שולחן גדול לבן שהוא פתח במרכז המטבח. סינר לבן, שיער אסוף, צמיד עור דק ביד אחת, צמידי זהב של סבתא ביד השנייה, 2 כוסות של תה, צלחת אננס טרי שהגיע מהצפון, מוזיקה ברקע ושעה כזאת בין בוקר לצהרים. סיפורים קצרים, בדיחות קטנות על משולשים ושבלולים ומתכון לבורקס טורקי שקיבלתי.
הרגע בו פותחים כדור בצק לעלה דק על השולחן, הרגע בו קולטים כמה דק ועדין יכול להיות בצק, בדיוק כמונו, עדינות שיכולה להוביל לקרע או למשהו שלם, הרגע בו ממלאים את מה שאוהבים בתוק כיסוי דק ועדין על שולחן לבן וגדול, סוג של התחלות חדשות. זה לא באמת משנה באיזה צורה עוטפים את הכל מה שמשנה זה מה שבפנים.
4\1 +2 כוסות מים
4\3 כוס מי סודה
1 כפית מלח
1 קילו קמח
שמן קנולה לכיסוי הבצק
למלית: אופציות לכמה מליות
מלית 1:
מטגנים במחבת כ- 3 דקות 2 כוסות עלי תרד עם בצל קצוץ מלח ופלפל מסירים מהאש ומערבבים עם 500 גרם גבינה בולגרית.
מלית 2 : מטגנים במחבת עם מעט שמן 500 גרם בשר בקר טחון ובצל קצוץ, מוסיפים מלח ופלפל ומעט כמון.
מסירים מהאש לאחר שהבשר השחים. מרתיחים 2 ביצים קשות חותכים לקוביות ומערבבים בתערובת הבשר.
מלית 3: מרתיחים 3 תפוחי אדמה, מרסקים בקערה, מטגנים בנפרד 2 בצלים קצוצים ומוסיפים מלח ופלפל ומערבבים במלית תפ"א.
ההכנה:
לשים ביד או במיקסר את הקמח, המלח, הסודה ושתי כוסות מים לבצק גמיש – אם יש צורך מוסיפים עוד כרבע כוס מים.
לאחר מכן לוקחים תבנית גדולה ועמוקה יחסית ( ניתן להשתמש בחד פעמית גדולה) ומחלקים את הבצק לכדורים , 10-12 כדורים.
מניחים בתבנית ומכסים בשמן קנולה – מטרת השמן היא לעטוף את הבצק לגמישותו ולא להחדירו לבצק.
נותנים לבצק לנוח בשמן שעה- שעתיים.
לאחר מכן על משטח רחב פותחים כל כדור בצק לעלה דק ניתן להיעזר במערוך בתחילה ולאחר מכן להשתמש בכפות הידיים להרחיב את גודל העלה בקצוות לעלה דק ככול האפשר.
לאחר מכן מקפלים את 2 קצוות העלה למרכז, מניחים מהמלית בקצה הרחב המחבר את 2 הקצוות ומגלגלים את המלית בתוך הבצק לכרוכית ( רולדה ) ולאחר מכן מגלגלים לצורת שבלול, ניתן באותה דרך לקפל את הבצק לצורת משולש או מרובע לאחר הקיפול הראשוני של 2 הקצוות למרכז.
מניחים את הבורקסים על תבנית מרופדת נייר אפייה ו מברישים בביצה.
אופים ב- 200 מעלות עד שהבורקס משחים – 25-30 דקות.
מניחים את כל השבלולים על ניר אפייה מברישים בביצה טרופה מפזרים
מגישים לצד ביצה קשה וירקות .