הסלמון הוא דג מופלא, מתחיל את המסע שלו נגד הזרם, עובר קילומטרים ומטפס גבהים תחת זרם חזק, רק כדי להשלים את המטרה שלו, רק כדי להשלים את המסע.
יש לנו דבר, או שניים ללמוד ממנו, מאותו בעל חיים שנולד עם מטרה,כזה שלא מוותר לעצמו, כזה שנלחם, כזה שבסוף המסע שלא לא מוותר גם על החזרה הביתה, בדיוק לנקודה בה התחיל רק כדי להבין שהוא יכל לעשות את זה, רק כדי להבין שאין דבר חזק יותר מכוח הרצון.
בחיים כמו בטבע יש לכל אחד מסע, יש כאלו שהמסע שלהם מרופד בדרך סלולה ויש כאלו שהדרך שלהם רצופה בסלעים , מורדות ועליות וכמו תמיד, יש את האנשים שיבחרו את הדרך הסלולה הקלה ויש את אלו שיבחרו מראש את הדרך הלא ברורה , רק כדי להבין שדרך היא דבר לא חשוב פחות מהמטרה, דרך היא זאת שבונה לנו את האופי.
מרכיבים לדג :
2 יחידות סלמון טרי במשקל של 150- 200 גרם כל אחד
למרינדה:
2 כפות חרדל דיז'ון עם גרגירים
1 כפית קליפת לימון מגוררת
2 כפות מיץ לימון
2 כפות דבש\ סילאן
2 כפות רוטב סויה
3 כפות שמן זית
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1/2 כפית מלח
מרכיבים לירקות
3 תפוחי אדמה לא קלופים פרוסים לפרוסות דקות
2 כפות שמן זית
מלח גס
2 סלקים חצויים לרבעים
ההכנה:
יש לנו דבר, או שניים ללמוד ממנו, מאותו בעל חיים שנולד עם מטרה,כזה שלא מוותר לעצמו, כזה שנלחם, כזה שבסוף המסע שלא לא מוותר גם על החזרה הביתה, בדיוק לנקודה בה התחיל רק כדי להבין שהוא יכל לעשות את זה, רק כדי להבין שאין דבר חזק יותר מכוח הרצון.
בחיים כמו בטבע יש לכל אחד מסע, יש כאלו שהמסע שלהם מרופד בדרך סלולה ויש כאלו שהדרך שלהם רצופה בסלעים , מורדות ועליות וכמו תמיד, יש את האנשים שיבחרו את הדרך הסלולה הקלה ויש את אלו שיבחרו מראש את הדרך הלא ברורה , רק כדי להבין שדרך היא דבר לא חשוב פחות מהמטרה, דרך היא זאת שבונה לנו את האופי.
מרכיבים לדג :
2 יחידות סלמון טרי במשקל של 150- 200 גרם כל אחד
למרינדה:
2 כפות חרדל דיז'ון עם גרגירים
1 כפית קליפת לימון מגוררת
2 כפות מיץ לימון
2 כפות דבש\ סילאן
2 כפות רוטב סויה
3 כפות שמן זית
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1/2 כפית מלח
מרכיבים לירקות
3 תפוחי אדמה לא קלופים פרוסים לפרוסות דקות
2 כפות שמן זית
מלח גס
2 סלקים חצויים לרבעים
ההכנה:
- מערבבים יחד את מרכיבי המרינדה של הדג ועוטפים את הדג מכל צדדיו, משאירים במקרר עטוף במרינדה ל- 20 דקות לפחות .
- מעבירים את פרוסות תפוחי האדמה לקערה ומכסים במים רותחים וכפית מלח, משרים את תפוחי האדמה במים חצי שעה.
- מסננים ושוטפים את תפוחי האדמה ,מייבשים היטב עם מגבת.
- מעבירים לקערה עם 2 כפות שמן זית, כפית שום גבישי וכפית מלח גס, מערבבים היטב ומסדרים בצורה שטוחה ולא בערמה על תבנית מרופדת נייר אפייה מניחים בצד התבנית גם את הסלקים.
- מכניסים לתנור בחום גבוה של 200 מעלות ל- 15 דקות , לאחר 15 דקות מוציאים מהתנור ומסדרים בין פרוסות תפוחי האדמה את פילה הסלמון כשהעור מונח כלפי מטה, אופים הכל יחד 20 דקות ומגישים לצד לימון וירק מאודה.