פורים הוא החג הכי צבעוני ושמח במסורת היהודית ובין כל החגיגות פורים הוא חג של נתינה.
משלוחי המנות שכולנו מחליפים עם חברים, מרכיבים חבילות מושקעות של דברים טעימים, כאלו שישמחו את מי שיקבל את החבילה שבה כל כך השקענו ועדיין בין כל העוגיות שאנחנו מכינים ומחדשים משנה לשנה, תמיד נכין את אוזני ההמן המסורתיות.
הרבה אנשים חוששים להכין אוזני המן כי לפעמים הבצק נפתח במהלך האפייה ואין באמת סיבה לחשוש, כך או כך העוגייה תצא טעימה.
הפעם הכנתי בצק אחר שמשלב חמאה ושמן יחד.
התוצאה הייתה בצק רך, פריך וכזה ששומר על צורת אוזן ההמן מבלי להיפתח בזמן האפייה.
מרכיבים לבצק:
3 כוסות קמח לבן
1 כפית אבקת אפייה
2 כפות שטוחות סוכר לבן
1 כפית תמצית וניל
170 גרם חמאה רכה \ נטורינה לקבלת בצק פרווה
4 כפות שמן קנולה
1/2 כוס חלב\ מים
מצרכים למלית:
קופסת ממרח תמרים מעורבבת עם 4 כפות שקדים\ או אגוזים קצוצים דק, כפית גדושה קינמון וחצי כף ברנדי ( מומלץ לא חובה)
* את התמרים ניתן להחליף בממרח שוקולד\ ממרח לוטוס\ פרג.
לפיזור: אבקת סוכר
אופן ההכנה:
- במעבד מזון, או מיקסר עם וו גיטרה\ קערה גדולה ללישה ידנית
- מניחים קמח, סוכר ואבקת אפייה, מערבבים יחד ומוסיפים לקערה את יתרת המרכיבים ולישים יחד לבצק אחיד, יש לשים לב לא ללוש את הבצק יותר מידי, כדי לא לאבד את הפריכות.
- מניחים את הבצק בצד ל- 10 דקות
- מקמחים את משטח הרידוד שלנו ומחלקים את הבצק לשני חלקים.
- מרדדים כל חלק לעלה דק פחות מחצי ס"ס, מקפידים לקמח את שני צידי הבצק בזמן הרידוד
- קורצים צורות עגולות ומסירים את הבצק העודף.
- מניחים במרכז כל עיגול כפית מהמלית ומשטחים מעט את המלית סביב העיגול מבלי לגעת בשוליים.
- מקפלים קיפול ראשני לצורת משולש- אוזן המן ואז בעזרת האצבעות לוחצים היטב על על כל חיבורי הבצק .
- מניחים על נייר אפייה וחוזרים על הפעולה.
- אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 20 דקות
- מצננים צינון מלא ומפזרים מעל אבקת סוכר, שומרים בקופסא אטומה.
- מומלץ לפזר את אבקת הסוכר לפני ההגשה.