית עבה ומוסיפים את המים ( מי ברז לא רותחים) , מדליקים להבה גדולה וכשהמים רותחים מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים כ- 10 דקות, מסירים מהאש ומשאירים מכוסה לעוד כ- 5 דקות.
לאחר מכן מעבירים את האורז למגש רחב ומפזרים בצורה אחידה את החומץ שהספיק להתקרר בנתיים, מתקנים טעמים של מלח\ חומץ .

עוטפים את מחצלת הסושי בניילון נצמד, מניחים דף אצה, בעזרת ידיים רטובות מפזרים אורז על האצה בצורה אחידה והופכים את האצה כך שהאורז נוגע במחצלת , מניחים במרכז המחצלת את המילוי שאוהבים, המלצה שלנו:שילוב של עירית, בטטה ואבודקו עם או בלי דג, בעזרת המחצלת מגלגלים לרול , ובעזרת סכין חדה שטובלים במים פורסים את הרול מגישים לצד רוטב סויה\ ג'ינג'ר כבוש\ טריאקי\ ווסאבי   




תגובה 1:

  1. מתה על סושי! התמונות האלה כאן ממש עשו לי חשק לסושי!

    השבמחק