מזכרות מתוקות הן אלו שאיכשהו תמיד יישארו לנו בתודעה.
יש רגעים בחיים שהיינו רוצים לשים מאחור, יש רגעים בחיים שהיינו רוצים לתקן ויש רגעים בחיים שהמזכרות
המתוקות הן מה שנזכור אחרי הכל .
אלו אותם רגעים שאני מקשרת למנות שאני מכינה.
כל בן אדם שמכיר אותי טוב יודע היטב שאני יודעת בדיוק מה הדבר שהוא הכי אוהב בעולם
ואז הגיע הפרג ופתאום יש כמה אנשים שהפרג הפך לדבר שהם הכי אוהבים .
יום אחד ניסיתי להבין על מה המהומה אז טעמתי כפית של מלית פרג חמה ישר מהאש ואז הבנתי שהפכתי לאחד
מאותם האנשים שפרג זה הדבר האהוב עליהם , כמעט כמו שאני אוהבת שבלול פילו עם גבינות ותרד.
אם יש משהו שלמדתי השנה הזאת היא שחשוב לזכור קודם כל לאהוב את עצמנו כדי שנוכל להרשות לאחרים
לאהוב גם.
סהרוני פרסבורגר חמים בתיק האוכל שלנו, כאלו שמלאים בפרג חם, כאלו שמזכירים לנו שהמזכרות
המתוקות שניתן לאחרים הן המזכרות הכי נחשבות וזה בדיוק מה שאני הולכת לעשות , להשאיר זיכרונות.
מרכיבים לבצק:
1/2 כף שמרים יבשים 2 חלמונים 3/4 כוס חלב פושר
150 גרם חמאה
3 כוסות קמח לבן
2 כפות סוכר
1 כפית תמצית שקדים
קורט מלח
למלית :
1 כוס חלב
1/2 כוס סוכר
2.5 כוסות פרג טרי טחון
50 גרם חמאה
1 כף קליפת הדרים ( לימון \ תפוז) מגוררת דק
1 כפית תמצית וניל
4 כפות צימוקים - אופציה לא חובה
אופן ההכנה:
1. במיקסר עם וו לישה לשים יחד את כל מרכיבי הבצק מלבד החמאה.
2. לאחר 3 דקות לישה מוסיפים את החמאה בהדרגה וממשיכים ללוש לבצק אחיד
3. עוטפים את קערת הבצק היטב ומעבירים למקרר לחמש שעות או לילה שלם
4. הבצק לא תופח המון .
5. מבלים בקלחת את מרכיבי המלית יחד על להבה נמוכה תוך כדי ערבוב ואם יש צורך מוסיפים עוד מעט חלב.
שומרים בקירור.
6. לאחר צינון הבצק לשים שוב את הבצק על משטח ומחלקים לכדורים בגודל קלמנטינה כ- 60 גרם.
7. מרדדים כל כדור לעיגול מוארך מעט.
8. מניחים בחלק אחד לאורכו מלית נדיבה ומגלגלים לרצועה מהודקת ואז לחצי ירח .
9. מניחים על תבנית מרופדת נייר אפייה ומברישים בחלמון טרוף עם חלב.
10. ניתן לפזר מעל מעט שבבי סוכר.
11. מניחים להתפחה כ- 20 דקות ואופים ב- 180 מעלות כ- 25 דקות עד הזהבה.