וכולם מאחלים שנה טובה, וכולם מאחלים שנה מתוקה וכולם מקווים שיהיה רק טוב וכולם מייחלים לימים יפים יותר.
וכמעט כולם מכינים עוגות דבש וכמעט כולם אוהבים עוגות דבש... ואצלנו אוהבים בערב החג להכין דברים שלמים, דברים שמסמלים שלמות של שנה, דברים מתוקים ולא חייב דבש כדי שיהיה מתוק.. וזו השנה השנייה שאנו כותבים לכם ברכה לחג ובסיום שנה ותחילתה של חדשה הפנמנו דברים, למדנו דבר או שניים על עצמנו ובעיקר למדנו להקשיב האחד לשנייה, למדנו לדבר מחדש, למדנו לעשות מה שבאמת אוהבים, לא מה שמצופה ואם כבר מצופה אז שיהיה מצופה בשוקולד, תקראו להם אקלרים, תקראו להם פחזניות, לא משנה איך תקראו להן הן יהיו ממולאות בקרם שמנת ופקאנים מסוכרים והן יהיו מצופות שוקולד, כזאת שנה אנחנו מאחלים לכם, שנה מלאה בדברים טובים, שנה מפתיעה, שנה מחדשת, שנה שתעשו מה שאתם אוהבים, שנה טובה מאפיק ואינס.
מתכון לכ- 22 פחזניות בינוניות או כ- 15 אקלרים .
( המתכון לפחזניות לקוח מהמחברת של אמא)
1 כוס מים + 3 כפות מים
100 גר' חמאה
1 כוס קמח+ 2 כפות שטוחות קמח
1/4 כפית מלח
1 כפית שטוחה של סוכר
4 ביצים
1 כוס מים + 3 כפות מים
100 גר' חמאה
1 כוס קמח+ 2 כפות שטוחות קמח
1/4 כפית מלח
1 כפית שטוחה של סוכר
4 ביצים
להכנת הפחזניות\ אקלרים:
שקית זילוף גדולה +צנטר בצורת כוכב ( רצוי רחב)
מחממים תנור מראש לחום של 200 מעלות, מרתיחים בסיר את המים +הסוכר +המלח + החמאה, כשהכל רותח מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב בעזרת כף עץ עד שאין גושים, מסירים מהאש מצננים כרבע שעה ומעבירים לקערת מיקסר עם וו גיטרה, מפעילים את המיקסר ומתחילים להוסיף בהדרגה את הביצים, אחת אחת עד שנוצרת תערובת אחידה.
מרפדים 2 תבניות אפייה בנייר אפייה, מעבירים את המסה לשקית זילוף עם צנטר ויוצרים עיגולים ( בצורה גבעה קטנה) בקוטר של 4-5 ס"מ או אקלרים ארוכים באורך של כ- 10 ס"מ, אופים כ- 20 דקות בלי לפתוח את דלת התנור אחרי 20 דקות פותחים את דלת התנור מעט לעוד כ- 5 דקות ואח"כ מוציאים מהתנור ומצננים.
להכנת המלית:
שקית זילוף
1 שמנת מתוקה
1 פודינג וניל
1 כוס חלב
100 גרם שברי פקאנים מסוכרים
200 גרם שוקולד מריר + 2 כפות שמן
מקציפים את השמנת + החלב + הפודינג עד לקבלת קרם, מערבבים לתוך הקרם את הפקאנים, מעבירים את הקרם לשקית זילוף.
יוצרים חריץ קטן בכל פחזנית וממלאים את הקרם בפחזניות.
ממיסים את השוקולד והשמן מעל סיר אדים וטובלים חצי מהאקלרים בשוקולד או מפזרים מעל בצורה לא שווה.
מעבירים לקירור עד להגשה