יש דברים שלוקחים זמן, יש דברים שצריכים שלבים כדי להגיע לאותה נקודה מושלמת.
זמן, סבלנות, תהליכים ובעיקר כוונה, הכל מתחיל מהכוונה, הכוונה לעשות משהו טוב משם הכל מתחיל, משם הכל נבנה.
סבתא שלי ז"ל הייתה אומרת שהמעלה הכי טובה שיש היא סבלנות, כי היא מלמדת אותנו להקשיב לסביבה ועל הדרך להקשיב גם לנו ולקול הפנימי שלנו, איכשהו כל זה תמיד התבטא בסירים שלה, הם תמיד היו כאלו שהכילו שלבים של דברים שאח"כ התמזגו לאחד מושלם.
סבלנות היא מעלה מדהימה, כי היא מלמדת אותנו לשתוק ולהקשיב קודם כל לעצמנו ואח"כ לכולם.
סיר של סופריטו בתיק האוכל שלנו, כזה שאמא לימדה אותי להכין, כזה שהיא מכינה לי תמיד כשאני באה לבקר, כזה שהרוטב בו סמיך ועמוק ומלא בטעמים, טעמים שנבנו בסבלנות ועל אש קטנה.
דברים שמתחילים באש קטנה תמיד ישאירו איתם להבה.
מצרכים :
4 יחידות ירכיים, או כרעיים
5 תפוחי אדמה בגודל בינוני שטופים וחתוכים לשלושה חלקים
5 בצלים פרוסים לרצועות
1/4 כוס שמן קנולה
כף בהרט
קורט אגוז מוסקט
כפית פלפל שחור גרוס
כפית מלח
כף כמון שטוחה
כפית כורכום
2 כפות סילאן
2.5 כוסות מים
אופן ההכנה:
בסיר סוטאז מחממים שמן קנולה
מטגנים עד להשחמה את תפוחי האדמה משני הצדדים- אין צורך שיהיו מבושלים במפנים, רק שיהיו שחומים, מסירים מהסיר את תפוחי האדמה ומוסיפים לסיר את הבצלים, מטגנים תוך כדי ערבוב עד להזהבה\ השחמה של הבצלים ואז מוסיפים את כל התבלינים היבשים, מערבבים שוב ומוסיפים את המים והסילאן, מביאים לרתיחה מנמיכים את האש ומכניסים את העוף לסיר, מסדרים את תפוחי והאדמה ומוסיפים עוד כוס מים ומבשלים על אש קטנה בכיסוי חלקי כשעה וחצי, עד שהנוזלים מצטמצמים.