דילוג לתוכן הראשי

פאי בראוניז


״
רק הרגע הזה קיים, והביטחון הלא יאומן שכל מה שתחת השמש נכתב באותה היד.
 זו היד המעוררת אהבה, ובוראת נשמה-אחות לכל אדם עובד, ולכל אדם נח, ולכל אדם המחפש אוצרות תחת השמש. כי בלי אהבה כזאת לא תהיה משמעות לחלומותיהם של בני האדם"...( פאולו קואלו)..
זו היד שבוחרת ליצור כל פעם מחדש , לצלם, לבשל, לכתוב, זו היד שיודעת מתי להפסיק לכתוב את אשר בלב ולהגיד ללב להמשיך ללכת, זו היד שיודעת לשלוח אימוג'י מלא באהבה כשמרגיש הכי נכון.
זו היד שיודעת בדיוק עד מתי, עד מתי לערבב, עד מתי להמשיך להוסיף, או לגרוע, זו היד שיודעת לבטא את מה שאנחנו יודעים בפנים ולהביא אותו לידי ביטוי.
פאי בראוניז בתיק האוכל שלנו, פאי עמוס במלית שוקולדית וקישוטים קראנצ'יים, פאי שהיד בחרה להכין אחרי שעמוק בפנים זה הרגיש הכי נכון .




מצרכים לבצק:
180 גרם חמאה חתוכה לקוביות
1/2 כוס סוכר
3 כוסות קמח לבן
4 כפות חלב
2 חלמונים
קורט מלח
1/2 כפית תמצית וניל

מצרכים לבראוניז:
2 ביצים 
100 גרם חמאה 
3 כפות קמח רגיל
3 כפות קקאו 
קורט מלח
4 כפות סוכר
150 גרם שוקולד מריר




לקישוט : 
שאריות הבצק , פקאנים קלופים \ פיצוחים , קלופים ולא קלויים , מטבעות שוקולד, מעט מלח גס.


אופן ההכנה:
1.      מעבדים את כל מרכיבי הבצק במעבד מזון
2.      עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל- 20 דקות .
3.      מרדדים את הבצק על נייר אפייה מקומח ומעבירים לתבנית פאי בקוטר 24
4.      מהדקים את הבצק סביב התבנית  ומעבירים למקפיא 
ל -10 דקות , את השאריות מניחים בצק ומרדדים ליצירת קישוטים .
5.      בקערה גדולה ממיסים בפולסים של 30 שניות במיקרוגל או על בן מארי את החמאה עם השוקולד.
6.      מערבבים היטב עד למסה חלקה ומוסיפים את הסוכר והמלח, ממשיכים לבחוש .
7.      מוסיפים את הביצים אחת אחת תוך כדי בחישה.
8.      מקלפים את תוך המסה את הקקאו והקמח .
9.      שופכים את המסה אל התבנית עם הקלתית הקפואה ומקשטים את הפאי.
10.  אופים בתנור שחום מראש ל- 170 מעלות  כ25 דקות ומצננים.



פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

עוגת שוקולד קטוגנית

 ימי שישי בבוקר הם הימים הכי מיוחדים, יש להם קצב משלהם, להתעורר ביקיצה טבעית, להכין בצק לחלות, לשתות קפה עם חברים, הקצב הוא שונה ואיתו גם כל יום שישי שונה ובכל שישי אני מוצאת עצמי עושה משהו אחר, אולי כי אני אדם שלא אוהב להשתעמם ואולי כי צחוק הוא חלק בלתי נפרד מהחיים שלי וכשעושים כל פעם משהו אחר מגיעים לסיטואציות מצחיקות. לפני כמה שבועות בזמן שחיכיתי לבצק החלה שיתפח, הכנתי אותה בפעם הראשונה והבאתי אותה איתי לארוחת ערב אצל המשפחה. לא סיפרתי להם שהיא שונה...רק נהניתי לראות כמה הם מתלהבים ממנה. עוגת שוקולד  מיוחדת בתיק האוכל שלנו, ללא גלוטן, ללא סוכר, דלת פחמימה ועם מרקם שנמס בפה. מרכיבים לעוגה בקוטר 24 5 ביצים מופרדות 1 כוס תחליף סוכר אריתריטול 100 גרם חמאה \  תחליף פרווה 1 כוס שמנת להקצפה\ קרם קוקוס 100 גרם שוקולד 85% ומעלה 1.5 כוסות קמח שקדים 1/2 כוס קמח קוקוס 1 כפית אבקת אפייה לציפוי הגנאש ממיסים יחד ומערבבים עד לרוטב חלק : 50 גרם שוקולד 85% ומעלה 1 כפית תחליף סוכר 4 כפות שמנת להקצפה\ קרם קוקוס ההכנה: מפרידים את הביצים לשתי קערות נפרדות מקציפים את החלבונים עם כוס תחליף סוכר עד לקצף עמי

בורקס קטוגני

  אפשר גם אחרת, אפשר גם לנסות דרך אחרת, אף אחד לא אומר לנו שהיא תהיה קלה, אבל בטוח שהיא תהיה שווה את זה. אפשר גם אחרת וזה נוגע לגבי כל תחם בחיים, הכל מתחיל ונגמר בהחלטה שלנו. לקראת חג השבועות שקרב ובא רציתי לפנק את כל אלו שמתגעגעים למאכל שאהוב עליהם רבים מחבריי הקרובים נמנעים מאכילת פחמימות, או גלוטן ובינהם אביב ומעייני שכל מה שהם רוצים לאכול הוא בורקס חם. אז לכבודם, לכבודי ולכבודכם, אפשר גם אחרת בורקס קטוגני בתיק האוכל, דל פחמימה, ללא קמחים מעובדים, ללא גלוטן וככה מכינים אותו. מצרכים: 200 גרם מוצרלה מגוררת 2 כוסות  קמח שקדים ( שקדים טחונים מולבנים) 2 כפות גבינת שמנת 1 ביצה 1 כפית אבקת אפייה 1  כפית מלח למלית : 100 גרם גבינת קשקבל מגוררת 100 גרם גבינה למילוי  ( כנען וכדומה) 1 כפית מלח 1 כוס תרד טרי קצוץ דק מאוד 1/2 כפית פלפל שחור 1 חלבון של ביצה ( את החלמון תשמרו בצד) לציפוי: 1 חלמון ביצה טרוף עם כף שמן זית מלח גס, שומשום, קצח אופן ההכנה: בקערה מניחים את המוצרלה ואת גבינת השמנת וממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד קבלת מרקם רך מאוד מעבירים למיקסר עם ו

פאני פורי ממולא בסלט גלילי‎

  זו לא הכמות, זה מה שאותו אדם יכול להכיל, כל אחד מאיתנו יכול להכיל דברים מסוימים עד לגובה מסוים, עד שאנחנו מרגישים שדי, אי אפשר יותר. ויש גם כאלו שמכילים יותר ממה שחשבו שיוכלו, אני קוראת להם האמיצים, אלו שלמרות הכל הצליחו להכיל יותר, הצליחו להבין שהם חזקים יותר מהכל , שהם יכולים יותר ממה שחשבו. איכשהו הפאני פורי תמיד מזכיר לי את אותם האנשים,   קטן, שברירי ובכל זאת מכיל, מכיל יותר ממה שהוא יכול. פאני פורי וסלט גלילי בתוכו , כזה שמלא בכל מה שירוק , כזה שכיף למלא בתוך פאני פורי קריספי ופשוט לתת ביס. מצרכים: 1 כוס סולת 2 כפות קמח לבן 1/2 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 1.5 כף שמן קנולה  *      הערה: ניתן לקנות בחנויות מתמחות באוכל מהמזרח פאני פורי יבשים ורק לטגן אותם. לטיגון: שמן קנולה לסלט: מערבבים יחד 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד 1/2 כוס נענע קצוצה 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 1 בצל קטן סגול קצוץ 4 עגבניות שרי קצוצות 1 כפית מלח 1 כפית זעתר 2 כפות שמן זית 1 גבעול סלרי קצוץ כולל העלים מיץ מחצי לימון 7 זיתים שחורים מיובשים במלח קצוצים דק ללא