דילוג לתוכן הראשי

מקלות וניל






 כמה קל לשמח מישהו? 

כמה קל לשמח אדם אחר? לפעמים זו מוחחה קטנה שתעשו עבורו, לפעמים זו שתיקה כשהוא מדבר כדי להקשיב באמת.

לפעמים זה להראות לאותו האדם שגם הוא חשוב לכם בדיוק כמו שהוא מתנהג אליכם.

לא לוקח זמן רב לשמח מישהו אחר, כל מה שזה מצריך זו מחשבה נקייה ולב אמיתי.

לפעמים השמחה באה ממחווה קטנה של התנהגות ולפעמים השמחה באה מהתנור הביתי שלכם, משהו קטן מהיר ומתוק שמשמח כל מי שנוגס בו.

מקלות וניל בתיק האוכל שלנו, ביס עמוס בקרם פטיסייר, בצק מתפצח ואבקת סוכר שהופכת כל ביס לחיוך, כמה דקות זה כל מה שתצטרכו.


מרכיבים:

לבצק:

1 חבילת בצק עלים מופשר במקרר

לקרם הוניל:

3 חלמונים

3.5 כוסות חלב- ניתן להחליף בנוזל  קוקוס

250 מ"ל שמנת להקצפה

1/2 כוס סוכר

תכולת מקל וניל- מומלץ מאוד השתמש בוניל איכותי לקרם הזה, אבל גם כפית תמצית וניל תעשה את העבודה.

3 כפות קורנפלור מעורבבות עם 3 כפות מים 

לציפוי: חלבון 

להגשה: אבקת סוכר



אופן ההכנה:

  1. בסיר מחממים את החלב, הסוכר,וניל והשמנת עד לחימום מסירים מהאש.
  2. בקערה נפרדת טורפים במטרפה את החלמונים עם הקורנפלור המומס במים.
  3. לוקחים כמצקת מהסיר עם הנוזל החמים וטורפים אל החלמונים - השוואת טמפרטורות.
  4. חוזרים על הפעולה עם מצקת נוספת בקערת החלמונים וטורפים היטב.
  5. לאחר מכן מחזירים את כל תכולת הקערה אל הסיר עם הנוזל החמים וטורפים היטב.
  6. מחזירים את הסיר אל הכיריים ועובדים עם להבה נמוכה, טורפים כל הזמן עד שהקרם מתגבש ומסירים מהאש.
  7. מעבירים את הקרם לקערה ומכסים בניילון נצמד, מצננים כ- 30 דקות במקרר.
  8. לאחר צינון הקרם פורסים בצק עלים על משטח מקומח מעט
  9. חותכים מלבנים באורך של 10 ס"מ וברוחב של כ- 6 ס"מ- אפשר להכין קטן יותר, תלןי בגול שאתם מעדיפיםץ
  10. מניחים מקרם הפטיסייר שורה לאורך המלבן- מומלץ להשתמש בשקית זילוף כדי להקל על העבודה.
  11. מגלגלים את הבצק למקל ומניחים על תבני מרופדת נייר אפייה כשהחלק שסגרנו נמצא מתחת והחלק החלק של הבצק פונה למעלה.
  12. מצפים בחלבון .
  13. אופים בתנור שחומם ל- 180 מעלות כ- 25 דקות או עד הזהבה ומגישים עם אבקת סוכר מעל



פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

עוגת שוקולד קטוגנית

 ימי שישי בבוקר הם הימים הכי מיוחדים, יש להם קצב משלהם, להתעורר ביקיצה טבעית, להכין בצק לחלות, לשתות קפה עם חברים, הקצב הוא שונה ואיתו גם כל יום שישי שונה ובכל שישי אני מוצאת עצמי עושה משהו אחר, אולי כי אני אדם שלא אוהב להשתעמם ואולי כי צחוק הוא חלק בלתי נפרד מהחיים שלי וכשעושים כל פעם משהו אחר מגיעים לסיטואציות מצחיקות. לפני כמה שבועות בזמן שחיכיתי לבצק החלה שיתפח, הכנתי אותה בפעם הראשונה והבאתי אותה איתי לארוחת ערב אצל המשפחה. לא סיפרתי להם שהיא שונה...רק נהניתי לראות כמה הם מתלהבים ממנה. עוגת שוקולד  מיוחדת בתיק האוכל שלנו, ללא גלוטן, ללא סוכר, דלת פחמימה ועם מרקם שנמס בפה. מרכיבים לעוגה בקוטר 24 5 ביצים מופרדות 1 כוס תחליף סוכר אריתריטול 100 גרם חמאה \  תחליף פרווה 1 כוס שמנת להקצפה\ קרם קוקוס 100 גרם שוקולד 85% ומעלה 1.5 כוסות קמח שקדים 1/2 כוס קמח קוקוס 1 כפית אבקת אפייה לציפוי הגנאש ממיסים יחד ומערבבים עד לרוטב חלק : 50 גרם שוקולד 85% ומעלה 1 כפית תחליף סוכר 4 כפות שמנת להקצפה\ קרם קוקוס ההכנה: מפרידים את הביצים לשתי קערות נפרדות מקציפים את החלבונים עם כוס תחליף סוכר עד לקצף עמי

בורקס קטוגני

  אפשר גם אחרת, אפשר גם לנסות דרך אחרת, אף אחד לא אומר לנו שהיא תהיה קלה, אבל בטוח שהיא תהיה שווה את זה. אפשר גם אחרת וזה נוגע לגבי כל תחם בחיים, הכל מתחיל ונגמר בהחלטה שלנו. לקראת חג השבועות שקרב ובא רציתי לפנק את כל אלו שמתגעגעים למאכל שאהוב עליהם רבים מחבריי הקרובים נמנעים מאכילת פחמימות, או גלוטן ובינהם אביב ומעייני שכל מה שהם רוצים לאכול הוא בורקס חם. אז לכבודם, לכבודי ולכבודכם, אפשר גם אחרת בורקס קטוגני בתיק האוכל, דל פחמימה, ללא קמחים מעובדים, ללא גלוטן וככה מכינים אותו. מצרכים: 200 גרם מוצרלה מגוררת 2 כוסות  קמח שקדים ( שקדים טחונים מולבנים) 2 כפות גבינת שמנת 1 ביצה 1 כפית אבקת אפייה 1  כפית מלח למלית : 100 גרם גבינת קשקבל מגוררת 100 גרם גבינה למילוי  ( כנען וכדומה) 1 כפית מלח 1 כוס תרד טרי קצוץ דק מאוד 1/2 כפית פלפל שחור 1 חלבון של ביצה ( את החלמון תשמרו בצד) לציפוי: 1 חלמון ביצה טרוף עם כף שמן זית מלח גס, שומשום, קצח אופן ההכנה: בקערה מניחים את המוצרלה ואת גבינת השמנת וממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד קבלת מרקם רך מאוד מעבירים למיקסר עם ו

פאני פורי ממולא בסלט גלילי‎

  זו לא הכמות, זה מה שאותו אדם יכול להכיל, כל אחד מאיתנו יכול להכיל דברים מסוימים עד לגובה מסוים, עד שאנחנו מרגישים שדי, אי אפשר יותר. ויש גם כאלו שמכילים יותר ממה שחשבו שיוכלו, אני קוראת להם האמיצים, אלו שלמרות הכל הצליחו להכיל יותר, הצליחו להבין שהם חזקים יותר מהכל , שהם יכולים יותר ממה שחשבו. איכשהו הפאני פורי תמיד מזכיר לי את אותם האנשים,   קטן, שברירי ובכל זאת מכיל, מכיל יותר ממה שהוא יכול. פאני פורי וסלט גלילי בתוכו , כזה שמלא בכל מה שירוק , כזה שכיף למלא בתוך פאני פורי קריספי ופשוט לתת ביס. מצרכים: 1 כוס סולת 2 כפות קמח לבן 1/2 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 1.5 כף שמן קנולה  *      הערה: ניתן לקנות בחנויות מתמחות באוכל מהמזרח פאני פורי יבשים ורק לטגן אותם. לטיגון: שמן קנולה לסלט: מערבבים יחד 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד 1/2 כוס נענע קצוצה 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 1 בצל קטן סגול קצוץ 4 עגבניות שרי קצוצות 1 כפית מלח 1 כפית זעתר 2 כפות שמן זית 1 גבעול סלרי קצוץ כולל העלים מיץ מחצי לימון 7 זיתים שחורים מיובשים במלח קצוצים דק ללא