"מיליוני סינים לא טועים", מיליוני סינים גם מאמינים באלפי ציטוטים, במנטרות לחיים, בחיים נקיים' בחיים פשוטים, בחיבור לאדמה, בהקשבה, בשתיקה.
מיליוני סינים עומדים במטבח ומכינים מאכלים שאני קוראת להם
" נכונים" , נכונים כי הם מכילים כל מה שצריך, נכונים כי הם פשוטים ויחד עם זאת כל כך עשירים בטעמים, במרקמים, בגיוונים .
בינג בתיק האוכל שלנו, פיתה דקיקה מלאה בטעמים שמכינים על מחבת.
קצת חריפה, קצת עוקצת, מלאה בירק ובעיקר טעימה.
מיליוני סינים לא טועים אז מי אנחנו שנחלוק על זה?:)
מצרכים:
3 כוסות קמח לבן
1.5 כוסות מים רותחים
1 כפית מלח
מצרכים למלית: מערבבים יחד
כף שמן זית
חצי חבילת כוסברה קצוצה דק מאוד
1/2 כוס בזיליקום קצוץ- ר ק העלים.
1/2 כוס בצל ירוק קצוץ
1 שן שום כתושה
1 פלפל חריף ירוק קצוץ דק
1/2 כפית מלח
1/2 כפית סוכר חום
אופן ההכנה:
1. בקערה מניחים את הקמח ואת המלח
2. מערבבים ויוצרים גומה במרכז, שופכים אל הגומה את המים הרותחים ומערבבים עם כף עץ את המרכיבים ליצירת בצק ולאט לאט מתחילים ללוש עם היד עד לקבלת בצק אחיד- ניתן ללוש במיקסר עם וו גיטרה.
3. מניחים בקערה בטמפ' החדר כרבע שעה.
4. מחלקים את הבצק ל- 8-9 יחידות ומכדררים לכדורים.
5. כל כדור מרדדים לעלה דק – ניתן לקמח את משטח הרידוד לפי הצורך.
6. מערבבים את כל מרכיבי המלית יחד.
7. מורחים כ- 2 כפות מהמלית שערבבנו על העלוה ומגלגלים את העלה לרצועה מהודקת .
8. את הרצועה מגלגלים על המשט לצורת שבלול.
9. חוזרים על הפעולה עם שער כדורי הבצק.
10. מחממים מחבת נון סטיק ומניחים שבלול על נייר אפייה.
11. מרדדים את השבלול למעין פיתה שטוחה.
12. קולים את הפיתה על מחבת משני בצדדים שלה כ- 4 דקות על כל צד.
13. מניחים בערימה ומכסים במגבת מטבח.
14. מגישים לצד מטבל\ ממרח.