דילוג לתוכן הראשי

שולחן שבועות מושלם

 חג השבועות הוא החג האהוב עלי, השולחן עמוס בפרחים, שיבולים, עוגות גבינה ומאכלים מדהימים שכולם על טהרת הגבינות.

אצלנו בבית נוהגים לקשט את שולחנות החג בגינה, להתלבש חגיגי ובעיקר להגיד תודה על כל החברים והמשפחה שמקיפים אותנו.

השנה הזאת יותר מתמיד היה חשוב לי לעשות פוסט חגיגי משמח, כזה שיזכיר לי כמה כיף שיש אנשים אהובים וטובים בחיים, כזה שיזכיר לכולנו שאין כמו שולחן חג עמוס בחברים ומשפחה ומלא אוכל טוב.

ברוכים הבאים להפקת השבועות שלנו.



תודה לאפיק השותף שלי לבלוג על העבודה הקשה והפקת היום הזה בשטח.

ולנועה הסטייליסטית המוכשרת והחברה היקרה שלנו , לילדים המקסימים שלה שהשתתפו בהפקה.

למשק יעקבס על הגבינות המופלאות להפקה ועל היחס המשפחתי  ולרועי דוגמן הבית.

למשפחת מלאכי- אורית, מרגלית והמשפחה  המקסימה שלהם, על האירוח בחצר .




הרכבת שולחן חג מושלמת:

*עוגה על השולחן - השנה בחרנו בפאי מסקרפונה מהיר- קישור למתכון : 

http://tikochel.blogspot.com/2021/05/blog-post_17.html




רצוי לשלב גם עוגה אפוייה קלאסית- קישור למתכון:

http://tikochel.blogspot.com/2020/05/blog-post.html

* קערית עם יוגורט , פירות ונענע שתמיד תהיה תוספת מרעננת בשולחן


משקה יוגורט ופירות יער לימוני

המרכיבים:

500 גרם יוגורט בטעם טבעי

2 כפות קליפת לימון מגוררת

4 כפות נענע קצוצה

1 כוס נקטרינות קצוצות

ההכנה:

 מגישים יחד מעורבב או עם התוספות מעל.



* סלט ירוק מרענן שמשלב פירות וגבינות

סלט ירוק ורוקפור- סלט שבועות חגיגי:

המרכיבים:

1 חסה סלנובה \ או כל סוג של חסה שאוהבים חתוכה לחתיכות גדולות

150 גרם  מפוררת לחתיכות גדולות  ( אנחנו השתמשנו בזה של יעקבס).

1 תפוח גראנד סמית\ אגס, פרוס לפרוסות דקות

1 בצל ירוק קצוץ דק.

רוקט\ מיקרו רוקט.

1 נקטרינה\ אפרסק חתוך דק.

לרוטב:

מערבבים יחד:

1/3 כוס שמן זית

1/3 כוס מיץ לימון

1 כף סילאן

1 כפית שום גבישי

1 כפית מלח

1 כפית פלפל שחור גרוס







* שניים\ שלושה מאפים מלוחים שישתלבו עם השולחן ורצוי לשלב גם מנה  של פסטה אחת.


בייגל תרד וגבינות , למתכון: 


לחם שלושת הבצלים למתכון:
http://tikochel.blogspot.com/2021/05/blog-post_17.html

*טיפים של נועה לעיצוב שולחן החג

השתמשו בבד ניטרלי כמפה לשולחן רצוי בצבעים בהירים מעט על מנת שצבע המפה לא ישטלט על המנות המוגשות .

כל כלי זכוכית קטן- בקבוקונים, כוסות רחבות ועוד יכולים לשמש ככלי קישוט לשולחן

טיול קצר בפארקים או בשדה בעונה הזאת יניב איתו קטיף מוצלח של שיבולים, קש, פרחים שמשתלבים, אפילו ענפי עץ זית עובדים נהדר.

אם בחרתם כיוון של צבעים מסויים, נסו להשאר על אותה פלטת צבעים- לדוגמא: גוונים של שמנת ויוטה ישתלבו נהדר עם צלחות לבנות, כלי הגשה מעץ וכדומה.

את הצלחות ניתן לערום בערימה בצד ולהגיש את האוכל בכלים מרכזיים .





*טיפים ממשק יעקבס להרכבת פלטת גבינות מוצלחת:

החישוב הוא 100-150 גרם גבינה לאדם

רצוי לשלב גבינות מחלב כבשים, עיזים ובקר במרקמים וצבעים שונים ולחתוך בצורות שונות על מנת לשמור על גיוון במגש.

מומלץ לקשט את פלטת גבינות עם פירות העונה, אגוזים, שקדים, תאנים ועשבי תיבול.



פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

עוגת שוקולד קטוגנית

 ימי שישי בבוקר הם הימים הכי מיוחדים, יש להם קצב משלהם, להתעורר ביקיצה טבעית, להכין בצק לחלות, לשתות קפה עם חברים, הקצב הוא שונה ואיתו גם כל יום שישי שונה ובכל שישי אני מוצאת עצמי עושה משהו אחר, אולי כי אני אדם שלא אוהב להשתעמם ואולי כי צחוק הוא חלק בלתי נפרד מהחיים שלי וכשעושים כל פעם משהו אחר מגיעים לסיטואציות מצחיקות. לפני כמה שבועות בזמן שחיכיתי לבצק החלה שיתפח, הכנתי אותה בפעם הראשונה והבאתי אותה איתי לארוחת ערב אצל המשפחה. לא סיפרתי להם שהיא שונה...רק נהניתי לראות כמה הם מתלהבים ממנה. עוגת שוקולד  מיוחדת בתיק האוכל שלנו, ללא גלוטן, ללא סוכר, דלת פחמימה ועם מרקם שנמס בפה. מרכיבים לעוגה בקוטר 24 5 ביצים מופרדות 1 כוס תחליף סוכר אריתריטול 100 גרם חמאה \  תחליף פרווה 1 כוס שמנת להקצפה\ קרם קוקוס 100 גרם שוקולד 85% ומעלה 1.5 כוסות קמח שקדים 1/2 כוס קמח קוקוס 1 כפית אבקת אפייה לציפוי הגנאש ממיסים יחד ומערבבים עד לרוטב חלק : 50 גרם שוקולד 85% ומעלה 1 כפית תחליף סוכר 4 כפות שמנת להקצפה\ קרם קוקוס ההכנה: מפרידים את הביצים לשתי קערות נפרדות מקציפים את החלבונים עם כוס תחליף סוכר עד לקצף עמי

בורקס קטוגני

  אפשר גם אחרת, אפשר גם לנסות דרך אחרת, אף אחד לא אומר לנו שהיא תהיה קלה, אבל בטוח שהיא תהיה שווה את זה. אפשר גם אחרת וזה נוגע לגבי כל תחם בחיים, הכל מתחיל ונגמר בהחלטה שלנו. לקראת חג השבועות שקרב ובא רציתי לפנק את כל אלו שמתגעגעים למאכל שאהוב עליהם רבים מחבריי הקרובים נמנעים מאכילת פחמימות, או גלוטן ובינהם אביב ומעייני שכל מה שהם רוצים לאכול הוא בורקס חם. אז לכבודם, לכבודי ולכבודכם, אפשר גם אחרת בורקס קטוגני בתיק האוכל, דל פחמימה, ללא קמחים מעובדים, ללא גלוטן וככה מכינים אותו. מצרכים: 200 גרם מוצרלה מגוררת 2 כוסות  קמח שקדים ( שקדים טחונים מולבנים) 2 כפות גבינת שמנת 1 ביצה 1 כפית אבקת אפייה 1  כפית מלח למלית : 100 גרם גבינת קשקבל מגוררת 100 גרם גבינה למילוי  ( כנען וכדומה) 1 כפית מלח 1 כוס תרד טרי קצוץ דק מאוד 1/2 כפית פלפל שחור 1 חלבון של ביצה ( את החלמון תשמרו בצד) לציפוי: 1 חלמון ביצה טרוף עם כף שמן זית מלח גס, שומשום, קצח אופן ההכנה: בקערה מניחים את המוצרלה ואת גבינת השמנת וממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד קבלת מרקם רך מאוד מעבירים למיקסר עם ו

פאני פורי ממולא בסלט גלילי‎

  זו לא הכמות, זה מה שאותו אדם יכול להכיל, כל אחד מאיתנו יכול להכיל דברים מסוימים עד לגובה מסוים, עד שאנחנו מרגישים שדי, אי אפשר יותר. ויש גם כאלו שמכילים יותר ממה שחשבו שיוכלו, אני קוראת להם האמיצים, אלו שלמרות הכל הצליחו להכיל יותר, הצליחו להבין שהם חזקים יותר מהכל , שהם יכולים יותר ממה שחשבו. איכשהו הפאני פורי תמיד מזכיר לי את אותם האנשים,   קטן, שברירי ובכל זאת מכיל, מכיל יותר ממה שהוא יכול. פאני פורי וסלט גלילי בתוכו , כזה שמלא בכל מה שירוק , כזה שכיף למלא בתוך פאני פורי קריספי ופשוט לתת ביס. מצרכים: 1 כוס סולת 2 כפות קמח לבן 1/2 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 1.5 כף שמן קנולה  *      הערה: ניתן לקנות בחנויות מתמחות באוכל מהמזרח פאני פורי יבשים ורק לטגן אותם. לטיגון: שמן קנולה לסלט: מערבבים יחד 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד 1/2 כוס נענע קצוצה 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 1 בצל קטן סגול קצוץ 4 עגבניות שרי קצוצות 1 כפית מלח 1 כפית זעתר 2 כפות שמן זית 1 גבעול סלרי קצוץ כולל העלים מיץ מחצי לימון 7 זיתים שחורים מיובשים במלח קצוצים דק ללא