חג השבועות הוא החג האהוב עלי, השולחן עמוס בפרחים, שיבולים, עוגות גבינה ומאכלים מדהימים שכולם על טהרת הגבינות.
אצלנו בבית נוהגים לקשט את שולחנות החג בגינה, להתלבש חגיגי ובעיקר להגיד תודה על כל החברים והמשפחה שמקיפים אותנו.
השנה הזאת יותר מתמיד היה חשוב לי לעשות פוסט חגיגי משמח, כזה שיזכיר לי כמה כיף שיש אנשים אהובים וטובים בחיים, כזה שיזכיר לכולנו שאין כמו שולחן חג עמוס בחברים ומשפחה ומלא אוכל טוב.
ברוכים הבאים להפקת השבועות שלנו.
תודה לאפיק השותף שלי לבלוג על העבודה הקשה והפקת היום הזה בשטח.
ולנועה הסטייליסטית המוכשרת והחברה היקרה שלנו , לילדים המקסימים שלה שהשתתפו בהפקה.
למשק יעקבס על הגבינות המופלאות להפקה ועל היחס המשפחתי ולרועי דוגמן הבית.
למשפחת מלאכי- אורית, מרגלית והמשפחה המקסימה שלהם, על האירוח בחצר .
הרכבת שולחן חג מושלמת:
*עוגה על השולחן - השנה בחרנו בפאי מסקרפונה מהיר- קישור למתכון :
http://tikochel.blogspot.com/2021/05/blog-post_17.html
רצוי לשלב גם עוגה אפוייה קלאסית- קישור למתכון:
http://tikochel.blogspot.com/2020/05/blog-post.html
* קערית עם יוגורט , פירות ונענע שתמיד תהיה תוספת מרעננת בשולחן
משקה
יוגורט ופירות יער לימוני
המרכיבים:
500 גרם יוגורט בטעם
טבעי
2 כפות קליפת לימון
מגוררת
4 כפות נענע קצוצה
1 כוס נקטרינות
קצוצות
ההכנה:
מגישים יחד מעורבב או עם התוספות מעל.
* סלט ירוק מרענן שמשלב פירות וגבינות
סלט ירוק
ורוקפור- סלט שבועות חגיגי:
המרכיבים:
1 חסה סלנובה \ או כל
סוג של חסה שאוהבים חתוכה לחתיכות גדולות
150 גרם מפוררת לחתיכות גדולות ( אנחנו השתמשנו בזה של יעקבס).
1 תפוח גראנד סמית\
אגס, פרוס לפרוסות דקות
1 בצל ירוק קצוץ דק.
רוקט\ מיקרו רוקט.
1 נקטרינה\ אפרסק
חתוך דק.
לרוטב:
מערבבים יחד:
1/3 כוס שמן זית
1/3 כוס מיץ לימון
1 כף סילאן
1 כפית שום גבישי
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור
גרוס
* שניים\ שלושה מאפים מלוחים שישתלבו עם השולחן ורצוי לשלב גם מנה של פסטה אחת.
*טיפים של נועה לעיצוב שולחן החג
השתמשו בבד ניטרלי כמפה לשולחן רצוי בצבעים בהירים מעט על מנת שצבע המפה לא ישטלט על המנות המוגשות .
כל כלי זכוכית קטן- בקבוקונים, כוסות רחבות ועוד יכולים לשמש ככלי קישוט לשולחן
טיול קצר בפארקים או בשדה בעונה הזאת יניב איתו קטיף מוצלח של שיבולים, קש, פרחים שמשתלבים, אפילו ענפי עץ זית עובדים נהדר.
אם בחרתם כיוון של צבעים מסויים, נסו להשאר על אותה פלטת צבעים- לדוגמא: גוונים של שמנת ויוטה ישתלבו נהדר עם צלחות לבנות, כלי הגשה מעץ וכדומה.
את הצלחות ניתן לערום בערימה בצד ולהגיש את האוכל בכלים מרכזיים .
*טיפים ממשק יעקבס להרכבת פלטת גבינות מוצלחת:
החישוב הוא 100-150 גרם גבינה לאדם
רצוי לשלב גבינות מחלב כבשים, עיזים ובקר במרקמים וצבעים שונים ולחתוך בצורות שונות על מנת לשמור על גיוון במגש.
מומלץ לקשט את פלטת גבינות עם פירות העונה, אגוזים, שקדים, תאנים ועשבי תיבול.