דילוג לתוכן הראשי

סביצ'ה


הרבה פעמים אני מדברת על סוד הדברים הפשוטים, אולי כי הם באמת הדברים הקסומים בעיניי, אולי כי בסופו של יום כולנו בסוף מחפשים את הפשוט, את הלא מסובך...
בשבוע שעבר בסיומו של יום צילום עצרתי לסודה קרה וחיבוק בנמל בתל אביב, בדרך הביתה לא היו פקקים בכל זאת חצות... פתחתי את החלון באוטו, לא רציתי להרגיש יותר מזגן, רציתי להרגיש את הרוחות של הלילה ששוברות את  החום שהיה, הסמית'ס כהרגלם מנגנים ברשימת ההשמעה שלי, השיער שלי עף לכל הכיוונים והכביש פתוח וזה היה הרגע שהבנתי שזה בדיוק מה שאני צריכה לחפש בכל דבר בחיים, את הפשטות, את ההנאה מהדברים הקטנים, בלי סימני שאלה, בלי התחכמויות.
סביצ'ה של קיץ בתיק האוכל שלנו, בלי התחכמויות, בלי סיבוכים, מנה שאומרת " זהו סוד הדברים הפשוטים באמת".

מרכיבים לסביצ'ה :
600 גרם דג טרי חתוך לקוביות ללא העור( סלמון \ לברק\ בס)
1/2 פלפל צ'ילי אדום קצוץ
1 שן שום כתושה
1/2 כוס כוסברה קצוצה
1 כפית מלח 
חצי כוס מיץ מלימונים טריים
1/2 כף קליפת לימון מגוררת 
2 כפות שמן שומשום \ זית 
1/2 כפית פלפל שחור טרי
3 כפות עראק- לא חובה אבל מומלץ מאוד

להגשה:
צנוניות פרוסות דק ומושרות במי קרח
1 כפית שומשום שחור
1 כף עלי אורגנו טרי\ עלי טימין 
בוטנים קלופים קלויים 
1 כף שמן זית
צנימים \ באגט






אופן ההכנה:
  1. בקערה מערבבים את מרכיבי הסביצ'ה מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה
  2. לאחר חצי שעה מערבבים שוב.
  3. מסדרים צנוניות על צלחת שטוחה מניחים מעל את הסביצ'ה, מוזגים מעט שמן זית מעל, עלי אורגנו טריים, שומשום שחור ובוטנים קלויים .
  4. מגישים לצד צנימים \ לחם פרוס.
  5. רצוי להגיש לצד משקה חריף קר.


 

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

עוגת שוקולד קטוגנית

 ימי שישי בבוקר הם הימים הכי מיוחדים, יש להם קצב משלהם, להתעורר ביקיצה טבעית, להכין בצק לחלות, לשתות קפה עם חברים, הקצב הוא שונה ואיתו גם כל יום שישי שונה ובכל שישי אני מוצאת עצמי עושה משהו אחר, אולי כי אני אדם שלא אוהב להשתעמם ואולי כי צחוק הוא חלק בלתי נפרד מהחיים שלי וכשעושים כל פעם משהו אחר מגיעים לסיטואציות מצחיקות. לפני כמה שבועות בזמן שחיכיתי לבצק החלה שיתפח, הכנתי אותה בפעם הראשונה והבאתי אותה איתי לארוחת ערב אצל המשפחה. לא סיפרתי להם שהיא שונה...רק נהניתי לראות כמה הם מתלהבים ממנה. עוגת שוקולד  מיוחדת בתיק האוכל שלנו, ללא גלוטן, ללא סוכר, דלת פחמימה ועם מרקם שנמס בפה. מרכיבים לעוגה בקוטר 24 5 ביצים מופרדות 1 כוס תחליף סוכר אריתריטול 100 גרם חמאה \  תחליף פרווה 1 כוס שמנת להקצפה\ קרם קוקוס 100 גרם שוקולד 85% ומעלה 1.5 כוסות קמח שקדים 1/2 כוס קמח קוקוס 1 כפית אבקת אפייה לציפוי הגנאש ממיסים יחד ומערבבים עד לרוטב חלק : 50 גרם שוקולד 85% ומעלה 1 כפית תחליף סוכר 4 כפות שמנת להקצפה\ קרם קוקוס ההכנה: מפרידים את הביצים לשתי קערות נפרדות מקציפים את החלבונים עם כוס תחליף סוכר עד לקצף עמי

בורקס קטוגני

  אפשר גם אחרת, אפשר גם לנסות דרך אחרת, אף אחד לא אומר לנו שהיא תהיה קלה, אבל בטוח שהיא תהיה שווה את זה. אפשר גם אחרת וזה נוגע לגבי כל תחם בחיים, הכל מתחיל ונגמר בהחלטה שלנו. לקראת חג השבועות שקרב ובא רציתי לפנק את כל אלו שמתגעגעים למאכל שאהוב עליהם רבים מחבריי הקרובים נמנעים מאכילת פחמימות, או גלוטן ובינהם אביב ומעייני שכל מה שהם רוצים לאכול הוא בורקס חם. אז לכבודם, לכבודי ולכבודכם, אפשר גם אחרת בורקס קטוגני בתיק האוכל, דל פחמימה, ללא קמחים מעובדים, ללא גלוטן וככה מכינים אותו. מצרכים: 200 גרם מוצרלה מגוררת 2 כוסות  קמח שקדים ( שקדים טחונים מולבנים) 2 כפות גבינת שמנת 1 ביצה 1 כפית אבקת אפייה 1  כפית מלח למלית : 100 גרם גבינת קשקבל מגוררת 100 גרם גבינה למילוי  ( כנען וכדומה) 1 כפית מלח 1 כוס תרד טרי קצוץ דק מאוד 1/2 כפית פלפל שחור 1 חלבון של ביצה ( את החלמון תשמרו בצד) לציפוי: 1 חלמון ביצה טרוף עם כף שמן זית מלח גס, שומשום, קצח אופן ההכנה: בקערה מניחים את המוצרלה ואת גבינת השמנת וממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד קבלת מרקם רך מאוד מעבירים למיקסר עם ו

פאני פורי ממולא בסלט גלילי‎

  זו לא הכמות, זה מה שאותו אדם יכול להכיל, כל אחד מאיתנו יכול להכיל דברים מסוימים עד לגובה מסוים, עד שאנחנו מרגישים שדי, אי אפשר יותר. ויש גם כאלו שמכילים יותר ממה שחשבו שיוכלו, אני קוראת להם האמיצים, אלו שלמרות הכל הצליחו להכיל יותר, הצליחו להבין שהם חזקים יותר מהכל , שהם יכולים יותר ממה שחשבו. איכשהו הפאני פורי תמיד מזכיר לי את אותם האנשים,   קטן, שברירי ובכל זאת מכיל, מכיל יותר ממה שהוא יכול. פאני פורי וסלט גלילי בתוכו , כזה שמלא בכל מה שירוק , כזה שכיף למלא בתוך פאני פורי קריספי ופשוט לתת ביס. מצרכים: 1 כוס סולת 2 כפות קמח לבן 1/2 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 1.5 כף שמן קנולה  *      הערה: ניתן לקנות בחנויות מתמחות באוכל מהמזרח פאני פורי יבשים ורק לטגן אותם. לטיגון: שמן קנולה לסלט: מערבבים יחד 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד 1/2 כוס נענע קצוצה 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 1 בצל קטן סגול קצוץ 4 עגבניות שרי קצוצות 1 כפית מלח 1 כפית זעתר 2 כפות שמן זית 1 גבעול סלרי קצוץ כולל העלים מיץ מחצי לימון 7 זיתים שחורים מיובשים במלח קצוצים דק ללא