יום שלישי, 10 בדצמבר 2013

צ׳ילי קון קרנה



הרגע הזה בו מסתכלים על משהו שנראה בדיוק כמו האחרים ואז מוצאים בו את השוני, הרגע הזה בו משהו קטן גורם לדבר ככ מוכר להיות שונה, להרגיש ייחודי, להרגיש את מה שהיה חסר, החורף שמביא איתו את הסירים הכבדים ותבשילי הקדירה, סיר הצ׳ילי קון קרנה שמוצא עצמו מתבשל באיטיות במטבח של ההורים רגע אחרי שהגשמים מופיעים, אז נכון הוא נראה כמו עוד תבשיל דומה ומוכר אבל אז מוצאים את השוני, אותו דבר ייחודי ששמור רק לו, אולי אלו התבלינים, אולי זו הדרך בה הוא נעשה, אולי זו הסיבה שהוא נעשה בהמון אהבה, אולי אלו הזכרונות שמכניסים לו את הטעם. בדיוק כמו בחיים הוא נראה כמו כולם, לא משהו שונה אבל בכל זאת יש בו משהו שונה, אותו דבר שמייחד אותו מכולם, אולי זה מה שהוא אומר, אולי זה איך שהוא יוצר ואולי אלו הזכרונות שאנחנו אוגרים,״ הרגע הזה בו משהו קטן גורם לדבר ככ מוכר להיות שונה״ , קדירת הצ׳ילי שלנו, זכרון ראשון שלנו לחורף שהגיע ( זכרון בקערית ).                                             



לצ׳ילי קון קרנה ( מתכון ל-4 סועדים).  

 2 כוסות שעועית יבשה לבנה שהושרתה לילה בקערת מים ( מומלץ להשתמש בשעועית קטנה ככל האפשר)     
2 בצלים גדולים קצוצים.                                                                                                           
שמן זית                                                                                                                            
   1 כוס של יין אדום משובח.                                                                                                            
  2 פלפל צילי או פלפל חריף פרוסים דק ( ניתן להחליף בגמבה למי שלא אוהב חריף)                                     
7 שיני שופ פרוסות                                                                                                                  
בשר טרי חתוך לקוביות(אנחנו השתמשנו בנתח של עגל מיושן)                                                           
תבלינים:                                                                                                                               
(כף כמון, 2 כפות פפריקה, פלפל שחור גרוס, מלח, רבע כפית קינמון, 3 עלי דפנה, 2 כפות רסק עגבניות,כף סילאן
4 כוסות מים                                                                                                                             
 צרור כוסברה קצוצה לפיזור בסיום.                                                                                                  
                                           
  ההכנה:
  בסיר עמוק לטגן עם 5 כפות שמן זית את הבצל וקוביות הבשר עד לאיטום הבשר, להוסיף את הפלפל , השום ואת שאר התבלינים חוץ מהמלח והכוסברה, להוסיף את היין והשעועית  לערבב ולהוסיף את המים. לחכות לרתיחה להנמיך את האש ולהוסיף מלח, לכסות חלקית ולבשל עד שהשעועית התרככה. חמש דקות לפני סיום הבישול להוסיף כוסברה קצוצה  , לערבב מידי פעם ואם צריך. ניתן להוסיף עוד קצת מים . להגיש בקערית עמוקה לצד לחם או אורז                   


3 תגובות:

  1. נראה מעולה וממש מתאים לברד שיורד פה עכשיו.
    פעם ראשונה שאני רואה צ'ילי קון קרנה מקוביות בשר. אני תמיד מכין מבשר טחון.

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה, לפעמים השינוי הקטן עושה את הכל :)

      מחק
  2. נראה מעולה, כל תבשיל והייחוד שלו :)

    השבמחק