הוא מרשים, הוא חגיגי, הוא יפה כל כך למרכז השולחן והא ממולא בבצלים מקורמלין וגבינות מה שיוצר ביס מושלם , לחם שלושת הבצלים של שבועות שלנו.
מרכיבים לבצק:
500
גרם קמח
כף
שמרים יבשים
כפית
מלח
רבע
כוס סוכר
1.5-2
כוסות מים פושרים
50
גרם חמאה מומסת- ניתן לטבען ולהחליף בשמן זית
לתערובת הבצלים:
3
כפות שמן זית
1
בצל לבן קצוץ דק
1
בצל סגול קצוץ דק
2
בצלים ירוקים קצוצים דק
1
כפית שטוחה של מלח
1
כפית פלפל שחור גרוס
לגבינות:
350 גרם קשקבל מגוררת
לציפוי: ביצה טרופה
אופן ההכנה:
1. מערבבים בקערה קמח שמרים וסוכר
2. יוצרים גומה ומוסיפים לה מלח, 50 גרם חמאה
מומסת וכוס וחצי של מים פושרים.
3. מתחילים ללוש ומוסיפים עוד חצי כוס מים אם
יש צורך- הבצק אמור להיות במרקם גמיש .
4. משאירים להתפחה בקערה מכוסה בשקית כ- 40
דקות ובינתיים מכינים את תערובת הבצלים .
5. במחבת מניחים שמן זית ומוסיפים את הבצלים ,
המלח והפלפל, מטגנים תוך כדי ערבוב עד שהבצלים מזהיבים ממש, מסירים מהאש ומצננים.
6. לאחר 40 דקות לשים את הבצק בשנית על משטח
מקומח ומחלקים לארבעה חלקים.
7. מרדדים כל חלק לצורת אליפסה .
8. בצד אחד של העלה מניחים בצלים וגבינות
ובחציו השני יוצרים חתכים ארוכים ודקים
עד
החצי בעזרת גלגלת פיצה.
9. מגלגלים את החלק עם הגבינות לכיוון החלק עם
הרצועות החתוכות ומצמידים .
מניחים
בתבנית קוגלהוף משומנת בחמאה, או תבנית עגולה וחוזרים על הפעולה עם שלושת החלקים עד שנוצר "כתר" עגול.
מברישים בביצה טרופה
ומתפיחים 20 דקות
אופים
בחום של 180 מעלות כ- 30 דקות עד הזהבה.