השנה נחגוג את העצמאות קצת אחרת, השנה נשארים בבתים, חלק בבניינים, חלק במרפסות וחלק בגינות, כך או כך, נשארים כולם בבתים.
אז חלק יוציאו את הפלאנצ'ה וחלק יוציאו את המנגל העיקר שיהיה פיקניק בבית.
ומה שהכי כיף בכל פיקניק בבית, או בחוץ הן התוספות שמקשטות את השולחן: טחינה, ירקות וסלטים טריים וכייפים .
סלט עלים ירוקים בתיק האוכל שלנו, קצת חמוץ, קצת מתוק ובעיקר כייפי וקראנצ'י, כזה שאתם בטוח הולכים לאמץ כל השנה.
מרכיבים לקערת סלט :
3-4 כוסות סלרי קצוץ- גבעולים ועלים
1 כוס פטרוזיליה קצוצה
2 כפות עלי נענע קצוצים.
1 בצל קטן קצוץ דק דק
1/4 כוס חמוציות מיובשות
מצרכים לרוטב:
1/2 כוס פקאן\ בוטנים \ אגוזים
3 כפות שמן זית
3 כפות סילאן
1 כף רוטב סויה
4 כפות חומץ יין לבן או חומץ רגיל בהיר.
1 כפית שטוחה של מלח
1 כפית שטוחה של פלפל שחור
1 כף קליפת לימון מגוררת דק.
אופן ההכנה:
בקלחת מניחים שמן זית ואת הפקאנים\ הבוטנים, מחממים תוך כדי ערבוב עד שהם קלויים ומסירים מהאש! אל אותה הקלחת עם השמן והאגוזים מוסיפים תוך כדי ערבוב מהיר חומץ, קליפת לימון, מלח, פלפל, סויה וסילאן.
מערבבים ושופכים על הסלט .
מערבבים היטב את הסלט ומגישים.
טיפ= מומלץ להכין את כל הירוקים מראש ואת הרוטב להכין לפני ההגשה