דילוג לתוכן הראשי

סופריטו



יש דברים שלוקחים זמן, יש דברים שצריכים שלבים כדי להגיע לאותה נקודה מושלמת.
זמן, סבלנות, תהליכים ובעיקר כוונה, הכל מתחיל מהכוונה, הכוונה לעשות משהו טוב משם הכל מתחיל, משם הכל נבנה.
סבתא שלי ז"ל הייתה אומרת שהמעלה הכי טובה שיש היא סבלנות, כי היא מלמדת אותנו להקשיב לסביבה ועל הדרך להקשיב גם לנו ולקול הפנימי שלנו, איכשהו כל זה תמיד התבטא בסירים שלה, הם תמיד היו כאלו שהכילו שלבים של דברים שאח"כ התמזגו לאחד מושלם.
סבלנות היא מעלה מדהימה, כי היא מלמדת אותנו לשתוק ולהקשיב קודם כל לעצמנו ואח"כ לכולם.
סיר של סופריטו בתיק האוכל שלנו, כזה שאמא לימדה אותי להכין, כזה שהיא מכינה לי תמיד כשאני באה לבקר, כזה שהרוטב בו סמיך ועמוק ומלא בטעמים, טעמים שנבנו בסבלנות ועל אש קטנה.
דברים שמתחילים באש קטנה תמיד ישאירו איתם להבה.

מצרכים :
4 יחידות ירכיים, או כרעיים
5 תפוחי אדמה בגודל בינוני שטופים וחתוכים לשלושה חלקים
5 בצלים פרוסים לרצועות
1/4 כוס שמן קנולה
כף בהרט
קורט אגוז מוסקט
כפית פלפל שחור גרוס
כפית מלח
כף כמון שטוחה
כפית כורכום
2 כפות סילאן
2.5 כוסות מים





אופן ההכנה:
בסיר סוטאז מחממים שמן קנולה
מטגנים עד להשחמה את תפוחי האדמה משני הצדדים- אין צורך שיהיו מבושלים במפנים, רק שיהיו שחומים, מסירים מהסיר את תפוחי האדמה ומוסיפים לסיר את הבצלים, מטגנים תוך כדי ערבוב עד להזהבה\ השחמה של הבצלים ואז מוסיפים את כל התבלינים היבשים, מערבבים שוב ומוסיפים את המים והסילאן, מביאים לרתיחה מנמיכים את האש ומכניסים את העוף לסיר, מסדרים את תפוחי והאדמה ומוסיפים עוד כוס מים ומבשלים על אש קטנה בכיסוי חלקי כשעה וחצי, עד שהנוזלים מצטמצמים.

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

עוגת שוקולד קטוגנית

 ימי שישי בבוקר הם הימים הכי מיוחדים, יש להם קצב משלהם, להתעורר ביקיצה טבעית, להכין בצק לחלות, לשתות קפה עם חברים, הקצב הוא שונה ואיתו גם כל יום שישי שונה ובכל שישי אני מוצאת עצמי עושה משהו אחר, אולי כי אני אדם שלא אוהב להשתעמם ואולי כי צחוק הוא חלק בלתי נפרד מהחיים שלי וכשעושים כל פעם משהו אחר מגיעים לסיטואציות מצחיקות. לפני כמה שבועות בזמן שחיכיתי לבצק החלה שיתפח, הכנתי אותה בפעם הראשונה והבאתי אותה איתי לארוחת ערב אצל המשפחה. לא סיפרתי להם שהיא שונה...רק נהניתי לראות כמה הם מתלהבים ממנה. עוגת שוקולד  מיוחדת בתיק האוכל שלנו, ללא גלוטן, ללא סוכר, דלת פחמימה ועם מרקם שנמס בפה. מרכיבים לעוגה בקוטר 24 5 ביצים מופרדות 1 כוס תחליף סוכר אריתריטול 100 גרם חמאה \  תחליף פרווה 1 כוס שמנת להקצפה\ קרם קוקוס 100 גרם שוקולד 85% ומעלה 1.5 כוסות קמח שקדים 1/2 כוס קמח קוקוס 1 כפית אבקת אפייה לציפוי הגנאש ממיסים יחד ומערבבים עד לרוטב חלק : 50 גרם שוקולד 85% ומעלה 1 כפית תחליף סוכר 4 כפות שמנת להקצפה\ קרם קוקוס ההכנה: מפרידים את הביצים לשתי קערות נפרדות מקציפים את החלבונים עם כוס תחליף סוכר עד לקצף עמי

בורקס קטוגני

  אפשר גם אחרת, אפשר גם לנסות דרך אחרת, אף אחד לא אומר לנו שהיא תהיה קלה, אבל בטוח שהיא תהיה שווה את זה. אפשר גם אחרת וזה נוגע לגבי כל תחם בחיים, הכל מתחיל ונגמר בהחלטה שלנו. לקראת חג השבועות שקרב ובא רציתי לפנק את כל אלו שמתגעגעים למאכל שאהוב עליהם רבים מחבריי הקרובים נמנעים מאכילת פחמימות, או גלוטן ובינהם אביב ומעייני שכל מה שהם רוצים לאכול הוא בורקס חם. אז לכבודם, לכבודי ולכבודכם, אפשר גם אחרת בורקס קטוגני בתיק האוכל, דל פחמימה, ללא קמחים מעובדים, ללא גלוטן וככה מכינים אותו. מצרכים: 200 גרם מוצרלה מגוררת 2 כוסות  קמח שקדים ( שקדים טחונים מולבנים) 2 כפות גבינת שמנת 1 ביצה 1 כפית אבקת אפייה 1  כפית מלח למלית : 100 גרם גבינת קשקבל מגוררת 100 גרם גבינה למילוי  ( כנען וכדומה) 1 כפית מלח 1 כוס תרד טרי קצוץ דק מאוד 1/2 כפית פלפל שחור 1 חלבון של ביצה ( את החלמון תשמרו בצד) לציפוי: 1 חלמון ביצה טרוף עם כף שמן זית מלח גס, שומשום, קצח אופן ההכנה: בקערה מניחים את המוצרלה ואת גבינת השמנת וממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד קבלת מרקם רך מאוד מעבירים למיקסר עם ו

פאני פורי ממולא בסלט גלילי‎

  זו לא הכמות, זה מה שאותו אדם יכול להכיל, כל אחד מאיתנו יכול להכיל דברים מסוימים עד לגובה מסוים, עד שאנחנו מרגישים שדי, אי אפשר יותר. ויש גם כאלו שמכילים יותר ממה שחשבו שיוכלו, אני קוראת להם האמיצים, אלו שלמרות הכל הצליחו להכיל יותר, הצליחו להבין שהם חזקים יותר מהכל , שהם יכולים יותר ממה שחשבו. איכשהו הפאני פורי תמיד מזכיר לי את אותם האנשים,   קטן, שברירי ובכל זאת מכיל, מכיל יותר ממה שהוא יכול. פאני פורי וסלט גלילי בתוכו , כזה שמלא בכל מה שירוק , כזה שכיף למלא בתוך פאני פורי קריספי ופשוט לתת ביס. מצרכים: 1 כוס סולת 2 כפות קמח לבן 1/2 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 1.5 כף שמן קנולה  *      הערה: ניתן לקנות בחנויות מתמחות באוכל מהמזרח פאני פורי יבשים ורק לטגן אותם. לטיגון: שמן קנולה לסלט: מערבבים יחד 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד 1/2 כוס נענע קצוצה 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 1 בצל קטן סגול קצוץ 4 עגבניות שרי קצוצות 1 כפית מלח 1 כפית זעתר 2 כפות שמן זית 1 גבעול סלרי קצוץ כולל העלים מיץ מחצי לימון 7 זיתים שחורים מיובשים במלח קצוצים דק ללא