כל פעם מחדש אני נדהמת לגלות איך כל דבר בחיים שלנו יכול לעבור שינוי ברגע.
איך כל דבר בחיים שלנו משתנה במהירות ואיך אנחנו לא באמת שולטים בסיטואציות שמגיעות אלינו.
לא לכל דבר יש תשובה, או פתרון , אבל יש דברים בחיים שעליהם יש לנו שליטה, דברים שאנו אחראים על השינוי שלהם. וכך היא העוגה הזאת.
אני אוהבת קינוחים עם לימון ובמיוחד בקיץ ואין סופ"ש בו אני לא מכינה עוגה מפנקת והפעם היא מפנקת במיוחד.
טעם חמאתי, פיסטוקים שבורים שנותנים ביס עם קיק ולימון, כזה שלוקח את העוגה למקום מפנק של קיץ.
עוגת לימון פיסטוק בתיק האוכל, ללא גלוטן, ללא תוספת סוכר, דלת פחמימה, כזאת שאפשר שאי אפשר להפסיק ליישר.
המרכיבים לתבנית אינגליש קייק:
3 ביצים בגודל L בטמפ' החדר
כוס וחצי קמח שקדים - שקדים מולבנים טחונים
1/2 כוס פיסטוקים טחונים - ניתן להמיר בפקאן\ אגוז מלך טחון
2 כפות גדושות קמח קוקוס
2 כפות קליפת לימון מגוררת דק
3 כפות מיץ מלימון טרי
100 גרם חמאה רכה
1/4 כוס שמנת להקצפה\ קרם קוקוס
1 כוס אריתריטול- תחליף סוכר
2 כפיות אבקת אפייה
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל- 170 מעלות
- בקערה מקציפים יחד את החמאה עם האריטריתול כ- 5 דקות ומוסיפים את הביצים בהדרגה עד לאחידות
- בקערה נפרדת מערבבים יחד את הפיסטוקים, קמח השקדים, אבקת האפייה וקמח הקוקוס.
- מוסיפים את השמנת, מיץ הלימון וקליפת הלימון לקערת הביצים ומקציפים 3 דקות נוספות
- מוסיפים לתערובת את קערת ה"יבשים " שערבבנו ומקציפים רק עד שהכל אחיד
- משמנים תבנית אינגליש קייק ומעבירים את המסה אליה
- אופים ב- 170 מעלות כ- 40 דקות
