דילוג לתוכן הראשי

עוגת עלי גפן עם צנוברים וחמוציות


לא תמיד מוצאים את הדרך הנכונה לדבר שאותו כל כך רוצים או אוהבים, אבל אם רוצים מוצאים את השביל הזה שייקח אותנו אל הדרך, אל הדבר שכל כך רצינו.
הכניסה לבית הייתה מכוסה בעלי גפן טריים, ביניהם הסתתרו צרורות של ענבים שעדין לא הבשילו ומה יותר טוב מעלי גפן ממולאים לצד טחינה או יוגורט כדי ליהנות מהקיץ, מאכל שאהוב על שנינו אבל דורש קצת התעסקות וזמן, קצת סבלנות לשבת ולגלגל את אותם עלים, הדרך הפשוטה יותר ליהנות מאותם עלי גפן ממולאים במינימום זמן היא להכין את עוגת עלי הגפן, כמה דקות הכנה ולתנור, אותו טעם מוכר, אותה חוויה כיפית של קיץ רק בדרך הקצרה, עוגת עלי גפן במלית של אורז, צנוברים וחמוציות מהגליל ישר לצלחת שלכם




עוגת עלי גפן
תבנית בקוטר 26
כ- 20 עלי גפן בינוניים רצוי טריים אך אפשר גם משומרים
למלית:
1 כוס אורז עגול ( יותר עמילני ולכן העוגה תהיה יציבה יותר) - ניתן להשתמש באורז של סושי
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
רבע כוס סלרי קצוץ
1 בצל קצוץ
רבע כוס צנוברים
כפית בהרט,
חצי כפית מלח
מעט פלפל שחור גרוס
רבע כוס חמוציות
6 כפות שמן זית
לרוטב:
חצי כפית כורכום
כפית בהרט
מלח
פלפל
רבע כוס מיץ לימון
4 כפות שמן זית
1 כפית סילאן
רבע כפית קינמון
ההכנה:
מבשלים את האורז בישול מלא במים בלבד, מסננים מהמים- אך לא שוטפים אותו ומעבירים לקערה
במחבת מטגנים קלות את שמן הזית עם שאר מרכיבי המלית כ- כ דקות ושופכים את כל תכולת המחבת לקערת האורז המבושל, מערבבים הכל יחד ומניחים בצד לצינון.
משמנים היטב תבנית עגולה כולל הדפנות ומרפדים בעלי גפן ( באם משתמשים בעלים  טריים חולטים אותם 3 דקות במים רותחים)בצורה שתכסה את כל התבנית כולל השוליים ומעט מעל גובה שולי התבנית בעלי גפן כאשר הצד המחוספס מופנה כלני פנים התבנית ( משאירים כמה עלים לכיסוי התבנית).
ממלאים את התבנית המרופדת במלית שלנו ומהדקים היטב. סוגרים את שולי העלים ומכסים בעוד עלים עד לכיסוי מוחלט של התבנית.
בעזרת סכין חדה יוצרים כמה חורים על עלים על מנת שהרוטב ייספג טוב יותר במלית.

מערבבים בקערית את כל מרכיבי הרוטב ויוצקים על התבנית.
מכסים בנייר אלומיניום ואופים בחום של 180 מעלות כ- חצי שעה.
בסיום האפייה הופכים את עוגת עלי הגפן על צלחת שטוחה ורחבה.
מומלץ להגיש לצד טחינה או יוגורט.



פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

כרוב ממולא בסגנון דרוזי

שבת בבוקר, סדנת בישול דרוזית בלב  כפר בגליל ואישה דרוזית צנועה בכיסוי ראש ועברית רהוטה מספרת לנו על אהבתה לבישול, על אובדן הבעל, על גידול ילדים לבד ועל הכנת אוכל מדברים זמינים וירקות שמגדלים בחצר, קצת אחרי הסיפור וכוס הקפה ניגשנו למטבח, והתחלנו לעבוד, עבודה שקטה , בלי דיבורים, הידיים מסבירות העיניים עוקבות והכל במהירות. הייתי חייבת לשחזר לו את אותו טעם מיוחד , את אותה חוויה, אז הכנו אותו שוב, הפעם בעיר הגדולה, כשריח רחוק של תבשיל מסורתי מתפזר בכל החדר. כרוב ממולא בסגנון דרוזי, הכרוב הממולא הכי מיוחד שתכינו. מצרכים: 1 כרוב בלאדי- כרוב רחב שנוח לפרק ממנו את העלים כף אבקת מרק ( כן כן כך המתכון המקורי) כף בהרט חצי כפית מלח כפית פלפל שחור גרוס 5 כפות שמן זית 2 בצלים קצוצים חצי כוס אורז כוס מים 1 גבעול סלרי כולל העלים קצוץ חצי כפית קינמון 100 גרם חמוציות מיובשות מיץ מלימון אחד חצי כפית כורכום כף בהרט לרוטב חצי קילו בשר בקר טרי טחון ההכנה: חותכים בעדינות חתכים מסביב ל"ליבו" של הכרוב על מנת שהעלים ישתחררו באופן קל בעת הרתחת הכרוב מרת

פאני פורי ממולא בסלט גלילי‎

  זו לא הכמות, זה מה שאותו אדם יכול להכיל, כל אחד מאיתנו יכול להכיל דברים מסוימים עד לגובה מסוים, עד שאנחנו מרגישים שדי, אי אפשר יותר. ויש גם כאלו שמכילים יותר ממה שחשבו שיוכלו, אני קוראת להם האמיצים, אלו שלמרות הכל הצליחו להכיל יותר, הצליחו להבין שהם חזקים יותר מהכל , שהם יכולים יותר ממה שחשבו. איכשהו הפאני פורי תמיד מזכיר לי את אותם האנשים,   קטן, שברירי ובכל זאת מכיל, מכיל יותר ממה שהוא יכול. פאני פורי וסלט גלילי בתוכו , כזה שמלא בכל מה שירוק , כזה שכיף למלא בתוך פאני פורי קריספי ופשוט לתת ביס. מצרכים: 1 כוס סולת 2 כפות קמח לבן 1/2 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 1.5 כף שמן קנולה  *      הערה: ניתן לקנות בחנויות מתמחות באוכל מהמזרח פאני פורי יבשים ורק לטגן אותם. לטיגון: שמן קנולה לסלט: מערבבים יחד 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד 1/2 כוס נענע קצוצה 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 1 בצל קטן סגול קצוץ 4 עגבניות שרי קצוצות 1 כפית מלח 1 כפית זעתר 2 כפות שמן זית 1 גבעול סלרי קצוץ כולל העלים מיץ מחצי לימון 7 זיתים שחורים מיובשים במלח קצוצים דק ללא

מאפה מוסקה

לכל    חג יש את הרגע שלו, לכל חג יש את הזיכרון שלו, לכל חג יש את המנה שכולם כבר יודעים שתופיע על השולחן ואיכשהו גם מחכים לה. לכל חג יש את הרגע המיוחד שלו וגם לחג הסוכות יש את המנה הקבועה שלו. המנה שתמיד תהיה במרכז השולחן ותיקח את תשומת הלב מכל שלל המנות. המנה שתמיד תוציא קריאות התפעלות והיא הכי פשוטה להכנה, אבל מלאה בזיכרונות של חגים קודמים, של רגעים מצחיקים ושל דברים מרגשים. מאפה של מוסקה בתיק האוכל שלנו, כזה שמוגש למרכז השולחן, כזה שתמיד נראה חגיגי וכזה שכל מי שטועם אותו מתמכר מיד. מצרכים : 2 חצילים גדולים פרוסים לאורכם  תרסיס שמן או שמן זית ומברשת לחצילים  מעט מלח גס לפיזור מצרכים למלית : 600 גרם בשר טחון 1 כפית מלח 1 כפית פלפל שחור גרוס 1 כף פפריקה מתוקה 1/2 כף בהרט 100 גרם צנוברים  קלויים 1 בצל גדול קצוץ 4 כפות שמן זית  1 כוס פטרוזיליה קצוצה 2 ביצים אופן ההכנה: 1.        מניחים את פרוסות החציל על תבנית מרופדת נייר אפייה ומשמנים קלות . 2.        מפזרים מעט מלח גס ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 25 דקות עד ה