יום חמישי, 26 ביוני 2014

עוגת עלי גפן עם צנוברים וחמוציות


לא תמיד מוצאים את הדרך הנכונה לדבר שאותו כל כך רוצים או אוהבים, אבל אם רוצים מוצאים את השביל הזה שייקח אותנו אל הדרך, אל הדבר שכל כך רצינו.
הכניסה לבית הייתה מכוסה בעלי גפן טריים, ביניהם הסתתרו צרורות של ענבים שעדין לא הבשילו ומה יותר טוב מעלי גפן ממולאים לצד טחינה או יוגורט כדי ליהנות מהקיץ, מאכל שאהוב על שנינו אבל דורש קצת התעסקות וזמן, קצת סבלנות לשבת ולגלגל את אותם עלים, הדרך הפשוטה יותר ליהנות מאותם עלי גפן ממולאים במינימום זמן היא להכין את עוגת עלי הגפן, כמה דקות הכנה ולתנור, אותו טעם מוכר, אותה חוויה כיפית של קיץ רק בדרך הקצרה, עוגת עלי גפן במלית של אורז, צנוברים וחמוציות מהגליל ישר לצלחת שלכם




עוגת עלי גפן
תבנית בקוטר 26
כ- 20 עלי גפן בינוניים רצוי טריים אך אפשר גם משומרים
למלית:
1 כוס אורז עגול ( יותר עמילני ולכן העוגה תהיה יציבה יותר) - ניתן להשתמש באורז של סושי
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
רבע כוס סלרי קצוץ
1 בצל קצוץ
רבע כוס צנוברים
כפית בהרט,
חצי כפית מלח
מעט פלפל שחור גרוס
רבע כוס חמוציות
6 כפות שמן זית
לרוטב:
חצי כפית כורכום
כפית בהרט
מלח
פלפל
רבע כוס מיץ לימון
4 כפות שמן זית
1 כפית סילאן
רבע כפית קינמון
ההכנה:
מבשלים את האורז בישול מלא במים בלבד, מסננים מהמים- אך לא שוטפים אותו ומעבירים לקערה
במחבת מטגנים קלות את שמן הזית עם שאר מרכיבי המלית כ- כ דקות ושופכים את כל תכולת המחבת לקערת האורז המבושל, מערבבים הכל יחד ומניחים בצד לצינון.
משמנים היטב תבנית עגולה כולל הדפנות ומרפדים בעלי גפן ( באם משתמשים בעלים  טריים חולטים אותם 3 דקות במים רותחים)בצורה שתכסה את כל התבנית כולל השוליים ומעט מעל גובה שולי התבנית בעלי גפן כאשר הצד המחוספס מופנה כלני פנים התבנית ( משאירים כמה עלים לכיסוי התבנית).
ממלאים את התבנית המרופדת במלית שלנו ומהדקים היטב. סוגרים את שולי העלים ומכסים בעוד עלים עד לכיסוי מוחלט של התבנית.
בעזרת סכין חדה יוצרים כמה חורים על עלים על מנת שהרוטב ייספג טוב יותר במלית.

מערבבים בקערית את כל מרכיבי הרוטב ויוצקים על התבנית.
מכסים בנייר אלומיניום ואופים בחום של 180 מעלות כ- חצי שעה.
בסיום האפייה הופכים את עוגת עלי הגפן על צלחת שטוחה ורחבה.
מומלץ להגיש לצד טחינה או יוגורט.



תגובה 1: