דילוג לתוכן הראשי

עוגת שוקולד קוקוס ללא גלוטן


סדר, מילה עם המון משמעויות, סדר  מתחיל בתוכנו , בדרך בה אנו מתעוררים בדרך בה אנו בוחרים איך יראה היום שלנו, סדר חייב להיות מדויק, כי רק ככה הוא מושלם.
אחת לשנה אנחנו יושבים ללילה של סדר, לילה בו כולם סביב שולחן אחד והמילה "סדר" מקבלת משמעות של בלאגן, של צחוקים, של יין, של חוויות, זה הסדר שלנו והוא מלה במלה אחת ענקית שהיא אהבה, מהסוג שגדלים לתוכה במשפחה.
שולחן של חג בתיק האוכל שלנו והרגע בו נגמר הסדר ומתחיל הקינוח, הרגע בו הקינוח נפרס ומוגש בצלחות בדיוק מושלם.
סדר ודיוק מתחילים אצלנו, כל יום מחדש ובבחירות שאנו עושים, את הקינוח הזה אנחנו בחרנו, ככה בלי פתקי הצבעה, כי ידענו שהוא נכון, חג שמח.

מצרכים לעוגה בקוטר 24- בגרסא חלבית\ פרווה.
מצרכים לבסיס:
4 ביצים
1כפית גדושה אבקת אפייה
3/4 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
100 גרם שוקולד מריר
100 גרם חמאה \ לפרווה 100 גרם שמן קוקוס
100 גרם שקדים \ אגוזי מלך טחונים דק
4 כפות קקאו
2 כפות קורנפלור


מצרכים לשכבת הקוקוס:
250 גרם קוקוס טחון
1 חלבון
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס קרם קוקוס

לשכבת הגנאש:
200 גרם שוקולד מריר
200 מ"ל שמנת להקצפה \ קרם קוקוס

לקישוט :
קוקוס קלוי

אופן ההכנה:
ממיסים בסיר קטן את החמאה והשוקולד.
מקציפים את הביצים עם הסוכר כ- 5 דקות עד לצבע בהיר

שופכים את השוקולד המומס עם החמאה אל מסת הביצים תוך כדי הקצפה  מערבבים בקערה נפרדת את הקקאו, אבקת האפייה, הקורנפלור והשקדים הטחונים.
מקבלים את תוכל הקערה אל מסת הביצים והשוקולד.
מעבירים לתבנית מרופדת נייר אפייה ואופים כ- 20 דקות בחום של 160 מעלות.
בזמן הזה מערבבים יחד בקערה את כל מרכיבי מלית הקוקוס.
מוציאים את העוגה החצי אפויה ומשטחים בזהירות את מלית הקוקוס על העוגה ומחזירים לאפייה נוספת של 15 דקות בחום של 150 מעלות.
מצננים את העוגה.
ממיסים יחד את השמנת והשוקולד לגנאש שופכים על העוגה.
מעבירים לקירור של שעתים לפני ההגשה.




פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

עוגת שוקולד קטוגנית

 ימי שישי בבוקר הם הימים הכי מיוחדים, יש להם קצב משלהם, להתעורר ביקיצה טבעית, להכין בצק לחלות, לשתות קפה עם חברים, הקצב הוא שונה ואיתו גם כל יום שישי שונה ובכל שישי אני מוצאת עצמי עושה משהו אחר, אולי כי אני אדם שלא אוהב להשתעמם ואולי כי צחוק הוא חלק בלתי נפרד מהחיים שלי וכשעושים כל פעם משהו אחר מגיעים לסיטואציות מצחיקות. לפני כמה שבועות בזמן שחיכיתי לבצק החלה שיתפח, הכנתי אותה בפעם הראשונה והבאתי אותה איתי לארוחת ערב אצל המשפחה. לא סיפרתי להם שהיא שונה...רק נהניתי לראות כמה הם מתלהבים ממנה. עוגת שוקולד  מיוחדת בתיק האוכל שלנו, ללא גלוטן, ללא סוכר, דלת פחמימה ועם מרקם שנמס בפה. מרכיבים לעוגה בקוטר 24 5 ביצים מופרדות 1 כוס תחליף סוכר אריתריטול 100 גרם חמאה \  תחליף פרווה 1 כוס שמנת להקצפה\ קרם קוקוס 100 גרם שוקולד 85% ומעלה 1.5 כוסות קמח שקדים 1/2 כוס קמח קוקוס 1 כפית אבקת אפייה לציפוי הגנאש ממיסים יחד ומערבבים עד לרוטב חלק : 50 גרם שוקולד 85% ומעלה 1 כפית תחליף סוכר 4 כפות שמנת להקצפה\ קרם קוקוס ההכנה: מפרידים את הביצים לשתי קערות נפרדות מקציפים את החלבונים עם כוס תחליף סוכר עד לקצף עמי

בורקס קטוגני

  אפשר גם אחרת, אפשר גם לנסות דרך אחרת, אף אחד לא אומר לנו שהיא תהיה קלה, אבל בטוח שהיא תהיה שווה את זה. אפשר גם אחרת וזה נוגע לגבי כל תחם בחיים, הכל מתחיל ונגמר בהחלטה שלנו. לקראת חג השבועות שקרב ובא רציתי לפנק את כל אלו שמתגעגעים למאכל שאהוב עליהם רבים מחבריי הקרובים נמנעים מאכילת פחמימות, או גלוטן ובינהם אביב ומעייני שכל מה שהם רוצים לאכול הוא בורקס חם. אז לכבודם, לכבודי ולכבודכם, אפשר גם אחרת בורקס קטוגני בתיק האוכל, דל פחמימה, ללא קמחים מעובדים, ללא גלוטן וככה מכינים אותו. מצרכים: 200 גרם מוצרלה מגוררת 2 כוסות  קמח שקדים ( שקדים טחונים מולבנים) 2 כפות גבינת שמנת 1 ביצה 1 כפית אבקת אפייה 1  כפית מלח למלית : 100 גרם גבינת קשקבל מגוררת 100 גרם גבינה למילוי  ( כנען וכדומה) 1 כפית מלח 1 כוס תרד טרי קצוץ דק מאוד 1/2 כפית פלפל שחור 1 חלבון של ביצה ( את החלמון תשמרו בצד) לציפוי: 1 חלמון ביצה טרוף עם כף שמן זית מלח גס, שומשום, קצח אופן ההכנה: בקערה מניחים את המוצרלה ואת גבינת השמנת וממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד קבלת מרקם רך מאוד מעבירים למיקסר עם ו

פאני פורי ממולא בסלט גלילי‎

  זו לא הכמות, זה מה שאותו אדם יכול להכיל, כל אחד מאיתנו יכול להכיל דברים מסוימים עד לגובה מסוים, עד שאנחנו מרגישים שדי, אי אפשר יותר. ויש גם כאלו שמכילים יותר ממה שחשבו שיוכלו, אני קוראת להם האמיצים, אלו שלמרות הכל הצליחו להכיל יותר, הצליחו להבין שהם חזקים יותר מהכל , שהם יכולים יותר ממה שחשבו. איכשהו הפאני פורי תמיד מזכיר לי את אותם האנשים,   קטן, שברירי ובכל זאת מכיל, מכיל יותר ממה שהוא יכול. פאני פורי וסלט גלילי בתוכו , כזה שמלא בכל מה שירוק , כזה שכיף למלא בתוך פאני פורי קריספי ופשוט לתת ביס. מצרכים: 1 כוס סולת 2 כפות קמח לבן 1/2 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 1.5 כף שמן קנולה  *      הערה: ניתן לקנות בחנויות מתמחות באוכל מהמזרח פאני פורי יבשים ורק לטגן אותם. לטיגון: שמן קנולה לסלט: מערבבים יחד 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד 1/2 כוס נענע קצוצה 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 1 בצל קטן סגול קצוץ 4 עגבניות שרי קצוצות 1 כפית מלח 1 כפית זעתר 2 כפות שמן זית 1 גבעול סלרי קצוץ כולל העלים מיץ מחצי לימון 7 זיתים שחורים מיובשים במלח קצוצים דק ללא