עוגת גבינה אפויה מושלמת
ללא סוכר דלת פחמימה ואין דבר שיותר כיף מלפנק אנשים בחג שבועות.
מרכיבים לבסיס:
2 כוסות קמח שקדים
1/2 כוס אריתריטול
1כפית תמצית וניל
1 כפית אבקת אפייה
1 ביצה
למלית:
500 גרם מסקרפונה
5 ביצים
500 גרם שמנת חמוצה
3/4 כוס אריתריטול
100 גרם פודינג וניל ללא סוכר
לציפוי -מקציפים 100 מ״ל שמנת להקצפה עם 30 גרם פודינג וניל ללא זוכר ומקשטים בפירות יער/נענע.
ההכנה:
מערבבים יחד את כל מרכיבי הבסיס ובעזרת עדיין משומנות מצמידים לתבנית /רינג מרופדת נייר אפייה אופים בתנור שחומם מראש 20 דקות ב-180 מעלות
מפרידים את הביצים ומקציפים חלבון עם אריתריטול עד לקצף יציב
בקערה נפרדת מקציפים את החלמונים עם הגבינות ופודינג הוניל
מקפלים בעזרת מטרפה ידנית אל החלבונים אל מסת הגבינות.
יוצקים את המסה על הקלתית ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות עם תבנית מים רותחים בתחתיתו. אפייה ראשונה 12 דקות לאחר מכן מורידים את טמפ התנור ל-150 מעלות ואופים שעה ועשר דקות.
בסיון לא פותחים את התנור ומניחים לעוגה להצטנן כשעה.
לאחר מכם מצננים צינון מלא רצוי במקרר ואז מקשטים בקצפת