טעמי הילדות שלי זו פשטידת העוף הזאת, אמא שלי נוהגת להכין אותה כתוספת לשולחן כמעט בכל חג.
היא עדינה מאוד בטעמים שלה, סופר עסיסית ואי אפשר להפסיק ליישר אותה.
בתקופה האחרונה אני מכינה אותה המון, כי היא מתאימה מאוד לתזונה עתירת חלבונים, דלת פחמימה, היא ללא גלוטן והיא סופר טעימה.
בחג האחרון ישבנו כולנו בשולחן ודיברנו על אותם יקרים לנו שכבר לא איתנו, אמא סיפרה לי על סבתא ועל איך שהיא הייתה נוהגת להכין את המאפה הזה לילה לפני ערב החג וכל הבית היה מתמלא בריח מדהים.
מסוג הזכרונות שחשוב לי שיהיו גם בבלוג ועכשיו הוא גם שלכם.
לשתי אינגליש קייק או תבנית קוגלהוף מסיליקון:
700 גרם חזה עוף חתוך לקוביות קטנות
5 ביצים קשות פרוסות לקוביות גסות
5 ביצים טריות
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס
1/2 כפית זנגביל טחון
1 כפית אבקת אפייה
שמן זית לשימון נדיב
שמירת התרגום
For two English cakes or a Kugelhoff silicone mold:
700 grams of chicken breast cut into small cubes
5 hard-boiled eggs sliced into cubes
5 fresh eggs
1 teaspoon salt
1 teaspoon ground black pepper
1/2 teaspoon ground ginger
1 teaspoon baking powder
Olive oil for generous lubrication
ההכנה:
- בקערה רחבה טורפים את הביצים הטריות
- מוסיפים את קוביות חזה העוף ות התבלינים ומערבבים טוב
- מוסיפים את הביצים הקשות ומערבבים ערבוב קל כדי שלא יתרסקו במאפה
- מחממים תנור ל- 180 מעלות ומשמנים היטב את התבניות
- מכניסים את התבניות ל- 5 דקות חימום עם השמן ויוצקים את המסה
Method:
In a wide bowl, whisk the fresh eggs
Add the chicken breast cubes and spices and baking powder and mix it well
Add the hard-boiled eggs and mix lightly
Preheat oven to 180 degrees and grease the molds well
Put the molds for 5 minutes heating with the oil and pour the mass
Bake for about 25 minutes. Keep refrigerated.serve hot/