דילוג לתוכן הראשי

רשומות

עוגת שמרים במלית בראוניז

  יש אנשים שלא אוהבים לקבל פרחים, יש אנשים שאומרים שפרחים הם זמניים, הם נעלמים מהר ולא כיף לקבל משהו שנעלם מהר. ויש כאלו שחושבים הפוך בדיוק, כאלו שחושבים שלקבל פרחים זו אחת ההפתעות הכי משמחות שמקבלים. וגם אם הם זמניים זה לא באמת משנה, מה שמשנה הוא הרגע, הרגע שהם ניצבים בחדר, הרגע שפתאום מבינים איך הם מוסיפים יופי לכל דבר והרגע בו מתעוררים אליהם בבוקר מול הקפה ומחייכים אליהם. שושנים של שמרים ובראוניז בתיק האוכל שלנו, שושנים שלא נשארים לנצח, כאלו שיצאו מהתנור כדי לפזר ריח טוב, כאלו שבאו לשמח , כאלו שמותר לקטוף ולהניח ליד הקפה. לבצק השמרים : 2  כפות שמרים 1  כוס חלב פושר או מים 4   כפות סוכר קורט מלח כפית תמצית וניל  100  גרם חמאה רכה 3   ביצים  3.5  כוסות קמח מלית : 2 ביצים  150 גרם חמאה 200 גרם שוקולד מריר 1/4 כוס קקא 1/2 כף קינמון 1 כפית תמצית וניל  3 כפות קמח תופח 1/2 כוס סוכר קורט מלח לסירופ: לבשל על אש קטנה כ- 10 דקות תוך כדי ערבוב 1 כוס מים 3/4 כוס סוכר 1 כף ...

עוגיות מעמול מלוחות

  "לא בדיוק, אבל בערך.." כמה פעמים בחיים שלכם נתקלתם בסיטואציה שלא כל כך הבנתם איך נקלעתם אליה, שלא כל כך הבנתם לאן היא מובילה, שלא ידעתם מה יהיה בסופה. כמה פעמים הייתם מוותרים על משהו בחיים אם הייתם מראש יודעים איך הוא יסתיים ? כמה פעמים הבנתם בסוף שלא משנה איך זה נגמר התהליך הוא מה שהיה חשוב והדרך אותה עשינו? עוגיות מגולגלות בתיק האוכל שלנו, מלאות במלית מלוחה ומפנקת . כאלו שנראות כמו משהו מוכר ובסוף מפתיעות, כאלו שלא ידענו איך יצאו בסופן ובסוף הן הפתיעו.  "לא בדיוק אבל בערך...." מצרכים לבצק: 350 גרם קמח תופח 200 גרם חמאה רכה  1 כפית מלח 1 כוס מדידה של יוגורט חמוץ 4 כפות חלב לפי הצורך מצרכים למלית : 250 גרם גבינת שמנת  4 כפות עירית קצוצה 1 כפית מלח 1 בטטה גדולה מבושלת ומרוסקת  אופן ההכנה: מעבדים את הבצק במעבד מזון או ידנית עד לגיבוש  מוסיפים מעט חלב לפי הצורך- לא ללוש יותר מידי כדי לא לפתח רשת גלוטן. מערבבים את מרכיבי המלית . מצננים את הבצק 10 דקות במקרר כשהוא עטוף בניילון. מחלקים את הבצק ל- 3 חלק...

עוגיות פריכות עם פיסטוקים

הגשם הראשון הגיע , כזה שמשאיר אחריו ריח של אדמה רטובה, ריח של ניקיון, כזה שגורם ללב שלי להתמלא מחדש. אין מה לעשות אני ילדה של חורף וילדים של חורף מתרגשים כשטיפות יורדות ושוטפות את הכל. הקסם הוא השקט שמותיר אחריו גשם כבד, הקסם הוא השקט של ההרים מסביב שנראים כאילו וצבעו אותם מחדש בירוק בוהק. הקסם הוא אותם רגעים שסוגרים את החלונות שמתמלאים באדים וטיפות ובריח של עוגיות שיוצא מהתנור . עוגיות פיסטוק פריכות בתיק האוכל שלנו, כאלו שלוקח 5 דקות להכין וכאלו שמוכנות בדיוק בזמן, בדיוק בזמן לגשם הראשון. מצרכים: 150 גרם חמאה רכה\ נטורינה לגרסת פרווה 1/2 כוס שמן קנולה 300 גרם קמח לבן 3/4 כוס סוכר לבן 1 כפית תמצית שקדים  50 גרם פיסטוקים, או שקדים טחונים דק לקישוט: פיסטוקים\ שבבי שקדים. אופן ההכנה: 1.בקערה לשים ידנית, או בעזרת וו גיטרה את החמאה עם השמן, הסוכר והפיסטוקים הטחונים. 2.מוסיפים את תמצית השקדים ואת הקמח עד לבצק אחיד ומעבירים למקרר לצינון של 20 דקות כשהבצק עטוף ניילון נצמד. 3. לוקחים כמות קטנה מהבצק – בערך כפית ומגלגלים לעיגול. 4.מ...

מאפה מוסקה

לכל    חג יש את הרגע שלו, לכל חג יש את הזיכרון שלו, לכל חג יש את המנה שכולם כבר יודעים שתופיע על השולחן ואיכשהו גם מחכים לה. לכל חג יש את הרגע המיוחד שלו וגם לחג הסוכות יש את המנה הקבועה שלו. המנה שתמיד תהיה במרכז השולחן ותיקח את תשומת הלב מכל שלל המנות. המנה שתמיד תוציא קריאות התפעלות והיא הכי פשוטה להכנה, אבל מלאה בזיכרונות של חגים קודמים, של רגעים מצחיקים ושל דברים מרגשים. מאפה של מוסקה בתיק האוכל שלנו, כזה שמוגש למרכז השולחן, כזה שתמיד נראה חגיגי וכזה שכל מי שטועם אותו מתמכר מיד. מצרכים : 2 חצילים גדולים פרוסים לאורכם  תרסיס שמן או שמן זית ומברשת לחצילים  מעט מלח גס לפיזור מצרכים למלית : 600 גרם בשר טחון 1 כפית מלח 1 כפית פלפל שחור גרוס 1 כף פפריקה מתוקה 1/2 כף בהרט 100 גרם צנוברים  קלויים 1 בצל גדול קצוץ 4 כפות שמן זית  1 כוס פטרוזיליה קצוצה 2 ביצים אופן ההכנה: 1.        מניחים את פרוסות החציל על תבנית מרופדת נייר אפייה ומשמנים קלות . 2.    ...

בסבוסה

השבוע שבין ראש השנה ליום כיפור הוא השבוע החושב ביותר בעיניי, כי הוא השבוע בו אנחנו מוצאים עצמנו נותנים דין וחשבון  לעצמנו, מה עשינו טוב ומה לא, מה הספקנו ומה היינו רוצים שיקרה השנה, זה שבוע שתמיד מלווה אצלי בהרבה שתיקות, במחשבות, בכתיבה, בטיולים בטבע, שבוע בו אני מנקה את הראש ואת המחשבות כדי לסיים את השנה ולהתחיל אותה מחדש, להתחיל אותה מחדש ממקום שקט ונקי ממקום של מיקוד ומה חשוב באמת בחיים. בסיומו של יום כיפור מתחילה שנה מחדש, מתחילה שנה נקייה מהכל, כזאת שרק מחכה להפתיע אותנו בדברים טובים וחדשים, כדי שזה יקרה האחריות מוטלת עלינו בלבד, לעשות טוב לאנשים מסביב, לפזר חיוך ואופטימיות, לעזור לכל מי שצריך ומבקש ולנסות על הדרך לא לפגוע באף אחד, כל אלו תמיד יהיו המרכיבים שידאגו שתהיה לנו שנה טובה . בסבוסה מתוקה בתיק האוכל שלנו, כזאת שכל ביס ממנה גורם לחיוך , כזאת שהיא בדיוק כמו השם שלה , נשיקות מתוקות . שתהיה שנה טובה. מצרכים : 3 ביצים  3/4 כוס שמן קנולה 2+3/4  כוסות סולת  1 כוס סוכר לבן 1/2 כוס קוקוס טחון 1 כפית תמצית שקדים  1 גביע ...

פרגיות ממולאות

וכולם מאחלים שנה טובה וכולם מאחלים שנה מתוקה וכולם מאחלים שתהיה שנה טובה מקודמתה. כמו כל שנה ראש השנה בא כדי להכניס דברים חדשים, כדי למלא את הבית באיחולים, עבורי ראש השנה מסמל גם התבוננות, התבוננות בשנה שחלפה, במה הספקנו, במה זכינו ובאילו שיעורים קיבלנו, כל שנה היא הזדמנות ללמידה, להגשמה, להתפתחות ולהודות, להודות על מה שקיים, על מה שעוד יגיע והכי חשוב להודות על האנשים שבחיינו, כי הם לא מובנים מאליו והם אלו שתמיד יהיו שם עבורנו. סיר של פרגיות ממולאות בתיק האוכל שלנו, מלא בדברים טובים, מלא במתיקות ומלא בתחושה של שנה מלאה וטובה בדיוק כמוהו. שיהיה חג שמח.   מצרכים: 5-6 פרגיות ללא העור למלית : 150 גקם שקדים\ בוטנים\ אגוזי מלך קצוצים דק 1 בצל גדול קצוץ 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה 1 כפית מלח 1 כפית פלפל שחור גרוס 1/2 כף בהרט 1 כפית פפריקה מתוקה 3 כפות שמן זית לציפוי: 1/2 כוס קורנפלור שמן קנולה  קיסמי שיניים לרוטב: 400 גרם דלעת חתוכה לפרוסות או קוביות  200 גרם שזיפים מיובשים ללא גלעין 1 בצל חתוך לרצועות דקות  2 כפות סילאן 4 כפות שמן זית...