לכבוד החג הרמנו הפקת חג בחוץ מהממת .
את הקינוח לחג החלטנט השנה לעשות סופר מהיר? כמה מהיר? כמה דקות הכנה לא כול אפייה וקירור ובאמת כלום עבודה.
השוס הגדול הוא יצירת השיבולים מבצק פריך שיקשטו את הפאי.
לבצק הפעם השתמשנו בבצק קנוי כדי שיהיה קל יותר ליצור את צורת השיבולים.
פאי
מסקרפונה:
מרכיבים :
1 חבילה בצק פריך
מתוק
300 גרם גבינת
מסקרפונה
250 מ"ל שמנת
להקצפה
1 כף קליפת לימון
מגוררת
100 גרם אבקת סוכר
1 כפית תמצית וניל
15 גרם ג'לטין מהול בשתי כפות מים.
להברשה:
לקישוט: פירות\ עשבי
תיבול .
ההכנה:
- פורסים בצק פריך מוכן בתבנית פאי ומצמידים היטב את הקצוות לתבנית.
- את יתרת הבצק מכדררים לכדור ומרדדים שוב לעלה.
- בעזרת גלגלת פיצה יוצרים צורה של עלים ארוכים וחורצים כל עלה משני הצדדים עם הגלגלת ליצירת "שיבולים".
- את הפעולה הזאת מומלץ לעשות ישירות על נייר האפייה שעליו תאפו את העלים.
- אופים בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות כ- 15 דקות או עד השחמה קלה ומצננים .
- מכניסים את התבנית עם הבצק לאפייה של כ- 20 דקות עד הזהבה, מוציאים ומצננים.
- מערבבים אבקת ג'לטין בשתי כפות מים עד לקרישה, לאחר שהג'לטין קרש מקציפים שמנת מתוקה עם אבקת סוכר עד לקצפת , מוסיפים תמצית וניל, קליפת לימון ואת המסקרפונה, מקציפים לקרם .
- ממיסים במיקרוגל כ- 20 שניות את הג'לטין שנקרש ומוסיפים תוך כדי הקצפה אל הקרם .
- מוזגים את הקרם אל הקלתית האפויה שהצטננה ומעבירים ל- 5 שעות לפחות לקירור.
- לאחר שהקרם התייצב מקשטים מעל בשיבולים הפריכים, בעלי מאכל\ פירות.
תודה לאורית, מרגלית והמשפחה המקסימה שלהם, על האירוח החצר המקסימה בכפר הראה, למשק יעקבס על הגבינות המופלאות ולנועה הסטייליסטית המוכשרת והחברה היקרה שלנו , לילדים המקסימים שלה שהשתתפו בהפקה.