למדתי שיש רעש ענק בתוך שתיקה, למדתי לאהוב, לאהוב את הקפה של הבוקר, את הזריחה, את הרגע שמתעוררים כדי לעשות משהו שממש אוהבים.
למדתי להילחם, להילחם על מה שחשוב, להילחם על עצמי.
למדתי שלא חשוב מה קורה לנו בחיים, צריך להיאחז במחשבה שרק טוב יצא מזה, למדתי להעריך את האנשים שעוטפים אותי, למדתי על מי לשמור ואת מי לשחרר, למדתי שמילים חזקות מהכל, שיש דברים שחזקים מהכל ומכולם, למדתי להקשיב לעצמי ולשותפים בחיי.
למדתי שאני חזקה, הרבה יותר ממה שחשבתי, למדתי שהחיים חזקים מהכל,, למדתי שצריך כל יום לעשות לפחות משהו אחד טוב עבור מישהו אחר, כי רק ככה נקום עם חיוך למחרת.
למדתי מגיל קטן להקשיב, למדתי להתבונן, למדתי מלצפות מהצד, מלראות את הידיים של סבתא במטבח מכינות דברים שאנחנו אוהבים.
למדתי שיש טכניקה ויש לב וכשמערבבים את שניהם יחד אז יוצרים דברים מופלאים.
למדתי שיש דרך אחרת וגם היא טובה, בדיוק כמו הטירמיסו של שישי בבוקר.
24 בישקוטים
4 חלמונים
300 גרם מסקרפונה
250 מ"ל שמנת מתוקה
4 כפות סוכר
קקאו לפיזור
כוס וחצי של קפה מגורען מרוכז + כף ברנדי
ההכנה:
בקערה המונחת על בן מארי מקציפים את החלמונים עם הסוכר כ- 6 דקות.
מורידים מבן המארי ומקציפים לתערובת החלמונים את המסקרפונה.
מקציפים בקערה נפרדת את השמנת המתוקה ומקפלים אותה לתערובת השנייה.
מעבירים לשקית זילוף ומכניסים למקרר.
כאן מגיע ה"טריק" שרץ ברשת, ליצירת טירמיסו בצורה עגולה:
על מגש רחב מניחים ניילון נצמד, טובלים את הבישקוטי בקפה ומניחים שורה של 12 בישקוטי צמודים אחד לשני, מעליהם בצורה אנכים מניחים עוד שורה של 12 בישקוטי שחופפים לאלו בשורה למטה. מכסים בעוד יריעה של ניילון נצמד ומעבירים לארבע שעות למקרר.
לאחר ארבע שעות מסירים את הניילון הנצמד העליון, מפזרים קקאו וממלאים בקרם – ניתן להשאיר קרם לעיטור העוגה.
מגלגלים בזהירות את הבישקוטי לצורת רולדה בעזרת הניילון הנצמד למטה, מסירים בזהירות, מעבירים לתבנית הגשה ומפזרים שוב קקאו.